Hazai - 2021. október 23., Szombat
#október 23. #1956 #nemzeti ünnep

Orbán: „Aki eddig belénk harapott, annak belénk is tört a foga”

Orbán: „Aki eddig belénk harapott, annak belénk is tört a foga”

(Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

„Dönteni kell, és a döntésünk megmutatja, kik is vagyunk valójában. Egy egész nemzetről derül ki, mit is ér. Hallgat vagy protestál, beletörődik vagy fellázad, félrenéz vagy felegyenesedik, elkullog vagy harcol. Mi, magyarok megmutattuk magunknak, a világnak és az ellenségeinknek, kik is vagyunk valójában” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából, a budapesti Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán elmondott beszédében.

A Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződésénél tartott ünnepségen a kormányfő beszédében kiemelte: „nem szokványos helyszín ez; tizenöt évvel ezelőtt, ezekben a percekben, itt az Andrássy és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán farkasszemet nézett egymással a múlt és a jelen”.

Az egyik oldalon a könnygázgránát, gumilövedék, a vipera, azonosító nélküli egyenruhák és a vízágyúk. A másik oldalon a becsapott és megalázott nemzet állt, amelynek ötven év elteltével újra azt kellett hallania, hogy hazudtak neki reggel, éjjel meg este – fogalmazott.

Orbán Viktor hangsúlyozta: „az egyik oldalon a trükkök százaival kicsalt, foggal-körömmel védett hatalom, a másik oldalon a Szabadság óriás betűi mögött sorakozó, elkeseredett emberek” álltak.

„Dönteni kell, és a döntésünk megmutatja, kik is vagyunk valójában. Egy egész nemzetről derül ki, mit is ér. Hallgat vagy protestál, beletörődik vagy fellázad, félrenéz vagy felegyenesedik, elkullog vagy harcol” – mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök úgy fogalmazott: „mi, magyarok jól döntöttünk, protestáltunk, felegyenesedtünk, fellázadtunk és harcoltunk”. Szabadság a rabsággal szemben, függetlenség a megszállás ellen, magyar hazafiak a kommunisták ellenében – folytatta a kormányfő, aki szerint arra a csodálatos napra emlékezünk, amikor „mi, magyarok megmutattuk magunknak, a világnak és az ellenségeinknek, kik is vagyunk valójában.”

Ezzel a Magyarországgal húzott ujjat a kommunisták új nemzedéke, akik hazugsággal jutottak hatalomra

Hazugságok árán jutottak hatalomra, adócsökkentéssel szédítettek, aztán adókat emeltek, kórházi napidíjat, vizitdíjat vezettek be, egekbe emelték a rezsiárakat. Elvették a 13. havi nyugdíjat és eltörölték a családtámogatásokat. Összejátszva a nemzetközi bankvilággal, devizahitelek csapdájába csalták családok százezreit – sorolta.

Az országot kiárusították, mindent eladtak a külföldieknek, repteret, nemzeti energiacéget, közszolgáltatókat. Majd miután kifosztották, csődbe vitték az egész országot, és a „nyakunkra csatolták az IMF pórázát. Amikor pedig felemeltük a szavunkat, könnygázzal, gumilövedékkel és lovasrohammal válaszoltak. Szemeket lövettek ki, védtelen nőket és idős embereket ütöttek gumibottal” – fogalmazott Orbán Viktor.

Ezen a helyen, ahol most állunk, 15 évvel ezelőtt erőszak, vér és könny lepte el a budapesti utcákat. Történt mindez az ’56-os forradalom 50. évfordulóján, a világ szeme láttára.

„Lassan mondom, hogy mindenki megértse: soha nem fogjuk elfelejteni nekik” – szögezte le Orbán Viktor.

Adócsökkentést ígértek, majd megemelték azt. Összejátszva a nemzetközi bankvilággal, devizahitelek csapdájába csalták a magyar családokat – jelentette ki a kormányfő.

A pesti humor szerint nem akkor kell megsértődni, amikor okod van rá, hanem amikor megéri – jelentette ki. Mi is kivártuk a megfelelő pillanatot.

„A Jóisten igazságos volt. Azt kapták büntetésül amit mi kaptunk jutalmul. A kétharmados győzelmet és elsöpörtük a szocialista Magyaroszágot”

– mondta a miniszterelnök, hangos tetszést aratva hallgatói körében.

