(Fotó: csodalatosbalaton.hu)
Nincs hát más dolgunk, mint élvezni a táj meseszép látványát, a bor mámorító illatát és megkóstolni Zalakaros élménnyel teli ízeit.
Ha Zalakaroson vagyunk szinte kötelező hódolni a kulináris élvezeteknek. A városban nagy hagyománya van a zalai és tájjellegű ételek készítésének, erről hűen árulkodik a térség gasztrokultúrája is. Mégis a népi konyha jellegzetességei és mai modern konyha étkei tökéletesen megférnek egymás mellett… és persze nem mehetünk el szó nélkül a csodálatos borok mellett sem, melyek kóstolása igazán nemes feladat.
Májusban még inkább a zalai étkeké lesz a főszerep, hiszen május 7-én hagyományteremtő céllal a Gasztro Korzó nyitja meg kapuit kulináris élvezetek szerelmeseinek, ahol a zalai ételeké lesz a főszerep. De ha ez nem lenne elég, igazi zalakarosi életérzést varázsolnak a vendégek elé a helyi népművészeti csoportok.
És bizony ezt még mindig lehet fokozni…ha azt mondjuk Kató Néni Konyhája? Ihos József és Vajtó László gasztroműsora teszi fel a koronát a napra. Egy csipetnyi humorral megfűszerezve és egy jó adagnyi vidámsággal megszórva mennyei fogások kerülnek az asztalra.
(Forrás: csodalatosbalaton.hu)
Nincs programja a hétvégére? Mutatunk párat.
Nincs terve a hétvégére? Adunk pár ötletet.
December 27-31. között élő zenés estek, kézműves vásár és szórakoztató programok várják az érdeklődőket a Karos Korzón.
Nézzük, milyen programkínálatból válogathatunk a hétvégén!
Nincs terve a hétvégére? Adunk pár ötletet.
Több mint negyedével nőtt idén a Lyme-kórral regisztrált esetek száma.
Nincs programja a hétvégére? Mutatunk párat.
Elképzelhető, hogy idővel valóban „magyar tengerként” hivatkozhatunk majd a Balatonra…
Nincs programja a hétvégére? Mutatunk párat.
A hirtelen jött lehűlés, az ezzel járó csapadékos időjárás alaposan próbára teszi a hosszú vándorútra készülő molnárfecske és füstifecske állományt.
Mesebeli torta, melyben Kovács Alfréd váci cukrász gyermekkorának meghatározó ízei fogócskáznak.