Hazai - 2021. szeptember 19., Vasárnap
#Nagykanizsa #Ádám Veronika #Zala Megyei Önkormányzat #megyenap #díszpolgár #Zalaegerszeg

Novák: a szakmai és a szülői hivatás kiegészíti egymást

Novák: a szakmai és a szülői hivatás kiegészíti egymást

(A kép forrása: facebook.com/csaladesifjusag)

A kormány azért dolgozik, hogy a szakmai és a szülői hivatás kiegészítse egymást, ne kelljen lemondani a hivatásról a gyermekvállalás miatt - fogalmazott a családokért felelős tárca nélküli miniszter szombaton Zalaegerszegen.

Novák Katalin a Zala Megyei Önkormányzat megyenapi díjátadó ünnepi közgyűlésén egyebek mellett arról beszélt, hogy bármilyen nemes is valakinek a hivatása, magasztos a célja és önzetlen a szolgálata, elsősorban mégis „a közvetlenül ránk bízottakért tartozunk felelősséggel, a családunkért, a szüleinkért, a gyermekeinkért”. A díjazottakat - külön kiemelve a most díszpolgári címet elnyerő Ádám Veronika neurokémikust - úgy méltatta, hogy mindannyian a megye büszkeségei, „tudják, hogy itt van dolguk, innen jöttek és ide tartoznak”, még ha nem is itt élnek.

„Akkor juthatunk igazán messzire, ha otthonról indulhatunk el és haza érkezhetünk meg. Ha tudjuk, hogy honnan indultunk és hová tartozunk, akkor tudunk felelősséget érezni a hazánkért és a családunkért is” - vélekedett Novák Katalin.

202109182341_zeg_3.jpg (1500×999)(A kép forrása: facebook.com/csaladesifjusag)

A miniszter Ádám Veronikáról elmondta: Széchenyi-díjas, Prima Primissima díjjal és a Magyar Érdemrend középkeresztjével kitüntetett kutató szülővárosának, Nagykanizsának is díszpolgára. Olyan tudományterületen ért el sikereket, amely nem hagyományosan női terület - fogalmazott. Felkarolja a fiatal tehetségeket, egyik alapítója volt a Nők Magyarországért Klubnak, részt vesz a külföldi egyetemeken tanulókat támogató Stipendium Peregrinum ösztöndíj háromtagú bíráló bizottságának tevékenységében. Része annak a polgári értelmiségi körnek, is amelynek tagjai „mernek és tudnak kérdezni”, kritikát megfogalmazni, javaslatot tenni és tükröt tartani, ha erre szükség van - fogalmazott a miniszter.

„Mindemellett feleség, anya és nagymama”, de író is,

akinek tavaly jelent meg Távolból őrzöm című regénye egy csodálatos barátságról - tette még hozzá Novák Katalin.

202109182342_zeg_4.jpg (1500×999)(A kép forrása: facebook.com/csaladesifjusag)

A megye díszpolgári címét kiérdemelt Ádám Veronika - akit elkísért férje, Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke - a valamennyi kitüntetett nevében mondott köszöntőjében arról beszélt, hogy a szülőföld vagy a szűkebb pátria elismeri azokat, akik sokat tettek a megyéért hivatali helyükön, vagy mindennapi tevékenységük során áldozatos munkával szolgálják a rájuk bízottakat.

Felidézte, hogy 18 éves koráig élt Nagykanizsán, de „sorsszerűnek” tartja, hogy olyan gimnáziumban tanult, amelyben rendkívüli pedagógusokkal találkozhatott,

akik „arra tanítottak, hogy a tehetség nagy dolog, de kitartó munka nélkül mit sem ér”.

Végül hozzátette: a megyei díszpolgári címmel járó anyagi elismerését a nagykanizsai Batthyány gimnázium nehézsorsú, tehetséges és igyekvő diákjainak megsegítésére ajánlja fel.

(Forrás: MTI)

Még érdekes lehet ...


