Hazai - 2020. november 05., Csütörtök
#kereskedelem #koronavírus-járvány #első hullám #ITM #bővülő foglalkoztatás

A kereskedelem a nehezített körülmények között sikerrel bizonyított

A kereskedelem a nehezített körülmények között sikerrel bizonyított

Cseresnyés Péter szerint a kereskedelem minden bizonnyal már „rutinos vizsgázóként” fogadja a második hullám újabb kihívásait (Illusztráció, a kép forrása: Pexels)

A kereskedelem a koronavírus-járvány első hulláma idején sikerrel bizonyított, megfelelt annak a felelősségnek, amely rá hárult a lakosság ellátásbiztonságának fenntartásában - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára a 16. Európai Kereskedelem Napja alkalmából tartott online díjátadón csütörtökön Budapesten.

Cseresnyés Péter, az ITM kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: a kereskedelem a nehéz helyzetben április óta 13 ezerrel több embert foglalkoztat, mint előtte. Az óriási terhet, amelyet a járvány az ágazatban dolgozókra rakott, bővülő foglalkoztatás mellett sikerült kezelni - mondta, hozzátéve: a kiemelkedő teljesítményért külön köszönet illeti a kereskedelemben dolgozókat.

Cseresnyés Péter kifejtette: február óta a járvány miatt a kereskedőknek is nehezített körülmények között kellett dolgozniuk. A nehézségek között említette

a folyamatos „higiéniai hadviselést”, az egyéni védőeszköz-használat és az üzletlátogatási szabályok betartását és betartatását, amelyekkel jelentős lépéseket tettek a vírus elleni küzdelemben.

Hozzátette: ismét kezelniük kell a járvány sokkal kiterjedtebb, talán hosszabb második hullámát. Mint mondta, a kereskedelem minden bizonnyal már „rutinos vizsgázóként” fogadja az újabb kihívásokat, ellátási zavarokról sem hallani, az általános maszkviselést pedig a korábbinál szigorúbb szabályozás támogatja.

A járványügyi helyzet miatt rendhagyó, online rendezvényen adták át a szakma legrangosabb elismeréseit, a Klauzál Gábor Elismerő Okleveleket és a Magyar Kereskedelemért Nagydíjakat.

(Forrás: MTI)

Még érdekes lehet ...


2022. május 20., Péntek

30 fok körül

Pénteken országszerte nyáriasan meleg idő várható, majd szombaton hidegfront érkezik.


2022. május 19., Csütörtök

Zavartalan napsütés

Csak estefelé sodródhat észak felől némi fátyolfelhőzet hazánk fölé, de csapadék nem alakul ki.


2022. május 18., Szerda

Magyarország segít

Továbbra is folyamatosan indítják a segélyszállítmányokat.


Idén végre lesz hazai kajszi- és őszibarack

A terméskilátások jobbak a gyümölcspiacon, mint az elmúlt két évben, de a már piacra került termékek esetében a termelési költségek – zöldségtermékekre is jellemző – 25-50 százalékos emelkedését az átvételi árak nem tükrözik.


Naposabb folytatás

Az átvonult hidegfront után szárazabb léghullámok érik el a Kárpát-medencét. Emiatt kevesebb felhőre, kissé hűvösebb időre számíthatunk.


2022. május 17., Kedd

Nyakunkon az szja-bevallás határideje

Mutatjuk, mi a teendő, mire kell figyelni.


Visszább terelés

Hidegfront hoz záporokat, zivatarokat, illetve lehűlést is, de utóbbi majd inkább szerdán lesz érzékelhető, valamint csütörtök reggel.


2022. május 16., Hétfő

Megválasztották Orbán Viktort Magyarország miniszterelnökének

A Fidesz elnökét – aki 2010 óta tölti be megszakítás nélkül a kormányfői tisztséget – 133 igen szavazattal, 27 nem ellenében választották meg a képviselők.


2022. május 15., Vasárnap

Novák Katalin: Az ártatlan áldozatok és az igazság oldalán állunk

Ünnepélyesen is beiktatták Magyarország új köztársasági elnökét.


2022. május 13., Péntek

Nyugodt hétvége

Hétvégén megnyugszik a légkör, így kellemes időre számíthatunk számottevő csapadék nélkül.


Orbán Viktor megnevezte új kormánya minisztereit

A parlament oldalán megjelent napirendi javaslat szerint Orbán Viktor május 16-án, hétfőn teheti le ötödször a kormányfői esküt.


Influenza: négyezren fordultak orvoshoz a múlt héten

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentése szerint május 2-8. között 4200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű megbetegedéssel, ez 27 százalékkal kevesebb beteget jelent, mint az azt megelőző héten - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK)


2022. május 11., Szerda

Az első harmincasok

Ízelítőt kapunk a nyárból, csütörtökön a mainál is jóval melegebb lesz: több helyen is meghaladhatja a 30 fokot a csúcsérték.


Koronavírus - megérkeztek a heti összesített adatok

Jelenleg 1015 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 29-en vannak lélegeztetőgépen.


Szijjártó: Magyarország nem szavazza meg az uniós szankciókat

A brüsszeli csomag elfogadása 700 forintos benzin- és 800 forintos gázolajárat hozna, több száz millió forintba kerülne a finomítóátállás, ami legalább 5 évig tartana, és az utána vásárolt olaj drágább lenne, mint most.


2022. május 10., Kedd

Nyári napok a Tour alatt

A Giro d'Italia magyarországi szakaszai után már itt is van a Tour de Hongrie.


Már a 2G-s telefonok cseréjére is jár támogatás

Május 9-től a 2G-s mobiltelefonok cseréjére is igényelhető támogatás, emellett folytatódik a 3G-s készülékek támogatott cseréje is - írta hétfői számában a Világgazdaság.


Kis előrelépés történt, de Magyarország még nem tudja támogatni az olajembargót

Az Európai Bizottság elnöke hétfő este Budapesten tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnökkel. Szijjártó Péter külügyminiszter videón ismertette a részleteket.


2022. május 09., Hétfő

Egyre nyáriasabb

Egyre szárazabb, melegebb levegő érkezik a Kárpát-medence fölé, emiatt kevesebb záporra, zivatarra kell számítani.


Ma búcsúzik hivatalától Áder János

A kétszer kitöltött ötéves ciklusát követően Áder János köztársasági elnök hétfőn távozik hivatalából.

+