A problémát felvető polgármesterek, gazdálkodók és a vadásztársaságok képviselői szerint az elharapózó illegális terepjárós, terepmotoros és quados forgalom már egyre több konfliktushoz vezet – írja a Sonline.hu. A felázott, sáros területen a nagy terepgumis gépek könnyen tönkretehetik az utat, olyan barázdát csinálnak, hogy a többi jármű csak nehezen vagy egyáltalán nem tud közlekedni.

Az ismeretlen közlekedők többször is kárt okoztak a földutakban, melyek karbantartásáról az önkormányzat gondoskodik. A javításra több millió forintot kell fordítani. Karádon mezőőr is segíti a megelőzést, az illegálisan közlekedők bírságra számíthatnak, ha sikerül tetten érni őket.

202102221435_motorsport.jpg (645×515)Akár 300 ezer forintos bírság is lehet a vége az erdei motorozásnak (A kép forrása: Agroinfom.hu)

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság (SMRFK) a portál érdeklődésére közölte, elsősorban a Siófoki Rendőrkapitányság illetékességi területén emelkedett meg azoknak a száma, akik versenypályának használják az erdei utakat. A járműveikkel zavarják az erdők rendjét, az állatok nyugalmát, ami az őszi szarvasbőgés időszakában kiemelten kártékony és veszélyes is.

A rend­őrség éppen ezért az együttműködő szakemberekkel közösen rendszeresen tartanak összehangolt akciókat, melyek célja az erdészeti, a természetvédelmi, és a közlekedési szabálysértések elkövetésének megelőzése, megakadályozása, valamint az elkövetők felelősségre vonása.

(Forrás: Agroinfom.hu/Sonline.hu)