Érdekes - 2022. február 27., Vasárnap
#Nagykanizsa #CsótóNk #KonTuRplusz #közösségi média

5 éves a CsótóNk

5 éves a CsótóNk

A mi CsótóNk (Fotó: archív, Kovács Krisztián)

Az országosan több vízterületet is megjelölő csónakázó-tó megnevezéstől eltérő és kizárólagosan településünkre jellemző CsótóNk név 5 éve került be a köztudatba, azóta használjuk az online felületeken is. A megnevezéssel a közösségi médiában számos oldalon találkozhatunk már, és helymeghatározásra is alkalmazhatjuk.

A kitaláló és ezeket a felületeket létrehozó KonTuRplusz Egyesület egyik célja egy olyan egyedi megjelölés létrehozása volt, amivel azonosítani lehet a Nagykanizsa mellett található Csónakázó-tavat – mondta el kérdésünkre Horváth István egyesületi elnök, aki szerint a csaknem 10 ezer bejegyzéssel rendelkező, a tónál megvalósult hazai, illetve nemzetközi események jóvoltából szerte a világban megosztott név napjainkra beivódott a köztudatba.

– Szerettük volna összefogni a tónál és a környezetében működő vendéglátó egységeket, szolgáltatókat, szállásadókat, sport és kulturális szervezeteket, egyszóval mindent, ami kapcsolódik a tóhoz. Kezdetben azt terveztük, hogy csak pár évig működteti egyesületünk az oldalakat, de a társadalmi szerepvállalás jegyében immár 5 éve gondoskodunk az azóta védjeggyel is rendelkező CsótóNk névvel ellátott oldalak fenntartásáról – tette hozzá Horváth István.

Az egyesület a jövőben is várja személyek, szervezetek jelentkezését, hogy még szélesebb kör gyűjtőhelye legyen a napokban megújuló CsótóNk portál, s az oldal ezáltal még több információt biztosíthasson a városba látogatók számára. Várják továbbá cégek, szolgáltatók, magánszemélyek támogatását is, akik szívesen hozzájárulnának a visszajelzések alapján időtálló kezdeményezéshez, népszerűsítve Kanizsát, a mellette található CsótóNk-at, s nem utolsó sorban saját magukat.

 

 

Még érdekes lehet ...


2022. június 29., Szerda

Visszatérhet főszerepéhez Johnny Depp

A pletykák szerint a bajba keveredett színész több mint 300 millió dollárért térhet vissza A Karib-tenger kalózaiba, miután 2018-ban az exfelesége, Amber Heard által felhozott bántalmazási vádak miatt kirúgták a film színészgárdájából.


A legfontosabb tanácsok az M7-esen történő autózáshoz

A közútkezelő mondja el, mire kell figyelni a pályán.


Kategóriájában harmadszorra minősült Európa legjobb állatkertjének a Nyíregyházi Állatpark

A félmillió látogatószám alatti kategóriában negyvenöt állatkert közül szerezte meg az elsőséget a Nyíregyházi Állatpark.


2022. június 28., Kedd

Miért kell kánikulában egy kicsi só az ivóvízbe?

A kánikulában a folyadékpótlásnál a sóbevitelre is fontos figyelni, olyan vizet érdemes fogyasztani, amelynek nátriumtartalma legalább 50 milligramm literenként.


2022. június 26., Vasárnap

Repülőtéren, slamasztikában

Hosszú sorok, késések és járattörlések az európai repülőtereken – ezt tegyük, ha velünk is megtörténik.


Megvan a Balaton fagyija!

A Balaton fagyiját 9. alkalommal választották meg.


2022. június 25., Szombat

A sok ülés a szív ellensége

A sok ülés növeli a halálozás, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát – ezt állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport által publikált globális tanulmány.


2022. június 23., Csütörtök

Idén is igényelhető a „Ne hagyj az autóban!” matrica

Végre egy könnyen elérhető lehetőség, hogy kiváltsuk a törülköző széfeket.


2022. június 20., Hétfő

A levendulát ünneplik Tihanyban

A tizenhat napos programsorozat főszereplője az illatos lila virág, amiből akár még sört is főzhetnek. Fedezd fel a titkokat, és szedj egy csokor levendulát!


2022. június 19., Vasárnap

Berregnek a nagy szarvasbogarak

Magyarország és Európa legnagyobb termetű bogárfaja a nagy szarvasbogár, melynek hímje akár 10 centiméterre is megnőhet.


Mindenki kedvenc macskája már 44 éve imádja a lasagnét és utálja a hétfőket

Ma 44 éves Garfield, mindenki kedvenc narancssárga, fekete csíkos, cirmos macskája.


2022. június 18., Szombat

Tudtad, hol van Magyarország közepe?

Nem is ott van, ahol először gondolták.


Az apákat ünnepeljük június harmadik hétvégéjén

A gyermek fejlődésében, személyiségének formálódásában nagy szerepe van az apaképnek, a későbbi életet jelentősen befolyásolja az édesapával való viszony.


2022. június 17., Péntek

Ettél ma már zöldséget vagy gyümölcsöt?

Ha nem, mindenképp pótold ezt a hiányosságot!


2022. június 16., Csütörtök

Idén is megválasztják a Balaton fagyiját

Kilenc cukrászda pályázott a megtisztelő címre.


Ha éjszaka felnéz az égre, olyat láthat, amit 1100 éve senki

Péntekre virradó éjszaka már láthatóvá válik a bolygóvonatnak is nevezett ritka jelenség, vagyis a Naprendszer planétáinak egymás mellé rendeződése.

+