Folytatódnak Kajla kalandjai

A gyerekek ilyen útlevelekbe gyűjthetik a pecséteket (A kép forrása: https://www.facebook.com/mavcsoport/)

Idén is lehet csatlakozni a Hol vagy, Kajla? országos turisztikai programhoz. A július elsején indult és augusztus végéig tartó kampány célja, hogy az alsó tagozatos diákok felfedezzék Magyarország természeti és kulturális értékeit.

A koronavírus-járvány komoly kihívások elé állította a különböző szektorokat, így a turizmust, ám a korlátozások feloldásával lassan újra élénkül az utazási kedv. A belföldi turizmus életben maradt, de újraindítani csak együtt lesznek képesek a szereplők, mondta a Kajla Program sajtótájékoztatóján Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

A Hol vagy, Kajla? célja az, hogy az alsó tagozatos iskolások minél jobban megismerjék hazánk történelmi, természeti és kulturális értékeit azzal, hogy a bohókás vizslakölyök, Kajla nyomába erednek. Ehhez bármelyik Tourinform Irodában kérhetnek egy, a kampány alkalmából készült útlevelet, amelybe pecséteket gyűjthetnek, illetve kedvezményeket kaphatnak több mint 500 helyszínen.

A Magyar Turisztikai Ügynökség programja már tavaly is sikeres volt: 2019 nyarán a felfedezők 200 ezer pecsétet gyűjtöttek, és 50 ezer ingyen feladható Kajla-képeslapot küldtek barátaiknak. Idén már Kajla-körökön is indulhatnak, ezek konkrét túrajavaslatokat tesznek a családok számára.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (középen) ismerteti az idei kampány részleteit 2020. június 30-án, Budapesten (A kép forrása: https://mtu.gov.hu/

A kampányhoz 2020-ban is csatlakozott a Mahart és a Bahart. A MÁV és a GYSEV vonatain a füzettel rendelkező gyerekek ingyen utazhatnak, kísérőik pedig 33 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe. Emellett a vasúttársaság Kajla kutyával matricázott be egy nagyteljesítményű TRAXX mozdonyt, amely Keszthelyig, illetve Nagykanizsáig közlekedik.

A Magyar Posta csakugyan ott van a kedvezményt biztosító szolgáltatók között: július 15-től ingyen szállítja a programban résztvevők Kajla-képeslapjait.

A gyerekek a Kajla-útlevelüket a tavalyi bizonyítványukkal vagy a szeptemberi iskolakezdéskor megkapták. Idén a járvány miatt elmaradt az új útlevelek kiosztása, ezért minden régi útlevél továbbra is érvényes. Akinek ez már nincs meg, igényelhet másikat.

Nagykanizsán pecsételni a Tourinform Irodában (Erzsébet tér 21.) lehet. A többi Kajla-pont – minden más információval együtt – megtalálható a kajla.hu oldalon.

Még érdekes lehet ...


2023. január 27., Péntek

Borúra ború

A tőlünk délre található ciklon borult, elszórtan csapadékos időt okoz.


Otthon Centrum: vidéken a panelek, a tégla és a kertes házak négyzetméterára is csökkent 2022 végén

A legalacsonyabb négyzetméterár (átlagosan 372 ezer forint) a használt házak piacán alakult ki tavaly a negyedik negyedévben.


Nyugdíjba vonul Czimondor Nándor

Czimondor Nándor – a vendéglátásban és a szállodaiparban töltött 51 év után – visszavonul a zalakarosi MenDan Hotel igazgatói pozíciójából, de a jövőben is aktívan kíván részt venni a hazai turizmus életében.


Orbán Viktor: Azonnali tűzszünet kell

A kormányfő beszélt a háború eszkalálódásának veszélyéről is.


2023. január 26., Csütörtök

Kisebb-nagyobb szakadozások

Ma és holnap is többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, időnként kisebb-nagyobb szakadozások lehetnek a felhőtakaróban.


Emelkedik a babakötvény kamata

A családok már 300 ezer gyermeknek gyűjtenek megtakarítást a Babakötvényben.


Navracsics: nem fenyegeti veszély az Erasmus program folytatását

Annak a 180 ezer magyar diáknak, aki ma alapítványi fenntartású egyetemre jár, nem kell attól tartania, hogy a programból bármilyen formában is kiesne – mondta Navracsics Tibor területfejelsztési miniszter, miután Brüsszelben fogadta a bizottság több tagj


2023. január 25., Szerda

A helyzet változatlan

Jelentős változásra csütörtökön sem számíthatunk, marad a borongós, párás, szürke idő.


Jót tett a bőséges csapadék az almaültetvényeknek

Bár az idei terméskilátásokat még lehetetlen megbecsülni, a bőséges őszi-téli csapadék biztosan jót tett az almaültetvényeknek.


2023. január 24., Kedd

Ciklon nélkül

Időjárásunkban változás várható, ugyanis mediterrán ciklon nélküli nap következik.


Dobogós a magyar csapat a Bocuse d'Or világdöntőjén

Bronzérmes lett a Dalnoki Bence séf és Nyikos Patrik commis alkotta magyar csapat a Bocuse d'Or szakácsverseny világdöntőjén.


2023. január 23., Hétfő

Csak délnyugat kap

Esőre csak a délnyugati harmadban számíthatunk, majd holnap napközben már ott is csökken a csapadékhajlam.


Magyarország élelmiszerellátása biztosított

Magyarország élelmiszerellátása biztosított - mondta az agrárminiszter hétfőn az M1 aktuális csatornán.


2023. január 22., Vasárnap

Gyanús áremelkedés?

Vizsgálatot indított a tejpiacon a GVH. Magyarázatot keresnek a fogyasztói árak nagymértékű emelkedésére.


Rendkívüli nyilatkozatot kell tenni a NAV-nál

A NAV felméri az adózók véleményét az online ügyintézésről, a visszajelzések segítik a hivatalt ügyintézői felületeinek fejlesztésében.


2023. január 21., Szombat

Karosi élményvilla is versenyez az év legjobb hotele címért

Átadták az Év Hotele verseny régiós győzteseinek járó díjakat.


Csaknem 550 kilométer hosszú szakaszon van árvízvédelmi készültség

Tovább áradnak a folyók az ország északi részén.


2023. január 20., Péntek

Nincs megállás

Mediterrán ciklonok jönnek-mennek, így továbbra is változékony időre van kilátás. Hogy meddig tart még a mediterrán ciklonok uralma?


Adótraffi: ők következnek

2023. január 23. és február 10. között a pékségeket és pékáruüzleteket ellenőrzik.


2023. január 19., Csütörtök

Ezúttal kelet felől

A következő éjszakán ezúttal nem érkezik csapadék, de pénteken napközben egy újabb csapadékzóna kanyarodik fölénk, amiből főként a Dunától keletre számíthatunk esőre, majd délutántól egyre nagyobb területen havas esőre, havazásra.


2023. január 18., Szerda

Bőrig ázva, majd elhavazva?

Újabb mediterrán ciklon érkezik, amelyből éjszaka ismét kiadós mennyiségű eső valószínű, hajnaltól pedig északnyugat felől egyre nagyobb területen havas esőbe, havazásba vált a halmazállapot.

+