Hazai - 2022. augusztus 08., Hétfő
#családtámogatás #iskolakezdés

A tanévkezdésben segít a kormány

A tanévkezdésben segít a kormány

(Illusztráció: Pixabay)

Újabb segítséget kapnak a családok. Még ebben a hónapban megkapják a szeptemberi családi pótlékot. A kormány ezzel támogatja a tanévkezdést – számolt be az M1 Híradó.

Egy kislány az új tanszereit mutatta meg a Híradónak, neki már szinte mindene megvan a tanévkezdéshez. Három testvérének azonban még hiányos a felszerelése, ezért szüleik már várják az előrehozott szeptemberi családi pótlékot.

„A kicsi óvodás, ahogy növi ki a ruhákat szinte havonta, azt pótolni kell. Ketten mennek középiskolába, a nagyot egyetemre vették fel. Ott is nézzük már a lehetőségeket, kollégium, esetleg albérlet, úgyhogy nagyon nagy segítség az, hogy ilyenkor két családi pótlékot kapunk” – mondta el az M1 stábjának nyilatkozó szülő.

Dupla családi pótlékkal támogatja a kormány az idei tanévkezdést. Az augusztusi járandóságot már másodikán megkapták a családok. A szeptemberit pedig augusztus 24-én folyósítja a Magyar Államkincstár.

A családi pótlékot általában az egyik szülő kapja gyermeke, vagy gyermekei után. Azoknak a családoknak például, akik 3 gyermeket nevelnek, havonta 48 ezer forint jár. Augusztusban azonban kétszer annyit, vagyis csaknem 100 ezer forint támogatást kapnak.

Király Nóra az M1-en azt mondta az átlagfogyasztásig megőrzött rezsicsökkentés is segíti a családokat. A nagycsaládosok pedig plusz gázár-támogatást kapnak. Náluk jóval magasabb az átlagfogyasztás határa, három gyereknél 600 köbméterrel, minden további gyermek után pedig újabb 300 köbméterrel. Egy 3 gyermekes család így egy évben 550 ezer forintot takaríthat meg.

A Fiatal Családosok Klubjának alapító elnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy azok a nagycsaládosok, akik még nem kérték, a kormányablakokban igényelhetik a kedvezményt.

„Fel kell tüntetni a lakcímet, a gyermekek számát, születési idejét és be kell mutatni egy gázszámlát, ami alapján majd ezt jóvá fogják írni és akkor a csökkentett összeget kell fizetni szeptembertől azoknak a családoknak, ahol 3 vagy több gyermeket nevelnek a szülők” – ismertette Király Nóra.

A kormány 2010 óta megháromszorozta a családok támogatására fordított összeget. Idén erre a célra mintegy 3000 milliárd forintot különítettek el a költségvetésben.

A jövő évi büdzsé pedig garantálja a családtámogatások folytatását. Továbbra is lehet majd igényelni a családi adókedvezményt, a babaváró és az otthonteremtési támogatást, az első házasok adókedvezményét és a diplomás gyermekgondozási díjat is.

(Forrás: hirado.hu)

Még érdekes lehet ...


2022. szeptember 28., Szerda

Fűteni nem alkalmas a termálvíz, de a Zalakarosi Fürdő nem zár be

A rezsiárak emelkedését nem terheli a vendégekre a Zalakarosi Fürdő, ahol változatlan jegyárak mellett a megszokott őszi-téli szolgáltatásokkal várják a fürdőzőket.


2022. szeptember 27., Kedd

Szusszanásnyi szünet

Szerdán lélegzetvételnyi szünet szakítja félbe a frontok átvonulását, majd szerda estétől, már érkezik is a következő front.


Kiterjedhet a fiatalok szja-mentessége a gyermeket vállaló 25–30 éves nőkre is

A 2023-as költségvetés decemberi véglegesítésekor kibővülhet a fiatalok személyijövedelemadó-mentessége a gyermeket vállaló 25–30 év közötti nőkkel – jelentette be a miniszterelnök az Országgyűlésben, az azonnali kérdések órájában.


2022. szeptember 26., Hétfő

Az esernyőt ne felejtsük

Alig hagyja el térségünket a hullámzó frontrendszer, holnap újabb hidegfront érkezik, és újra több helyen valószínű csapadék.


Orbán Viktor: Ha megszüntetnék a szankciókat, az árak rögtön a felére esnének vissza, és az infláció is legalább megfeleződne

A miniszterelnök szerint Európa országai ma az olajért, a földgázért és a villamos energiáért szankciós felárat fizetnek.


2022. szeptember 25., Vasárnap

Hullámzó

Hullámzó front alakítja időjárásunkat és csapadékra is több hullámban számíthatunk.


2022. szeptember 24., Szombat

Változékonyra fordul

Holnap, illetve a jövő hét első napjaiban is a felhők lesznek túlsúlyban, emellett pedig több helyen, több hullámban várható csapadék is.


Magyar boltba magyar fügét!

Egyre nagyobb biztonsággal termeszthető a füge Magyarországon is.


2022. szeptember 23., Péntek

Viszlát napsugarak!

Felhős, csapadékos időre számíthatunk.


Folytatódik a Magyar falu program

Jelentős forrásokkal tovább folytatódik a Magyar falu program a korábban kijelölt irányelvek szerint – adta közre a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos. 


MVM: már igényelhetik a kedvezményes többlet-földgázmennyiséget a többgenerációs családi házban élők

Nem jár visszamenőlegesen a kedvezményes többletmennyiség, azt az MVM Next a hatósági bizonyítvány benyújtását követő hónap elsejétől alkalmazza, időarányosan.


2022. szeptember 22., Csütörtök

Csendesebbre fordul az idő

Szombatig anticiklon alakítja időjárásunkat, majd vasárnaptól nedvesebb léghullámok érik el a Kárpát-medencét.


Kocsis Máté: nemzeti konzultáció indulhat a szankciókról

Európában a magyarok lesznek az elsők, akik elmondhatják a véleményüket a szankciókról.


Listeriával szennyezett lehet egy kockázott bacon

A Nébih közlése szerint a forgalmazó már visszahívta a terméket.


2022. szeptember 21., Szerda

Gomolyos, záporos

Péntekig érdemi változás még nem várható, majd szombattól néhány fokkal melegebb, vasárnaptól pedig nedvesebb léghullámok érkeznek fölénk.


Alapjogokért Központ: A baloldali sajtó hazudik az Európai Bizottság vasárnapi döntéséről

Az ellenzéki média azzal riogat, hogy a Magyarországnak járó források közel kétharmada veszélyben van.


2022. szeptember 20., Kedd

Hol süt, hol elbújik

Szerdán is alapvetően felhőátvonulásokra számíthatunk, záporok, zivatarok nagyobb eséllyel és nagyobb számban a Dunától keletre alakulhatnak ki.


Elindult a hatósági áras tűzifaprogram

Volt olyan erdészet, ahol már nyitáskor hosszú sorokban álltak a vásárlók.


2022. szeptember 19., Hétfő

Rohangáló gomolyok

Az éjszakák egyre hidegebb lesznek, péntek hajnalban felcsillan az első őszi fagy esélye.


Navracsics: Az Európai Bizottság döntésével megnyílik az út a forrásokról szóló tárgyalások gyors lezárása előtt

A miniszter közölte, a testület üdvözli a Magyar Kormány vállalásait, és innentől kezdve hazánk ezek végrehajtására fog koncentrálni.

+