#Szőlő


2021. március 29.

Végre megkóstolták az űrből visszatért borokat

Szőlővesszőket is vittek a kísérletben az űrállomásra, amelyek nemcsak túlélték az utat, de gyorsabban nőttek, mint a Földön maradtak, annak ellenére, hogy kevesebb fény és víz érte őket.


2021. január 19.

Miért csökken a világ almatermelése?

Az amerikai mezőgazdasági minisztérium (USDA) által kiadott jelentés szerint a világ almatermelése 2020-21-ben 4%-kal csökken, míg a globális szőlőtermelés az egy évvel ezelőtti szinten marad.


2020. október 10.

Hogyan tároljuk a szőlőt?

Az őszben az egyik legjobb dolog a szőlő, és most nem csupán a mustra, murcira, újborra gondolunk.


2020. október 02.

Hegyközségek: kevesebb bor lesz idén, de kiváló lehet az évjárat

A szárazság és a tavaszi fagy által érintett fajták esetében 15-20 százalékos terméskiesés várható.


2020. szeptember 19.

Országos szinten csökkent a borfogyasztás, de a helyi termékeket jobban viszik

Egy kőszegi szakértő szerint az időjárásnál is nehezebb alkalmazkodni a fogyasztási szokások megváltozásához.


2020. augusztus 25.

Hamarosan szüretelik a villányi borvidék jellegzetes kékszőlőfajtáit

A gazdák a mennyiség és a minőség tekintetében is bizakodók.


2020. augusztus 23.

Spanyol kutatóknak sikerült felgyorsítaniuk a szőlő érését

A szőlőnövény életében a szemek érésének kezdete kulcsfontosságú.


+