2022. május 21., Szombat

Az adriai éttermek és szállodák továbbra is várják a magyarokat

Nem ültek fel a horvátországi éttermek és szállodák a politikai provokációnak, továbbra is szívesen látják a magyar vendégeket – derül ki a hirado.hu körképéből.


Strandidőt zavaró hidegfront

Jelentős lehűlést és nagy területre csapadékot nem, erős szelet viszont sokfelé fog hozni a szombati hidegfront.


2022. május 20., Péntek

30 fok körül

Pénteken országszerte nyáriasan meleg idő várható, majd szombaton hidegfront érkezik.


2022. május 19., Csütörtök

Zavartalan napsütés

Csak estefelé sodródhat észak felől némi fátyolfelhőzet hazánk fölé, de csapadék nem alakul ki.


2022. május 18., Szerda

Magyarország segít

Továbbra is folyamatosan indítják a segélyszállítmányokat.


Idén végre lesz hazai kajszi- és őszibarack

A terméskilátások jobbak a gyümölcspiacon, mint az elmúlt két évben, de a már piacra került termékek esetében a termelési költségek – zöldségtermékekre is jellemző – 25-50 százalékos emelkedését az átvételi árak nem tükrözik.


Naposabb folytatás

Az átvonult hidegfront után szárazabb léghullámok érik el a Kárpát-medencét. Emiatt kevesebb felhőre, kissé hűvösebb időre számíthatunk.


2022. május 17., Kedd

Nyakunkon az szja-bevallás határideje

Mutatjuk, mi a teendő, mire kell figyelni.


Visszább terelés

Hidegfront hoz záporokat, zivatarokat, illetve lehűlést is, de utóbbi majd inkább szerdán lesz érzékelhető, valamint csütörtök reggel.


2022. május 16., Hétfő

Megválasztották Orbán Viktort Magyarország miniszterelnökének

A Fidesz elnökét – aki 2010 óta tölti be megszakítás nélkül a kormányfői tisztséget – 133 igen szavazattal, 27 nem ellenében választották meg a képviselők.


2022. május 15., Vasárnap

Novák Katalin: Az ártatlan áldozatok és az igazság oldalán állunk

Ünnepélyesen is beiktatták Magyarország új köztársasági elnökét.


2022. május 13., Péntek

Nyugodt hétvége

Hétvégén megnyugszik a légkör, így kellemes időre számíthatunk számottevő csapadék nélkül.


Orbán Viktor megnevezte új kormánya minisztereit

A parlament oldalán megjelent napirendi javaslat szerint Orbán Viktor május 16-án, hétfőn teheti le ötödször a kormányfői esküt.


Influenza: négyezren fordultak orvoshoz a múlt héten

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentése szerint május 2-8. között 4200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű megbetegedéssel, ez 27 százalékkal kevesebb beteget jelent, mint az azt megelőző héten - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK)


2022. május 11., Szerda

Az első harmincasok

Ízelítőt kapunk a nyárból, csütörtökön a mainál is jóval melegebb lesz: több helyen is meghaladhatja a 30 fokot a csúcsérték.


Koronavírus - megérkeztek a heti összesített adatok

Jelenleg 1015 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 29-en vannak lélegeztetőgépen.


Szijjártó: Magyarország nem szavazza meg az uniós szankciókat

A brüsszeli csomag elfogadása 700 forintos benzin- és 800 forintos gázolajárat hozna, több száz millió forintba kerülne a finomítóátállás, ami legalább 5 évig tartana, és az utána vásárolt olaj drágább lenne, mint most.


2022. május 10., Kedd

Nyári napok a Tour alatt

A Giro d'Italia magyarországi szakaszai után már itt is van a Tour de Hongrie.


Már a 2G-s telefonok cseréjére is jár támogatás

Május 9-től a 2G-s mobiltelefonok cseréjére is igényelhető támogatás, emellett folytatódik a 3G-s készülékek támogatott cseréje is - írta hétfői számában a Világgazdaság.


Kis előrelépés történt, de Magyarország még nem tudja támogatni az olajembargót

Az Európai Bizottság elnöke hétfő este Budapesten tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnökkel. Szijjártó Péter külügyminiszter videón ismertette a részleteket.

+