Hazai - 2022. március 12., Szombat
#telt ház #szállodapiac #turizmus #hosszú hétvége

Telt házra készülnek a szállodák a hosszú hétvégén

Telt házra készülnek a szállodák a hosszú hétvégén

Kiemelt képünk illusztráció (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Megtelnek a szállodák az előttünk álló hosszú hétvégén a Balatonnál is. Elsősorban belföldi vendégek érkeznek, köztük sok fiatal és szépkorú pár, valamint kisgyermekes család.

Szépen megtelt foglalásokkal a hosszú hétvége az egyik ismert hotelben a megyeszékhelyen. A tulajdonos elmondta: egyértelműen látszik, hogy az emberek szeretnék pihenéssel tölteni a nemzeti ünnep előtti hétvégét. Kiderült az is, hogy a korábbi maszkviselési kötelezettség nem befolyásolta a vendégek kedvét.

A szálloda vezetője optimistán tekint a szezonra, véleménye szerint muszáj pozitívan állni a dolgokhoz, és bízik benne, hogy az emberek szeretnének egy kicsit kikapcsolódni a korlátozások és a korábbi bezártság után. Természetesen az orosz–ukrán háború rányomja a bélyegét a hangulatra, de a szakember véleménye szerint feltöltődésre mindenkinek szüksége van idén is.

Megjegyezte még, hogy az idei forgalom azon múlik, hogy a megyeszékhely milyen programokat tud nyújtani. A veszprémi vendéglátósok és szállásadók mindent megtesznek azért, hogy magas színvonalú szolgáltatást nyújtsanak, a többi a programszervezőkön múlik, hogy mennyire sikerül aktivizálni, rendezvényekkel idecsábítani a turistákat.

Rádóczy Andrea, a balatonfüredi Hotel Golden Lake Resort tulajdonosa, ügyvezető igazgatója azt mondta, telt ház lesz a hosszú hétvégén náluk, a vendégek 95 százaléka belföldi, főként párok és kisgyermekes családok érkeznek. A vendégeket nagyon sok színes, tartalmas programmal várják, hogy minél aktívabban tudják eltölteni a négynapos hosszú hétvégét. Ezt igénylik, ugyanis ma már önmagában nem elég a kellemes környezet. Lesznek például szaunaszeánszok, vidám, tavaszváró programok, a gasztronómiában a magyaros ízek állnak középpontban. Érkezéskor közlik velük a városi programokat is.

A vendégek nagyon várták már, hogy a pandémia után végre kimozduljanak, visszakapják a korábbi felhőtlen szabadságot, egymást váltva, jellemzően két vagy három éjszakára érkeznek.

Rádóczy Andrea kiemelte, a szállodások bízhatnak a belföldi vendégforgalomban. Ők célul tűzték ki, hogy idén elérik a 2019-es év eredményeit, amikor 15 éves fennállásuk legnagyobb árbevételét könyvelték el.

Náluk sikeres volt az évkezdés, januárban 55 százalékos, februárban 65 százalékos kihasználtsággal működtek, főleg belföldi vendégek jöttek, a külföldiek üzleti utazók voltak. A hotelben 45-en dolgoznak, 15-en alkalmi munkavállalóként segítenek, ha a helyzet úgy kívánja. A munkaerő-probléma náluk is jellemző, de van egy stabil csapat, és sokat jelentenek a nyelveket beszélő egyetemisták is.

– A foglalások szerint megtelik a Balaton-part az idei első hosszú hétvégén vendégekkel. Ez nem csoda, mert mindenkire ráfér a hosszú pihenés – közölte Antal Bernadett, az alsóörsi Hotel Laroba menedzsere. Náluk már hetekkel ezelőtt elkelt az összes szoba. A vendégek összetétele vegyes, érkeznek kisebb és nagyobb gyermekekkel, jönnek fiatal és szépkorú párok is. A vendégek igénylik a wellnesst és a kitűnő konyhát is, nekik főleg szezonális, helyi és környékbeli alapanyagokból készült ételeket kínálnak, és nem marad el az évtizedes hagyományokra visszatekintő halászlé sem. A felhőtlen pihenéshez hab a tortán, hogy nagyon közel van a Balaton, amelynek szépsége és nyugalma, illetve a tóparti séta különleges ajándék mindenkinek.

(Forrás: Like Balaton/VEOL)

Még érdekes lehet ...


2023. szeptember 20., Szerda

Konferencia a kerékpározás számszerűsíthető, pozitív hatásairól

A kerékpáros közlekedés fejlesztése világszerte és hazánkban is egyre nagyobb figyelmet kap, hiszen korunk számos kihívására kínál élhető és fenntartható alternatívát.


2023. szeptember 07., Csütörtök

Haditorna verseny

Indul az Országos Haditorna Verseny - szeptembertől startolnak a vármegyei fordulók.


2023. szeptember 04., Hétfő

Legalább egy hét

Nyugodt, napos idő: ezzel lehetne jellemezni az időjárást a következő egy hétben, közben a szél is egyre kevésbé fog fújni.


A tavalyihoz hasonló forgalom várható a Balatonnál szeptemberben

A foglalások több mint felét a legnépszerűbb négy településen, Hévízen, Siófokon, Balatonfüreden és Zalakaroson regisztrálták, döntően belföldi vendégektől.


2023. augusztus 28., Hétfő

Hullámzó hidegfront

Hullámzó hidegfront éri el hétfő délután, este hazánkat, amely lassan mozog kelet felé, és csak a hét közepén hagyja el térségünket.


2023. augusztus 25., Péntek

A legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás lépett érvénybe

A kánikulában a szokásosnál nagyobb mennyiségű vízre van szüksége a szervezetnek, ezért a hatóságok azt kéri a lakosságtól, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot, lehetőség szerint vizet.


2023. augusztus 24., Csütörtök

Gulyás Gergely: Már október-novemberben egyszámjegyű lehet az infláció

A Miniszterelnökséget vezető kitért arra is, hogy továbbra is az inflációt meghaladó béremelést akarnak biztosítani, és még az idei évben is jó esély van a reálbér-emelkedésre.


2023. augusztus 23., Szerda

Még mindig nyár

Még mindig tombol a nyár, a kánikulát enyhítő hidegfront jelen kilátások alapján csak jövő hét elején érkezik.


2023. augusztus 21., Hétfő

Nyárvégi kánikula

Kedden is napos idő várható általában kevés gomollyal.


2023. augusztus 18., Péntek

Örvény és mocsár

Lényeges változás nem lesz időjárásunkban, az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett továbbra is elszórtan kell záporokra, zivatarokra számítani.


2023. július 27., Csütörtök

Emelkedő vendégszám, növekvő árbevétel

Rengetegen választották a Balatont és Zalakarost, derül ki a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató statisztikájából.

+