Érdekes - 2021. július 06., Kedd
#vásárlás #maszk #járvány #koronavírus #koronavírus-járvány #COVID-19

Maszk nélkül: vissztérhetnek az élményvásárlások

Maszk nélkül: vissztérhetnek az élményvásárlások

Illusztráció (A kép forrása: Unsplash)

A friss kormányrendelet szerint megszűnt a hónapok óta érvényes kötelező maszkhasználat az üzletekben is, akárcsak a távolságtartási szabály, illetve a négyzetméter alapú létszámkorlátozás. Ez pedig azt eredményezi majd, hogy csökken a nyomás a dolgozókon és a vásárlókon is. A felszabadultsággal a ráérősebb, úgynevezett élményvásárlások is visszatérhetnek a hagyományos üzletekben.

Immáron bárki szabadon betérhet a kereskedelmi egységekbe anélkül, hogy a bejáratnál számonkérnék rajta a vásárlási lehetőséget kizáró arcmaszk hiányát vagy azt, hogy hányadikként érkezett. Ez a boltokban mindenképpen, mindenki számára könnyebbséget hoz. A kereskedelmi alkalmazottaknak például már nem kell a nyolcórás munkaidőben mindvégig eltakarni az orrukat, szájukat, ami a nagy melegben ráadásul – bár megszokták és szabályszerűen alkalmazták a védőeszközt – nehezebben elviselhető.

A munkavégzés tehermentesül, de ennél is fontosabb, hogy mentálisan nagy nyomástól szabadulnak meg a dolgozók, a folyamatos járványveszélyt ugyanis a maszkviselési kötelezettség képviselte a leginkább - mondta a Magyar Nemzetnek Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke.

A korlátozások eltörlésével egyértelműen nőni fog a boltok forgalma – közölte Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Elmondása szerint hamarosan hatályát veszti minden más, kapcsolódó bolti előírás is, például hogy a bejáratnál kézfertőtlenítőt kell biztosítani a vásárlóknak, továbbá a fokozott fertőtlenítési kötelezettség. Továbbá a maszkviselés eltörlésével jár az is, hogy már nem kell sietősen összeszedni a vásárolni kívánt termékeket. Vagyis a felszabadultsággal a ráérősebb, úgynevezett élményvásárlások is visszatérhetnek a hagyományos üzletekben.

Vámos György hozzátette: a négyzetméterkorlát megszűnése pedig ugyancsak ösztönzi a forgalom fellendülését és az enyhítések minden kereskedelmi-szolgáltató vállalkozásnál bevételnövekedéssel járhatnak majd.

(Forrás: Store Insider/Pénzcentrum)

Még érdekes lehet ...


2022. május 20., Péntek

Virágzó pipacsmezők

Varga György, ezúttal Alsópáhoknál fotózott egy kiterjedt pipacsmezőt.


2022. május 19., Csütörtök

Milyen az igazán jó virágméz?

Magyar kutatók nyolc-nyolc különböző hazai és külföldi méz színjellemzőit és beltartalmi összetételét vizsgálták.


Már nem félnek a koronavírustól

Az szja-bevallás után utazni akarnak a családok.


2022. május 18., Szerda

Magyar közösségi piactér indult Brancs néven

30 projekt már jelenleg is várja a támogatókat a platformon.


2022-ben is keresik a Balaton legjobb strandját

A Balatoni Szövetség 2022-ben is megrendezi hagyományos Kék Hullám Zászló strandminősítést. Ötcsillagos zászlót kapnak a legjobbak. Május 31-ig lehet nevezni.


2022. május 17., Kedd

A háztartások még nem érezték meg a háború gazdasági hatásait

Eddig még kitartott a lakosság fizetőképességének emelkedése.


2022. május 16., Hétfő

Drágábban is kapósak a nyári táborok

Az idő pénz, és ez a közmondás a táborok világában nemhogy aktuális, de különösen sürgető, ugyanis az árak sok vakációs lehetőségnél emelkedtek.


2022. május 15., Vasárnap

Holdfogyatkozásra ébredünk hétfőn: vörössé válik égi kísérőnk

Teljes holdfogyatkozás kezdődik hétfőn hajnalban, amely Magyarországról is megfigyelhető lesz napkelte előtt, részleges holdfogyatkozásként a látóhatáron.


Csak óvatosan a napozással!

Veszélyes lesz az UV-B sugárzás.


2022. május 14., Szombat

Meglepetéssel készül a KSH a mezőgazdasági összeírásra

Elkezdődött az egyéni gazdaságok összeírása, a válaszadás kötelező.


Nincs veszélyben a Balaton, a hatóság cáfolta az álhíreket

A jelenlegi csapadékhiányos helyzet ugyan szélsőséges, de nem rendkívüli - hangsúlyozta az Országos Vízügyi Főigazgatóság.


Újabb kikötők nyitnak, indul a tavaszi menetrend

Balatonboglár és Révfülöp kikötőkből már sétahajózási lehetőséggel is várják az utasokat.


2022. május 13., Péntek

Különleges Kolodko-szobor készül

A Skála Metró Áruház reklámfigurája, Skála Kópé és egy felhúzható Trabant mészkő szobra után most egy újabb Kolodko-miniszoborról jelent meg hír, ezúttal a Józsefvárosi Önkormányzat oldalán.


2022. május 12., Csütörtök

Negyvenezer nyelvvizsgázó tűnt el két év alatt

Drágultak a nyelvi képzések, emelkedtek a vizsgadíjak, előtérbe került az online oktatás, csökkent a nyelvtanulók száma, körkép a nyelviskolákról.


2022. május 11., Szerda

Ismét kiváló vízminőséggel büszkélkedhet a Hévízi-tó

Csakúgy mint a korábbi években, idén is kiválónak minősítették a Hévízi-tó vizét. Az éves kötelező vizsgálat minden áprilisban esedékes. A vételezett minta egy öttagú skálán a legmagasabb fokozatot érte el.

+