Hazai - 2021. április 02., Péntek
#külpolitika #diplomácia #Magyarország #Lengyelország #Olaszország #Európa #Európai Unió #Európai Néppárt #kereszténydemokrácia

Ez az újjászületése lehet Európának

Ez az újjászületése lehet Európának

Mateusz Morawiecki, Matteo Salvini és Orbán Viktor (b-j) a magyar-olasz-lengyel találkozón (Fotó: facebook.com/orbanviktor)

Magyar-olasz-lengyel találkozó kapcsán adott interjút Novák Katalin. A Fidesz alelnöke szerint a csütörtöki budapesti háromoldalú tárgyalásokat őszinte, lényegre törő hangnem jellemezte.

A keresztény értékek, a család fontossága és a nemzetállamok erejébe vetett hit kovácsolja egységbe a csütörtökön Budapesten tárgyaló feleket. Novák Katalin hangsúlyozta: nem véletlen, hogy a három vezető politikus népszerű saját hazájában, hiszen ők azok akik meghallják azon emberek hangját, akik képviselet nélkül maradtak, mert a Néppárt eltávolodott tőlük.

„Igent mondunk a szabadságra, hogy igent mondunk a nemzetállamokra, hogy igent mondunk a méltóságra, az ember méltóságra, hogy igent mondunk a kereszténységre, hogy ezek olyan értékek Európában amelyekre tudunk építkezni, nem beszélve a családról” – így értékelte a Fidesz alelnöke a csütörtöki tárgyalásokon a három párt által vallott közös értékeket.

A kormányfő, a Fidesz elnöke Matteo Salvinival, az olasz jobboldali kormánypárt, a Liga vezetőjével és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel egyeztetett. 

A magyar kormányfő a találkozó után azt hangsúlyozta: a kereszténydemokratáknak jelenleg nincs megfelelő képviseletük Európában, azért dolgozunk, hogy legyen hangjuk, képviseletük és súlyuk az európai politikában.

Novák Katalin az M1-en kiemelte: „Van egy olyan jobboldali, keresztény-demokrata erő, amely kész arra, hogy képviselje azoknak az embereknek az érdekét, akik úgy érzik, hogy tőlük elfordult az európai politikai elit."

Több millió embernek kínál alternatívát ez a közösség. Ez az újjászületése lehet Európának, ezért beszélünk európai reneszánszról – tette hozzá.

Elmondta, a csütörtöki találkozó megerősítette abban, hogy sikeres lesz az új jobboldali együttműködés, még úgyis, hogy a baloldali erők megpróbáltak éket verni az együttműködésben részt vevő politikusok közé.

Gyors döntések születtek, képes volt mindenki a lényegre koncentrálni, arról beszélni. Kitértek a járvány elleni hatékony védekezésre és az Európa jövőjéről szóló párbeszédre is – közölte.

Mindemellett tisztázták, hogy mire mondanak igent, s mire nemet. Igent mondanak a szabadságra, a nemzetállamokra, az emberi méltóságra, a kereszténységre, a családra – sorolta a családokért felelős tárca nélküli miniszter, hozzátéve: ezek olyan értékek Európában, amelyekre lehet építkezni. Mindemellett visszautasítják egyebek mellett a kommunizmust, az antiszemitizmust, a nagyhatalmi birodalmi logikát és a migrációt – hangsúlyozta.

A tárgyalásokat őszinte, lényegre törő hangnem jellemezte

– tette hozzá.

A Fidesz alelnöke kiemelte: Európában tömegek, emberek milliói érzik úgy, hogy „magukra maradtak", mert az Európai Néppárt eltávolodott tőlük. Nekik szükségük van a képviseletre – tette hozzá Novák Katalin.

(Forrás: hirado.hu)

Még érdekes lehet ...


2022. január 20., Csütörtök

Élelmiszerár-stop: védi a beszállítókat a szabályozás

Az élelmiszerár-rögzítés nem okoz hátrányt a hazai termelőknek, beszállítóknak, az alapvetően a kiskereskedelmet érinti, és csak a profitjuk kis százalékát.


Koronavírus - 15 526 az új fertőzött

Az ötödik hullám felszálló ágában vagyunk, az omikron vírusvariáns már erősen terjed, ez okozza a fertőzések 87%-át.


2022. január 19., Szerda

Hidegfront vegyes körettel

Az átmeneti nyugalom után egy hidegfront érkezése teszi mozgalmassá a csütörtököt.


Február 12-én kezdődik hivatalosan a kampány

Február utolsó napjaiban lehet majd látni, hogy hány egyéni jelölt lesz a szavazólapokon és hány országos lista közül lehet választani.


Koronavírus - 14 890 az új fertőzött

Az oltási akció csütörtökön, pénteken és szombaton is folytatódik.


2022. január 18., Kedd

Fagyjelző Piroska

Ha Piroska napján fagy, 40 napig el nem hagy - szól a népi megfigyelés, amely ezúttal legalább részben működni fog.


Koronavírus - 6851 az új fertőzött

Az omikron vírusvariáns már erősen terjed és növeli a fertőzöttek számát.


