# Hungarikum


2024. március 18.

Kincskeresés Zalában

A verseny célja, hogy a diákok megismerjék és dokumentálják Zala vármegye művészettörténeti, irodalmi, turisztikai, népművészeti, természeti értékeit.


2022. december 14.

Hungarikum lett a kétszáz éves balatonfüredi Anna-bál

A balatonfüredi Anna-bál történelmi hagyományra visszatekintő rendezvény, az ország egyik legrégebbi bálja.


2021. december 12.

Hungarikum is lehetne a szaloncukor

A kedvenc ízeket illetően vajmi keveset változott a magyarok ízlése, a legkedveltebb fajta maradt a zselés szaloncukor.


2021. december 09.

Nyolcvankettőre nőtt a hungarikumok száma

A Magyar Értéktárba pedig három kiemelkedő nemzeti érték került.


2021. augusztus 15.

Az égig érő fa

Új emlékérme-sorozat indul a Magyar népmesékhez kapcsolódóan.


2021. június 23.

Hungarikum lett a karikás ostor

Sok új elemmel bővült a Magyar Értéktár.


2021. február 04.

Újra adómentes lett a pálinkafőzés

Idén több szempontból is változtak a pálinkafőzés szabályai.


2021. február 04.

Egymilliárdos keretösszeg hungarikumok népszerűsítésére!

Újra lehetőség van a hungarikumok népszerűsítésére kiadványok, filmek készítésével, kiállítások létrehozásával, hagyományos ruhakollekciók tervezésével.


2020. december 15.

Jövőre ingyenes lesz a magyar ebfajták törzskönyvezése

A hungarikummá nyilvánított kilenc magyar kutyafajta állományának fenntartását és fejlesztését segíti az Agrárminisztérium támogatása.


2020. október 16.

Hungarikum lett a Magyar népmesék rajzfilmsorozat

Tovább bővült a Hungarikumok Gyűjteménye és a Magyar Értéktár.


2020. szeptember 27.

Orbán: a nagy dolgok gondolatai nem csak Budapesten születnek (frissítve, galériával)

A kormányfő Becsehelyre látogatott a magyarországi szabad pálinkafőzés tízéves évfordulóját ünneplő rendezvényre.


2020. szeptember 16.

Kell egy magyar koktél!

Első alkalommal rendeztek hungarikum koktélversenyt.


2020. szeptember 10.

Indulhat a cefrézés a kiskerti gyümölcsösökben

A jó minőségű pálinka alapfeltétele a jó minőségű cefre. Íme néhány hasznos információ az elkészítéséhez.


+