Hazai - 2021. december 24., Péntek
#SZÉP-kártya #élelmiszer #vásárlás #cafeteria

SZÉP-kártya: Bővül a kör, februártól élelmiszert is lehet vásárolni

SZÉP-kártya: Bővül a kör, februártól élelmiszert is lehet vásárolni

A Magyar Kereskedelmi Bank (MKB) által kibocsájtásra kerülő Széchenyi Pihenőkártyák (Szép-kártya), amelyek a Pénzjegynyomdában készültek (Fotó: Pénzjegynyomda / MTI)

Februártól élelmiszert is lehet vásárolni Szép-kártyával – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán. Tehát, nemcsak vendéglátásért, szállásért vagy szabadidős sportszolgáltatásért lehet fizetni a kártyákkal, hanem bővül a kör. A járvány miatt már korábban könnyítették a felhasználást, mert átjárhatók lettek az alszámlák, de most bejön még egy pluszlehetőség, az élelmiszer-vásárlás a boltokban – számolt be az M1 Híradója.

Évről évre folyamatosan növekszik a Szép-kártya népszerűsége. A feltöltött összegek 2018-hoz képest több mint a háromszorosára növekedtek. Idén még vonzóbbá vált a kártya azzal, hogy alszámlái között szabaddá vált az átjárás. Vagyis, a munkavállalók bármelyik kártya zsebéből fizethetnek a szálláshelyért, a vendéglátásért vagy a szabadidő-szolgáltatásért.

Most újabb változás jön. Februártól élelmiszert is lehet vásárolni Szép-kártyával. Ezt Orbán Viktor jelentette be közösségi oldalán. Így tehát bővül a kártya felhasználási területe.

Fata László cafeteria-szakértő szerint ez a mostani bejelentés sok családon segít, hiszen az élelmiszereken nem lehet, nem érdemes spórolni. Így borítékolni lehet, hogy megint egy újabb lendületet kap a kártyák iránti igény.

Fodor Attila, az egyik élelmiszer-áruház kommunikációs igazgatója szerint a mostani döntés nemcsak a Szép-kártyával rendelkezőknek hatalmas segítség, hanem a termelők, beszállítók és a kereskedők érdekeit is szolgálja.

Szakemberek szerint már idén is, a járvány ellenére, a turizmus, a vendéglátás és a szabadidőszektor húzta és a jövőben is húzza a gazdaságot, és ebben óriási szerepe van, illetve lesz a Szép-kártyáknak.

Idén a belföldi költések negyedét a legnépszerűbb cafeteriaelemmel fizették ki a családok. A Szép-kártya idei népszerűségét egyébként az is erősítette, hogy az elkölthető pénz, vagyis a munkáltatók által nyújtott juttatás 450 ezerről 800 ezer forintra emelkedett.

(Forrás: hirado.hu)

Még érdekes lehet ...


2022. május 20., Péntek

30 fok körül

Pénteken országszerte nyáriasan meleg idő várható, majd szombaton hidegfront érkezik.


2022. május 19., Csütörtök

Zavartalan napsütés

Csak estefelé sodródhat észak felől némi fátyolfelhőzet hazánk fölé, de csapadék nem alakul ki.


2022. május 18., Szerda

Magyarország segít

Továbbra is folyamatosan indítják a segélyszállítmányokat.


Idén végre lesz hazai kajszi- és őszibarack

A terméskilátások jobbak a gyümölcspiacon, mint az elmúlt két évben, de a már piacra került termékek esetében a termelési költségek – zöldségtermékekre is jellemző – 25-50 százalékos emelkedését az átvételi árak nem tükrözik.


Naposabb folytatás

Az átvonult hidegfront után szárazabb léghullámok érik el a Kárpát-medencét. Emiatt kevesebb felhőre, kissé hűvösebb időre számíthatunk.


2022. május 17., Kedd

Nyakunkon az szja-bevallás határideje

Mutatjuk, mi a teendő, mire kell figyelni.


Visszább terelés

Hidegfront hoz záporokat, zivatarokat, illetve lehűlést is, de utóbbi majd inkább szerdán lesz érzékelhető, valamint csütörtök reggel.


2022. május 16., Hétfő

Megválasztották Orbán Viktort Magyarország miniszterelnökének

A Fidesz elnökét – aki 2010 óta tölti be megszakítás nélkül a kormányfői tisztséget – 133 igen szavazattal, 27 nem ellenében választották meg a képviselők.


2022. május 15., Vasárnap

Novák Katalin: Az ártatlan áldozatok és az igazság oldalán állunk

Ünnepélyesen is beiktatták Magyarország új köztársasági elnökét.


2022. május 13., Péntek

Nyugodt hétvége

Hétvégén megnyugszik a légkör, így kellemes időre számíthatunk számottevő csapadék nélkül.


Orbán Viktor megnevezte új kormánya minisztereit

A parlament oldalán megjelent napirendi javaslat szerint Orbán Viktor május 16-án, hétfőn teheti le ötödször a kormányfői esküt.


Influenza: négyezren fordultak orvoshoz a múlt héten

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentése szerint május 2-8. között 4200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű megbetegedéssel, ez 27 százalékkal kevesebb beteget jelent, mint az azt megelőző héten - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK)


2022. május 11., Szerda

Az első harmincasok

Ízelítőt kapunk a nyárból, csütörtökön a mainál is jóval melegebb lesz: több helyen is meghaladhatja a 30 fokot a csúcsérték.


Koronavírus - megérkeztek a heti összesített adatok

Jelenleg 1015 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 29-en vannak lélegeztetőgépen.


Szijjártó: Magyarország nem szavazza meg az uniós szankciókat

A brüsszeli csomag elfogadása 700 forintos benzin- és 800 forintos gázolajárat hozna, több száz millió forintba kerülne a finomítóátállás, ami legalább 5 évig tartana, és az utána vásárolt olaj drágább lenne, mint most.


2022. május 10., Kedd

Nyári napok a Tour alatt

A Giro d'Italia magyarországi szakaszai után már itt is van a Tour de Hongrie.


Már a 2G-s telefonok cseréjére is jár támogatás

Május 9-től a 2G-s mobiltelefonok cseréjére is igényelhető támogatás, emellett folytatódik a 3G-s készülékek támogatott cseréje is - írta hétfői számában a Világgazdaság.


Kis előrelépés történt, de Magyarország még nem tudja támogatni az olajembargót

Az Európai Bizottság elnöke hétfő este Budapesten tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnökkel. Szijjártó Péter külügyminiszter videón ismertette a részleteket.


2022. május 09., Hétfő

Egyre nyáriasabb

Egyre szárazabb, melegebb levegő érkezik a Kárpát-medence fölé, emiatt kevesebb záporra, zivatarra kell számítani.


Ma búcsúzik hivatalától Áder János

A kétszer kitöltött ötéves ciklusát követően Áder János köztársasági elnök hétfőn távozik hivatalából.

+