Érdekes - 2021. március 12., Péntek
#Kajla #gyűjtőalbum #Magyarország #nevezetesség #turisztikai célpont

Hol vagy, Kajla?

Hol vagy, Kajla?

(Fotó: MTÜ)

A „Hol vagy, Kajla?" program során a gyerekek játékos formában ismerkedhettek meg hazánk nevezetességeivel. A gyűjtőalbum második kötetének megjelenésével újabb családi kalandozások várnak az alsós diákokra, akik új élményekkel, ismeretekkel gazdagodhatnak, miközben pontokat gyűjtenek. Az általános iskola alsó tagozatos tanulói számára 2019-ben indított egyedi honismereti, természetjáró kampány nagy sikert aratott a diákok és szüleik, illetve tanáraik körében. A kedvező fogadtatásra való tekintettel a program 2021-ben folytatódik – írja a turizmus.com.

A Kajla-album második kötetében a gyűjtők újabb páratlan látnivalókról olvashatnak Magyarország egész területéről. A kíváncsi vizslakölyök az összes megyét felkeresik és mindenhol két-két nevezetességhez kalauzolják a kalandvágyó utazókat. A lapokon ezúttal kiemelt szerepet kapnak a természeti kincseink, a kirándulni szeretők örömére. Minden úti célhoz a matricák mellett játékok és fejtörők is tartoznak. Az országos akció és a hozzá kapcsolódó játékok aktivitásra is ösztönzik a kisdiákokat: arra buzdítják őket, látogassanak el ők is oda, ahol az előttük csavargó Kajla kutya megfordult.

A kezdeményezés a Kajla útlevélre és egy telefonos applikációra épül, amellyel a gyermekek fontos turisztikai célpontokat kereshetnek fel a szüleikkel.

A vizslakölyköt már sokan ismerik, hiszen az elmúlt két évben minden magyar alsó tagozatos tanulónak – és testvéreiknek, családjaiknak – számtalan kalandban volt része vele.

202103111910_kajla_2.jpg (800×450)(Fotó: MTÜ)

A program változatos utazási és tanulási módokat és lehetőségeket kínált: Kajla útlevél, díjmentes busz-, hajó- és vonatutazás, memóriajáték, mobilapplikáció többjátékos móddal, online családi bajnokság, Kajla-körök és Kajla-karikák, Kajla Suli, összeállítható makettek Magyarország térképpel. 

A Spar áruházaiban a március 11. és május 12. között tartó promóció során kétszáz matricát lehet összegyűjteni a „Hol vagy, Kajla?" album második kötetében.

A matricagyűjtő-albumot 1999 forintos normál áron lehet beszerezni, de 3000 forint feletti vásárlás esetén a pénztárnál a vásárló egy kasszakupont kap, amely 999 forintos kedvezményes árat biztosít. Egy matricacsomag, amely öt albumba ragasztható matricát tartalmaz, 69 forintért vásárolható meg. Minden matricacsomag emellett egy értékes kupont is tartalmaz: 25%-os termékkupont, vagy 5000 forint feletti vásárlás esetén 500 forint, illetve 10 000 forint feletti vásárlás esetén 1000 forint engedményt biztosító kupont. További részletek – érdekesség, tudnivaló, a cserélgetési lehetőség módja – ide kattintva találhatók meg.

(Forrás: travelo.hu)

Még érdekes lehet ...


2024. április 04., Csütörtök

Programok a hétvégére

Nincs programja a hétvégére? Mutatunk párat.


2024. április 01., Hétfő

Szabad-e locsolni?

A locsolkodás, a locsolás, majd a piros tojás átadása után lakomával zárult és zárul napjainkban is.


2024. március 30., Szombat

Családi programok a Zalakarosi Fürdőn

Számos gyerekprogrammal készültek a tavaszi szünet idejére.


2024. március 27., Szerda

Húsvéti utazás az erdei kisvasúttal

A gyerekeket kincskeresés várja Csömödérben.


2024. március 26., Kedd

Idén is várják az Ifjú Kócsagőröket a nemzeti parkok

Az Ifjú Kócsagőr Program 2024-ben már 11. alkalommal nyújt lehetőséget a természet iránt elkötelezett diákoknak.


2024. március 23., Szombat

A világ legjobb strandjai közt a Balaton

A legjobb európai strand csak a 13. helyezést érte el, a „magyar tenger” a 60. lett


2024. március 21., Csütörtök

Különdíjas a magyar csapat a Bocuse d'Or európai válogatóján

A legjobb tál különdíjával jutott tovább a magyar csapat a Bocuse d'Or európai válogatóján.


Ma van az Erdők Nemzetközi Napja

Minden évben más tematika köré szerveződnek az Erdők Nemzetközi Napja programjai, 2024-ben ez az „erdők és az innováció”.


2024. március 19., Kedd

Nagykanizsa mellett pihent meg a halászsas

A gyűrűzése és Nagykanizsára érkezése között majdnem 5 hónap telt el, és légvonalban mérve 869 km távolságot tett meg.


2024. március 05., Kedd

Víz világnapi programok

A szervezők számos pályázatot is hirdetnek, ilyen többek között az óvodásoknak szóló 3D modellkészítő verseny.


2024. február 29., Csütörtök

A menhely szabályai

A Kiscsillag Református Óvoda apróságai tettek látogatást az állatmenhelyen.


Örömtáncot is lejtettek

Az idősek egészséges életmódjáról, sportolási lehetőségeiről is hallhattak előadást azok a nyugdíjasok, aki szerdán ellátogattak a HSMK-ba.

+