Érdekes - 2021. március 16., Kedd
#turizmus #applikáció #alkalmazás #szabadidő #kirándulás #Magyar Turisztikai Ügynökség

Virtuális országjárásra hív az új applikáció

Virtuális országjárásra hív az új applikáció

(A kép forrása: MTÜ)

A Magyar Turisztikai Ügynökség Hungary 360 Tour néven új mobilapplikáció segítségével hív virtuális túrákra, melyek az otthonunkba hozzák az ország változatos látnivalóit, sokszínű térségeit. Az alkalmazásban nemcsak kívülről nézhetjük meg a helyszíneket, hanem be is léphetünk például a Tisza-tavi Ökocentrumba vagy a csarodai középkori templomba. Madártávlatból láthatjuk a Balatont, a pannonhalmi főapátságot, és idézhetjük fel a fesztiválok hangulatát.

Fedezd fel most, éld át később – ez az üzenete annak az új fejlesztésnek, amely már Android és iOS rendszerben is letölthető. Az applikációban a Magyar Turisztikai Ügynökség 360 fokos fotókkal segíti a felhasználókat a járvány utáni bakancslistája megtervezésében. A virtuális valóság digitális technológiája kifejezetten jó szolgálatot tesz most, pandémia idején. Az eszközzel az ország távoli pontjait is könnyen bebarangolhatjuk mobiltelefonról vagy tabletről.

Az alkalmazásban jelenleg 532 helyszín 360 fokos panorámaképén keresztül ismerhetjük meg Magyarország különleges látnivalóit, ezek között több mint 200 olyan is van, ahol nemcsak kívülről, hanem belülről is körbenézhetünk. Beleshetünk a tákosi református templom padsorai közé, a tömeg fölött lebeghetünk különböző fesztiválokon, megcsodálhatjuk a Mezőhegyesi Ménesbirtokot vagy a boglári Gömbkilátóról elénk táruló, lenyűgöző balatoni panorámát. Emellett pedig arra is lehetősége van a látogatóknak, hogy hazánk turisztikai térségeit egy az egyben járják végig a kiemelt attrakciókon keresztül. Azon sem kell aggódni, hogy a mobilinternet havi keretbe belefér-e a virtuális felfedezés, mert az összes helyszín letölthető, így a látvány offline is élvezhető. A panorámaképek már több mint két éve készülnek, van olyan 360 fokos fotó is, amely 120 nagy felbontású képből állt össze, így a legapróbb részletek is jól láthatók.

Az alkalmazás azoknak is praktikus eszköz, akik külföldről szeretnének virtuális túrát tenni utazásuk előtt: az alkalmazás kilenc különböző nyelven érhető el, és mind a Google Play kínálatában, mind pedig az App Store-ban megtalálható.

Letöltés:

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mtu.hungary360tour

Apple: https://apps.apple.com/hu/app/hungary-360-tour/id1553890910

(Forrás: MTÜ)

Még érdekes lehet ...


2022. augusztus 13., Szombat

Továbbra is Európa élén a hazai csemegekukorica

Pedig az időjárás itthon is óriási kihívások elé állítja a termelőket.


Még mindig sok helyen árulnak lejárt szavatosságú élelmiszert

A lejárt termékek forgalmazása a vezető szabálytalanság az idén is a kereskedelmi és vendéglátóhelyeken az élelmiszerlánc-biztonsági felügyelők tapasztalatai szerint.


2022. augusztus 12., Péntek

Akár új személyit is igényelhetünk a Szigeten

Ellopták? Elveszett? Nem gond!


Ismét retró hétvége a balatoni vonatokon

Az idei év harmadik retró hétvégéje augusztus 13-án és 14-én lesz a Balatonnál, ahol újra utazhatsz a korabeli összeállításokat megidéző szerelvényekkel.


2022. augusztus 11., Csütörtök

Ennyibe kerülhet idén a beiskolázás gyermekenként

Az összeg meg is duplázódhat, például egy új iskolatáska vásárlása esetén – közölte a REGIO Játékkereskedelmi Kft.


2022. augusztus 10., Szerda

Ingyenes mobilalkalmazás is segíti a tájékozódást a Szent István Napon

A leglátogatottabb alkalmazásboltokban már elérhető és letölthető a Szent István Nap rendezvényeivel kapcsolatos, a legfontosabb információkat tartalmazó ingyenes mobilapplikáció.


2022. augusztus 07., Vasárnap

Több lehet a gólyafióka

Az átlagosnál magasabb fiókaszámot mutatnak a fehér gólyák rendelkezésre álló idei költési adatai.


2022. augusztus 06., Szombat

Hamarosan jönnek a Perseidák

A Perseidák maximuma idén augusztus 12-13-ra esik.


Megvan az Év Strandétele

Díjazták a legjobb strandbüfét és strandbisztrót is.


2022. augusztus 03., Szerda

A Káli-medence poszt-apokaliptikus őrszemei

A Kővágóörs és Köveskál között emelkedő domb tetején áll az impozáns Emberi komédia szoborcsoport.


2022. augusztus 02., Kedd

Ilyen volt régen a Balatonon

Múltidéző fotók a cikkben.


2022. augusztus 01., Hétfő

Megvan Magyarország idei tortája

2022-ben 28 tortát neveztek a versenybe, ebből öten jutottak be a döntőbe, ahol a nagykőrösi cukrászda alkotása lett az első helyezett.


2022. július 30., Szombat

Nagy veszélyt jelentenek a madarakra a madzagok

A feleslegessé vált és természetbe kikerülő zsinórokat a madarak fészeképítéshez használják fel, onnan pedig már csak egy lépés, hogy bajt okozzanak.

+