Ötvenhatban a kommunisták elmenekültek, de 2006-ban nem volt ekkor szerencsénk. Azóta is itt bolyong köztünk mint az Országház fantomja. Elégtételt venni egyetlen mámoros pillanat de hosszú évek kellettek helyrehozni a baloldal rombolását – fogalmazott.

„Talpra állítottuk Magyarországot”

Egymillió új munkahelyet hoztunk létre, letörtük az adókat, lerúgtuk a devizahiteleket, visszaszereztük a közműveket, bankokat és médiát. Megadóztattuk a multikat, megvéddtük a családokat, és csökkentettük a rezsit” – sorolta a kormányfő. Hazánk ma már elég erős, hogy egyszerre becsülje meg a fiatalokat és időseket. Visszaépítjük a 13. havi nyugdíjat, a családoknak pedig visszatérítjük az adót, tette hozzá.

„Van alkotmányunk, ami garantálja, hogy ne tehessék meg azt, amit ’56-ban és 2006-ban. Sok millió egybehangzó akarat és szorgalmas kéz kellett hozzá. Övék a dicsőség, akik hittek a szeretet és összefogás erejében” – fogalmazott.

„Velünk még a kommmunisták se bírtak!”

Amikor letörtük a rezsiárakat, megskalpotuk a multik profitját és hazaküldtük az IMF-et, akkor támadtak bennünket. Ugyanígy tettek akkor is, amikor megállítottuk a migránsokat „Miniszterelnökök tucatjai rontottak rá Magyarországra – de ki emlékszik már a nevükre?” – mondta.

Orbán Viktor aktuálpolitikai kérdésekre kitérve azt mondta: „Ahogy a történelemben többször, Európa főurai a fejünk fölött rólunk akarnak dönteni, de nélkülünk. Ma úgy viselkednek velünk és a lengyelekkel, mint az ellenségekkel. Ideje lenne, hogy Brüsszelben is megértsék: velünk még a kommmunisták se bírtak!”

„Mi vagyunk azok, akik '56-ban megelégelték a világkommunizmust, és kiütötték az első téglát a berlini falból. Mi nem azt mondjuk, hogy a magyaroknak igazuk van, hanem azt, hogy igazuk lesz” – fogalmazott Orbán Viktor.

Hozzátette: bárki is volt eddig az ellenfél, „a baloldal mindig a hátunkba került és ott ártott ahol csak tudott. Most is szervezkednek, fenekednek, szítják a viszály és erőszak magvait.”

„Azt hiszik a báránybőrbe bujtatott farkast nem ismerjük fel. De felismerjük, és tudjuk, hogy meg fogja enni a nagymamát. Ezért van már mindenki az összefogás bendőjében, és van ott még hely a percemberkék számára” – mondta a miniszterelnök, derültséget és tapsot kiváltva az ünneplőkből.

Csak egy baloldal van. Hazugságokkal kezdik, erőszakkal folytatják, és csőddel fejezik be. Akik 15 éve az emberek közé lövettek, most is a hatalomba készülnek. A megszállók most nem ránk akarják erőltetni a komisszárjaikat, hanem megválasztatni akarják őket.

Akik ’56-ban a Sztálin-szobrot ledöntötték, nem voltak népvezérek vagy jól kiképzett tábornokok. A magyar nép egyszerű fiai és lányai voltak, mint mi vagyunk. „A magyarok sorsáról most is a magyarok fognak dönteni” – mondta.

A miniszterelnök szerint október 23-a emlékeztett minket, hogy a saját felelősségünkről ne feledkezzünk meg.

Magyarország elmúlt 1100 éve „megtanította, hogy a szabadságunkért küzdeni kell. Mi mind hiszünk egy erős és független Magyarországban.”

Aki idegenek ellen a családját védi, az arra számíthat, hogy igaza van. Az igazság a szabadságharcosok oldalán állt – szögezte le.

„Évszázadok óta ugyanazt akarjuk: Igazságot Magyarországnak” – fogalmazott. Nem gondolhatjuk, hogy mindig minden helyzetben igazunk van, de akkor igazunk van, amikor megvédjük magunkat, ha támadnak.

„A magyarok igazsága bennetek van”

Ha meg akarjuk védeni a határainkat, gyermekeink jövőjét, családunkat, kultúránkat szokásainkat nyelvünket azaz mindennapi életünk szabadságát, ahhoz mindenkire szükség lesz

„Minden magyarra számítunk akinek számít Magyarország jövője”

– hívta fel a figyelmet Orbán Viktor.

