Érdekes - 2021. január 07., Csütörtök
#Magyar Vöröskereszt #közösségi média #chatbot #kommunikáció

Chatbot funkcióval bővül a Magyar Vöröskereszt Facebook oldala

Chatbot funkcióval bővül a Magyar Vöröskereszt Facebook oldala

(A kép forrása: Facebook/Magyar Vöröskereszt)

A koronavírus-járvány kapcsán az elmúlt évben jelentősen megnövekedett a Magyar Vöröskereszt Facebook oldalának látogatottsága. A veszélyhelyzet ideje alatt a közösségi média minél több funkcióját igyekezett a szervezet kihasználni és eljuttatni az emberekhez.

Legyen szó online adománygyűjtésekről, önkéntesek toborzásáról, a járvány elleni tevékenységekben elért eredmények, valamint az alapvető óvintézkedések kommunikációjáról, az elmúlt hónapokban minden megtalálható volt a Magyar Vöröskereszt Facebook-oldalán, miközben egyre többen kértek segítséget ezen a felületen.

A megváltozott igényekre válaszul, a Magyar Vöröskereszt 2021-es ünnepi évével párhuzamban január 5-én elindult a Magyar Vöröskereszt Facebook oldalának Chatbot funkciója, amelynek segítségével így még hatékonyabban tud kommunikálni a közösség.

A Chatbot funkcióval bárki kapcsolatba léphet, elég a Magyar Vöröskereszt központi Facebook oldalán az “Üzenetküldés” gombra (jobb felül) kattintania. Innentől kezdve a Chatbot automatikus kérdésekkel irányít el a Vöröskereszt honlapjának megfelelő felületeire.

A Chatbot jelenleg az alábbi 5 témakörben nyújt tájékoztatást:

  • Adományozás: Jelenleg több aktív adománygyűjtő-kampány fut, amelyek között aktuális helyzetekre kialakított gyűjtés (pl. „Összefogás a koronavírus ellen”), illetve több éve működő program (pl. „Gyermekszáj és Budapesti Étkeztetési Program”„Hétcsoda Élménytábor”„Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat”) is támogatható. A linkre kattintva megtekinthető valamennyi adománygyűjtés, illetve a kiválasztott kampányra kattintva elolvasható annak leírása, célja, és a fizetés módja.
  • Koronavírus: A Magyar Vöröskereszt a koronavírus-járvány hazai megjelenésétől kezdve az elsők között segíti lakosságot! A Chatbot beszélgetésben a linkre a kattintva a koronavírus tájékoztató oldal érhető el.
  • Véradás: A Magyar Vöröskereszt legfőbb tevékenysége a kiszállásos véradások hazai szervezése. Naponta legalább 1800 véradóra van szükség, a megfelelő vérkészlet fenntartásához! A linkre kattintva lehet tájékozódni a véradásról továbbá arról, hogyan zajlanak biztonságosan véradóesemények a koronavírus alatt. Az alapvető információk mellett elérhető a véradási helyszínkereső és az aktuális kampány (“A véred messzire juthat”) weboldala is.
  • Önkéntesség: A Magyar Vöröskereszt sikerességéhez nagyban hozzájárul a csaknem 16.000 fő önkéntes, akik nap mint nap segítik a szervezet munkáját. A Chatbot általános információkat nyújt az önkéntességről, valamint itt lehet jelentkezni a járvány kapcsán aktuális önkéntes pozíciókra (dicspécserszolgálat és COVID szűrőpontok) is.
  • “Lépj velünk kapcsolatba!”: A Chatbot ezen menüpontján keresztül a segítségkérők megtalálhatják a Magyar Vöröskereszt megyei és területi szervezeteinek elérhetőségét.

A Magyar Vöröskereszt Chatbot funkciójának megismerését januárban edukációs Facebook bejegyzések is segítik majd, amelyek három nap eltéréssel jelennek meg, és az egyes funkciókat mutatják be.

(Forrás: Magyar Vöröskereszt)

Még érdekes lehet ...


2024. április 04., Csütörtök

Programok a hétvégére

Nincs programja a hétvégére? Mutatunk párat.


2024. április 01., Hétfő

Szabad-e locsolni?

A locsolkodás, a locsolás, majd a piros tojás átadása után lakomával zárult és zárul napjainkban is.


2024. március 30., Szombat

Családi programok a Zalakarosi Fürdőn

Számos gyerekprogrammal készültek a tavaszi szünet idejére.


2024. március 27., Szerda

Húsvéti utazás az erdei kisvasúttal

A gyerekeket kincskeresés várja Csömödérben.


2024. március 26., Kedd

Idén is várják az Ifjú Kócsagőröket a nemzeti parkok

Az Ifjú Kócsagőr Program 2024-ben már 11. alkalommal nyújt lehetőséget a természet iránt elkötelezett diákoknak.


2024. március 23., Szombat

A világ legjobb strandjai közt a Balaton

A legjobb európai strand csak a 13. helyezést érte el, a „magyar tenger” a 60. lett


2024. március 21., Csütörtök

Különdíjas a magyar csapat a Bocuse d'Or európai válogatóján

A legjobb tál különdíjával jutott tovább a magyar csapat a Bocuse d'Or európai válogatóján.


Ma van az Erdők Nemzetközi Napja

Minden évben más tematika köré szerveződnek az Erdők Nemzetközi Napja programjai, 2024-ben ez az „erdők és az innováció”.


2024. március 19., Kedd

Nagykanizsa mellett pihent meg a halászsas

A gyűrűzése és Nagykanizsára érkezése között majdnem 5 hónap telt el, és légvonalban mérve 869 km távolságot tett meg.


2024. március 05., Kedd

Víz világnapi programok

A szervezők számos pályázatot is hirdetnek, ilyen többek között az óvodásoknak szóló 3D modellkészítő verseny.


2024. február 29., Csütörtök

A menhely szabályai

A Kiscsillag Református Óvoda apróságai tettek látogatást az állatmenhelyen.


Örömtáncot is lejtettek

Az idősek egészséges életmódjáról, sportolási lehetőségeiről is hallhattak előadást azok a nyugdíjasok, aki szerdán ellátogattak a HSMK-ba.

+