A verseny célja, hogy a diákok megismerjék és dokumentálják Zala vármegye művészettörténeti, irodalmi, turisztikai, népművészeti, természeti értékeit.
A balatonfüredi Anna-bál történelmi hagyományra visszatekintő rendezvény, az ország egyik legrégebbi bálja.
A kedvenc ízeket illetően vajmi keveset változott a magyarok ízlése, a legkedveltebb fajta maradt a zselés szaloncukor.
A Magyar Értéktárba pedig három kiemelkedő nemzeti érték került.
Új emlékérme-sorozat indul a Magyar népmesékhez kapcsolódóan.
Sok új elemmel bővült a Magyar Értéktár.
Idén több szempontból is változtak a pálinkafőzés szabályai.
Újra lehetőség van a hungarikumok népszerűsítésére kiadványok, filmek készítésével, kiállítások létrehozásával, hagyományos ruhakollekciók tervezésével.
A hungarikummá nyilvánított kilenc magyar kutyafajta állományának fenntartását és fejlesztését segíti az Agrárminisztérium támogatása.
Tovább bővült a Hungarikumok Gyűjteménye és a Magyar Értéktár.
A kormányfő Becsehelyre látogatott a magyarországi szabad pálinkafőzés tízéves évfordulóját ünneplő rendezvényre.
Első alkalommal rendeztek hungarikum koktélversenyt.
A jó minőségű pálinka alapfeltétele a jó minőségű cefre. Íme néhány hasznos információ az elkészítéséhez.