„Sokan vannak, akik nem veszik komolyan az ellenfeleinket. Azt gondolják, hogy 2006-ért elégtételt vettünk, és nincs mitől tartanunk. És amit a baloldal csinál, annak „valóban több köze van a szórakoztatáshoz, hiszen még a karácsonyt sem érték meg” – fogalmazott.

„Rendeztek maguknak egy választást de még azt sem tudták megnyerni.” 

Azon versenyeznek, ki lehet majd Brüsszel embere, aki uralkodhat és kiszolgálhatja a küföldi érdekeket.” 

Néhány levitézlett baloldali párt miatt nem kellene ennyien összegyűlnünk, de ne tévesszen meg bennünket a hazai baloldal: lássuk meg a nemzetközi hátországot, ami fenyegeti Magyarországot – mondta a miniszterelnök.

„Aki eddig belénk harapott, annak belénk is tört vagy elvásott a foga” – jelentette ki.

„Jöttünk, láttunk és újra győzni fogunk. Magyarország mindenek előtt, a Jóisten mindannyiunk fölött, hajrá Magyarország, hajrá magyarok!” – zárta ünnepi beszédét a miniszterelnök, majd együtt énekelte el az egybegyűltekkel a Kossuth-nótát.

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szervezte Békemenet az állami ünnepség helyszínére szombaton délután megérkezett, az ünneplő tömeg megtöltötte az Erzsébet teret és a Deák teret, az emberek a Károly körúton is állnak egészen az Astoriáig.

A menet a Műegyetemtől indult az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán felállított színpadhoz, ahol Orbán Viktor miniszterelnök mond ünnepi beszédet. A menethez útközben csaknem annyian csatlakoztak, mint amennyien a "Soha többé!" feliratú molinó mögött indultak. Többen nemzeti színű, mások székely zászlókat lobogtattak, sokan "Stop Gyurcsány!" feliratú táblákat tartottak a magasba. A résztvevők többször skandálták, hogy "Ria, ria, Hungária", valamint azt, hogy "Viktor, Viktor". Voltak, akik EU=CCCP feliratú transzparenst tartottak a magasba.

A menetben nemcsak magyarok, hanem a CÖF-CÖKA olasz és lengyel partnerszervezeteinek tagjai is feltűntek. Sokan nemzeti színű és székely zászlókat lobogtattak, népviseletbe öltözött erdélyi férfiak és nők is vonultak. Ők olyan táblákat tartottak a kezükben, amelyekre erdélyi települések nevei voltak írva, mint például Székelyabod, Hármasfalu, Makfalva.

(Forrás: hirado.hu)

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2021. december 04., Szombat

Gyenge lett az idei kukoricatermés

A kukorica és a burgonya hektáronkénti terméshozama sokkal rosszabb, mint az egy évvel korábbi, de az ország egyes részei között is nagyok a különbségek.


Szalmonellás terméket hív vissza a Tesco

A terméket bármelyik Tesco üzletbe vissza lehet vinni, az árát blokk nélkül is visszatérítik.


2021. december 03., Péntek

Átadták a Virágos Magyarország fődíjait

Az idén 28. alkalommal megrendezett versenyre összesen több mint 320 pályázat érkezett, a szeptember végi kihirdetést követően a szakmai zsűri 49 elismerést osztott ki.Minden településen lesz oltási akciónap

A kormányfő kiemelte, hogy a harmadik oltás felvételével a csökkenő védettségi szint újból 90 százalék fölé emelhető.


2021. december 02., Csütörtök

Újabb egy héttel meghosszabbítják az oltási akcióhetet

A legfrissebb kormányzati döntésekről tájékoztatott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.Mától érkezik a decemberi nyugdíj

A kormány folytatja az idősek megbecsülését célzó politikáját.


Koronavírus - kattintson a csütörtöki adatokért

6 millió 139 ezer a beoltott, 10 466 az új fertőzött, elhunyt 218 beteg.


Madárinfluenza pusztított a keszthelyi madárparkban

A keszthelyi Helikon Kastélymúzeum madárparkjában 380, különböző fajhoz tartozó vadmadarat tartottak.


Szigorításokról döntöttek az egyetemek

Egyre több egyetem és főiskola tér át hibrid vagy online oktatásra a koronavírus-járvány negyedik hulláma és az egyre növekvő esetszámok miatt.


2021. december 01., Szerda

Magyarország jó úton jár az élelmezésbiztonságban

A világjárvány miatt jelentősen felértékelődött az élelmezésbiztonság és az élelmiszer-önrendelkezés kérdése, ezekben Magyarország jó úton jár.


