Hazai - 2022. szeptember 16., Péntek
#Európai Parlament #Szijjártó Péter #demokrácia #politika

Szijjártó Péter reagált Európai Parlament döntésére

Szijjártó Péter reagált Európai Parlament döntésére

(Fotó: Facebook/Szijjártó Péter)

Az Európai Parlament jól fizetett képviselői sokkal jobban tennék, hogyha valós európai problémákkal foglalkoznának, például a fizetésükért foglalkozhatnának azzal is, hogy hogyan segítsenek az európai embereknek és az európai gazdaságnak, miután a szankciós rezsim nyomán háromszorosára, négyszeresére emelkedtek az energiaárak – válaszolta egy újságírói kérdésre Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter közösségi oldalára feltöltött videójában elmondta, hogy az Európai Parlament képviselői inkább foglalkozhatnának azzal, hogy mi a kiútja Európának a recesszióból, mi a kiút a magas inflációból, mi a kiút a magas energiaárakból – mondta a miniszter, reagálva az Európai Parlament döntésére, amely a Magyarországnak járó uniós források visszatartását javasolja.

A miniszter kifejtette: amikor az egész szankciós politikát elkezdte Brüsszel az Európai Parlament erőteljes támogatása és inspirációja mellett, akkor az ígéret az volt, hogy ez közelebb fog vinni minket a megoldáshoz. Ehhez képest a háború több mint fél éve zajlik, az európai emberek pedig egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a magas energiaárak meg az infláció miatt – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

„Tehát jó lenne, hogyha az Európai Parlament ezzel a kérdéssel foglalkozna, és nem mindenfajta igaztalan vádakat ismételgetnének Magyarországgal szemben”

– mondta a miniszter.

Majd hozzátette, hogy azt pedig egy magyar emberekkel szembeni inzultusnak tartja, hogy Magyarországgal szemben megkérdőjelezik a demokrácia működőképességét.

„A magyar emberek világosan döntöttek most már négy parlamenti választáson is egymás után, hogy milyen jövőt szeretnének az országnak, és azt kikérjük magunknak, hogy egyesek Strasbourgban, meg Brüsszelben azt gondolják, hogy a magyar emberek nem elég érettek ahhoz, hogy döntést hozzanak a saját jövőjükről” – fogalmazott a miniszter.

Szijjártó Péter továbbá úgy fogalmazott: kikérjük magunknak azt, hogy belebeszéljenek abba, hogy a magyar emberek hogyan döntenek.

„A magyar emberek demokratikus alkotmányos joga dönteni az ország jövőjéről, ezt a magyar emberek világosan megtették, ennek a minősítgetését pedig visszautasítjuk”– szögezte le a miniszter.

(Forrás: hirado.hu)

Még érdekes lehet ...


2022. szeptember 28., Szerda

Fűteni nem alkalmas a termálvíz, de a Zalakarosi Fürdő nem zár be

A rezsiárak emelkedését nem terheli a vendégekre a Zalakarosi Fürdő, ahol változatlan jegyárak mellett a megszokott őszi-téli szolgáltatásokkal várják a fürdőzőket.


2022. szeptember 27., Kedd

Szusszanásnyi szünet

Szerdán lélegzetvételnyi szünet szakítja félbe a frontok átvonulását, majd szerda estétől, már érkezik is a következő front.


Kiterjedhet a fiatalok szja-mentessége a gyermeket vállaló 25–30 éves nőkre is

A 2023-as költségvetés decemberi véglegesítésekor kibővülhet a fiatalok személyijövedelemadó-mentessége a gyermeket vállaló 25–30 év közötti nőkkel – jelentette be a miniszterelnök az Országgyűlésben, az azonnali kérdések órájában.


2022. szeptember 26., Hétfő

Az esernyőt ne felejtsük

Alig hagyja el térségünket a hullámzó frontrendszer, holnap újabb hidegfront érkezik, és újra több helyen valószínű csapadék.


Orbán Viktor: Ha megszüntetnék a szankciókat, az árak rögtön a felére esnének vissza, és az infláció is legalább megfeleződne

A miniszterelnök szerint Európa országai ma az olajért, a földgázért és a villamos energiáért szankciós felárat fizetnek.


2022. szeptember 25., Vasárnap

Hullámzó

Hullámzó front alakítja időjárásunkat és csapadékra is több hullámban számíthatunk.


2022. szeptember 24., Szombat

Változékonyra fordul

Holnap, illetve a jövő hét első napjaiban is a felhők lesznek túlsúlyban, emellett pedig több helyen, több hullámban várható csapadék is.


Magyar boltba magyar fügét!

Egyre nagyobb biztonsággal termeszthető a füge Magyarországon is.


2022. szeptember 23., Péntek

Viszlát napsugarak!

Felhős, csapadékos időre számíthatunk.


Folytatódik a Magyar falu program

Jelentős forrásokkal tovább folytatódik a Magyar falu program a korábban kijelölt irányelvek szerint – adta közre a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos. 


MVM: már igényelhetik a kedvezményes többlet-földgázmennyiséget a többgenerációs családi házban élők

Nem jár visszamenőlegesen a kedvezményes többletmennyiség, azt az MVM Next a hatósági bizonyítvány benyújtását követő hónap elsejétől alkalmazza, időarányosan.


2022. szeptember 22., Csütörtök

Csendesebbre fordul az idő

Szombatig anticiklon alakítja időjárásunkat, majd vasárnaptól nedvesebb léghullámok érik el a Kárpát-medencét.


Kocsis Máté: nemzeti konzultáció indulhat a szankciókról

Európában a magyarok lesznek az elsők, akik elmondhatják a véleményüket a szankciókról.


Listeriával szennyezett lehet egy kockázott bacon

A Nébih közlése szerint a forgalmazó már visszahívta a terméket.


2022. szeptember 21., Szerda

Gomolyos, záporos

Péntekig érdemi változás még nem várható, majd szombattól néhány fokkal melegebb, vasárnaptól pedig nedvesebb léghullámok érkeznek fölénk.


Alapjogokért Központ: A baloldali sajtó hazudik az Európai Bizottság vasárnapi döntéséről

Az ellenzéki média azzal riogat, hogy a Magyarországnak járó források közel kétharmada veszélyben van.


2022. szeptember 20., Kedd

Hol süt, hol elbújik

Szerdán is alapvetően felhőátvonulásokra számíthatunk, záporok, zivatarok nagyobb eséllyel és nagyobb számban a Dunától keletre alakulhatnak ki.


Elindult a hatósági áras tűzifaprogram

Volt olyan erdészet, ahol már nyitáskor hosszú sorokban álltak a vásárlók.


2022. szeptember 19., Hétfő

Rohangáló gomolyok

Az éjszakák egyre hidegebb lesznek, péntek hajnalban felcsillan az első őszi fagy esélye.


Navracsics: Az Európai Bizottság döntésével megnyílik az út a forrásokról szóló tárgyalások gyors lezárása előtt

A miniszter közölte, a testület üdvözli a Magyar Kormány vállalásait, és innentől kezdve hazánk ezek végrehajtására fog koncentrálni.

+