Hamarosan érkezik az emelt összegű nyugdíj és a 13. havi nyugdíj, mutatjuk a részleteket

Február 11-én érkezik tehát az első emelt összegű nyugdíj és a 13. havi ellátás teljes összege.


2022. január 17., Hétfő

Vészcsengőt nyomott Gyurcsány

Márki-Zay Péter népszerűtlenségét kellene kampánnyal ellensúlyozni.


Koronavírus - 21 219 az új fertőzött

A hétvégi összesített adatokat közöljük.


2022. január 16., Vasárnap

Fúj!

Estétől egyre nagyobb területen erőre kap a szél, hétfőn nagy területen számíthatunk viharos lökésekre!


Mintegy harmincan kapták meg a koronavírus elleni negyedik védőoltást Pécsett

A kórházi oltóhelyeken január 15-től biztosítják a negyedik oltás felvételének lehetőségét.


2022. január 15., Szombat

Romlik, majd javul

Vasárnapra erősödik a ködhajlam, majd a hétfőre érkező szél kitisztítja a levegőt. Jelentős csapadék nincs a láthatáron.


Elég a három oltás, hogy az omikron ne okozzon súlyos betegséget

Magyarországon az intenzív osztályokon döntő többségben oltatlanok fekszenek.


2022. január 14., Péntek

Visszaélnek a Magyar Vöröskereszt nevével!

Csalók SMS-ben kérnek pénzt a Magyar Vöröskereszt nevére hivatkozva.


A csökkentett árú termékekből is lesznek a boltok polcain

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádiónak adott exkluzív interjút.


Koronavírus - 8921 az új fertőzött

Az omikron vírusvariáns már erősen terjed és növeli a fertőzöttek számát, a megerősítő oltás felvételével megelőzhető a betegség súlyos lefolyása.


Jöhet a negyedik oltás

Már tapasztalható, hogy nő a fertőzések száma, és a nemzetközi példák alapján arra lehet számítani, hogy a megbetegedések száma a következő napokban, hetekben még tovább fog emelkedni.


2022. január 13., Csütörtök

Sok front, kevés csapadék

A szelesebb Dunántúlon és a középső megyékben több fokkal melegebb lesz pénteken, mint az előző napon.


Agrárkamara: kiemelkedő munkát végeztek a zalai gazdálkodók

Sabján Krisztián megyei elnök szerint a zalai gazdálkodók a növénytermesztésben, állattenyésztésben is jól teljesítettek.


Február 15-étől oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány

Február 15-től az minősül oltottnak, aki megkapta a harmadik oltást, illetve azok, aki nem régebben mint hat hónapja kapták meg a második oltást.


Koronavírus - 9216 az új fertőzött

Az oltási akció ma délutántól folytatódik: csütörtök és péntek délután, valamint szombaton ismét előzetes időpontfoglalás nélkül lehet menni oltásra a  kórházi oltópontokra és a kijelölt járásközponti szakrendelőkbe. 


2022. január 12., Szerda

Zimankós éjjel

A szezon leghidegebb éjszakája előtt állunk, országszerte fagyni fog, de a hófödte tájakon akár nagyobb területen -15 fok alá hűlhet le a levegő.


Javította a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzését a Világbank

A szervezet erre az évre 4,7 százalék helyett 5 százalékos bővüléssel számol.


Orbán Viktor élelmiszerárstopot jelentett be

A kormány a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, csirkemell és a 2,8%-os tehéntej esetében beavatkozik az árak alakulásába.


Tragédia a Don mentén

79 évvel ezelőtt a fagyos hómezőkön gyilkos csata dúlt.


Koronavírus - 7883 az új fertőzött

Az oltási akció ezen a héten is folytatódik: csütörtök és péntek délután, valamint szombaton ismét előzetes időpontfoglalás nélkül lehet menni oltásra a kórházi oltópontokra és a kijelölt járásközponti szakrendelőkbe.


A citrusfélék fokozott vizsgálatát kéri a Nébih a forgalmazóktól

A hivatal felhívja az élelmiszer-vállalkozók figyelmét, hogy a vállalati önellenőrzés során kiemelten ellenőrizzék a Törökországból vagy más, nem EU-s országból származó citrusféléket.


2022. január 11., Kedd

Újabb szezonrekordok?

Hideg éjszakák elé nézünk annak ellenére, hogy éjjel még nem áll le teljesen a szél, jócskán lehűl a levegő főleg a havas keleti területeken, így akár újabb szezonrekord is születhet. Szerdán napos, száraz idő várható.


Április 3-án szavazunk

Áder János köztársasági elnök április 3-ára kiírta az országgyűlési választásokat. A gyermekvédelmi népszavazást ugyanerre a napra tűzte ki az államfő.


Koronavírus - 3382 az új fertőzött

Ma megérkezett a harmadik szállítmány a Pfizer gyermekek oltásához való vakcinájából.


Zsigó Róbert: tovább folytatódik a Nők40 program

A korai nyugdíjazás célja továbbra is az, hogy a nagymamák többet lehessenek együtt unokáikkal, megkönnyítve ezzel a fiatal édesanyák munkába való visszatérését.

+