Így cserélheti le régi mobilját támogatással

A NMHH a netrefel.hu oldalon is közzétette a lakosságnak szóló pályázati kiírást és útmutatót, amely pontos leírást ad arról, ki milyen feltételek mellett és milyen összegben jogosult a támogatásra. 2021. november 30., Kedd

Koronavírus - 6390 új megbetegedés

Kattintson a mai adatokért!


2021. november 29., Hétfő

„Kellemes” novembervég

Lesz itt minden: éjszakai fagy, erős szél, vegyes halmazállapotú csapadék és ez csak a kedd.


Sikeres volt az oltási akcióhét, ezért nem ér véget

Itthon az oltási akcióhét első hat napján több mint 740 ezren vették fel a védőoltást.


2021. november 28., Vasárnap

Eseménydús napok

Változékony, időnként szeles idő vár ránk több hullámban változó halmazállapotú csapadékkal.


Kezdődik az adventi időszak

A fények meggyújtásával egyre közelebb kerülünk az ünnephez.


2021. november 27., Szombat

Csigagyár

Újabb mediterrán ciklon érkezik, hatására több hullámban számíthatunk jellemzően esőre, záporra, de estétől, késő estétől nyugat felől növekszik a halmazállapot-váltás esélye.


Elmarad a szigligeti csobbanás

Az Újévi Csobbanás szervezői a járványügyi helyzet miatt lemondták a népszerű január elsejei szigligeti fürdőzést.


Megjelent a 100 milliós pályázat!

A felhívás keretein belül lehetőség van új szálláshelyek építésére, vagy a már meglévők továbbfejlesztésére, az ezekhez kapcsolódó turisztikai szolgáltatások kialakítására valamint az ehhez szükséges eszközök beszerzésére.


Háziorvosi szakmai vezető: a gyerekek oltásával mérföldkőhöz érkezhet a járványkezelés

Az oltás a gyerekeket is jobban védi a betegség súlyos lefolyása ellen, hasonlóan a felnőttekhez.


2021. november 26., Péntek

Ciklonok fogságában

Az időjárásunkat alakító mediterrán ciklon éjszaka távozik, de a hétvégén egy újabb irányítása alá kerülünk, emiatt több hullámban várható csapadék.Orbán Viktor: meghosszabbítjuk az oltási hetet

A miniszterelnök jelezte, hogy ha sikerül a fertőzések növekedését megakadályozni, akkor nincs ok a zárásra.


2021. november 25., Csütörtök

A szakképzési intézményekbe való belépéshez védettségi igazolvány kell majd a külsősöknek

A tanulót kísérő egy nagykorú személy, például szülő, nagyszülő a védettség igazolása nélkül csak az intézményvezető által meghatározott pontig mehet be az iskola területére.


Több babapiskótánál is talált problémát a Nébih

Élelmiszerbiztonsági és -minőségi szempontból egyik termékkel sem akadt gond, nyolc termék esetében azonban előfordultak az aromával bevitt színezék jelölésének hiányával, a tápértékjelöléssel vagy épp az összetevők felsorolásával kapcsolatos jelölési hib


Koronavírus - Továbbra is 12 ezer felett az új megbetegedések száma

6 millió 72 ezer a beoltott, 12 165 az új fertőzött, elhunyt 185 beteg.


Már csak egy hét maradt a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződések cseréjére

Az idei kampányban több biztosító is számottevő mértékű díjcsökkentést hajtott végre.

#Nagykanizsa

Hajrá, Kanizsa! Hajrá, Kanizsa Aréna!

Hajrá, Kanizsa! Hajrá, Kanizsa Aréna!

2021. december 04. - Kanizsa

Magyarországnak előre kell mennie

Magyarországnak előre kell mennie

2021. december 04. - Kanizsa

Átvették nyereményeiket az ifjú alkotók

Átvették nyereményeiket az ifjú alkotók

2021. december 04. - Kék hírek

Felállították a város karácsonyfáját

Felállították a város karácsonyfáját

2021. november 28. - Kanizsa

December 4-én nyit a Kanizsa Aréna

December 4-én nyit a Kanizsa Aréna

2021. november 27. - Kanizsa

Kanizsai adventi forgatag

Kanizsai adventi forgatag

2021. november 26. - Kanizsa

Két órán belül két ittas vezető

Két órán belül két ittas vezető

2021. november 24. - Kék hírek

Hétfő délig 51 ezer vakcinát adtak be

Hétfő délig 51 ezer vakcinát adtak be

2021. november 23. - Hazai

+