Kanizsa - 2020. július 14., Kedd
#Balogh László #polgármester #közgyűlés #ÉVE #Fodor Csaba

Polgármester: csak átszabni akarnak...

Polgármester: csak átszabni akarnak...

Balogh László: Úgy tűnik, rendszeres lesz, hogy a koalíció erőből átrendezi a közgyűlések napirendjét (Fotó: Gergely Szilárd)

Ezt mondta Balogh László a tegnapi közgyűlés után. Szerinte a pozitív, előremutató párbeszéd lenne kívánatos, hiszen nagyszerű dolgok is történnek és történhetnek városunkban.

30 napirendi pontot tárgyalt volna a tegnapi, soron kívüli ülésén Nagykanizsa képviselő-testülete, de az ÉVE-koalíció ezúttal is levett néhány fontos témát a napirendről – mondta a zalakocka.hu-nak a polgármester. Balogh László hozzátette, úgy tűnik, rendszeres lesz, hogy a koalíció erőből átrendezi a közgyűlések napirendjét, és olyan témákat nem tárgyal, amelyek a fideszes képviselők önálló előterjesztései.

A város első embere szerint ezek valóban fontos ügyek, mint például az úgynevezett okos és biztonságos zebrák kérdése, vagy éppen a közadakozásból, tehát a város számára közpénz ráfordítása nélkül is megvalósítható Trianon-emléktábla ügye, amelyben kizárólag a területhasználatot kellene engedélyeznie a közgyűlési többségnek, de még csak napirendre sem kerülhetett ez a téma.

– Vagy említhetném az elkülönített költségvetési előirányzat felhasználására, lakásvásárlásra, lakásfelújításra, közművesítésre előterjesztett javaslatot, amelyet most el lehetne költeni olyan hasznos célokra, amelyek a gazdasági válság idején pörgetnék a kanizsai gazdaságot. Egyrészt lakásokat tudnánk venni, másrészt a saját lakásokat felújítanánk, és telkeket tudnánk kialakítani. Ezzel a vagyongazdálkodási cég is jól járna. Sajnálatos módon erre is nemet mondott a többségi ÉVE-koalíció. Ugyanakkor már-már gyűlölködésig fajuló hangnemben most is be kívánták csempészni egy teljesen irreleváns előterjesztésnél a polgármesteri hivatal működését szabályzó szmsz-t, amely a törvény szerint a polgármester joga – fejtette ki Balogh László.


Ha Fodor Csaba ott van a közgyűlésen, biztos balhé van... (Fotó: Gergely Szilárd)

A polgármester elmondta, úgy érzékeli, a város működtetése és építése helyett az ÉVE-koalíció legfontosabb feladatának a hivatal szétszedését és átalakítását tartja, és ehhez immáron a sokadik rafinált és megkérdőjelezhető módot találja ki. Mint fogalmazott, lenne feladata az önkormányzatnak, különösen a pandémiát követő nehéz gazdasági helyzetet teremtő időszakban, amikor sorra jönnek elő a megoldandó kérdések, mint a városi fejlesztések, felújítások kérdése.

– Ezek közül azonban szerencsére néhány esetben sikerült döntésekre jutni, így az Erzsébet téri szökőkút javításával kapcsolatban, a Principális-híd felújítását követő vitában, a Deák téri burkolat tekintetében, vagy éppen Nagykanizsa katonavárosi múltját felidéző emlékművek témájában. És abban is sikerült megállapodni, hogy a sikeres vízilabda csapatunk kapjon támogatást a működésére. Emellett azt a javaslatunkat is elfogadta a közgyűlés, hogy épüljön kis körforgalom a Rózsa utca-Hevesi út kereszteződésében. Sőt, 9 egészségügyi dolgozó 500.000 forint plusz juttatásáról szóló előterjesztést is elfogadtuk. Itt azokról az alapellátásban dolgozókról van szó, akik az egészségügyi plusz juttatást biztosító kormánydöntésből sajnos kimaradtak. Ezt a hiátust pótolta most a város – részletezte Balogh László.

Szerinte azonban ezeken a pozitív döntéseken túl a gyűlölködő vita és a gyalázatos hangnem uralta a közgyűlést, ami – mint fogalmazott – nem méltó Nagykanizsa város polgáraihoz és képviselőihez.

– Immáron sorozatban tapasztalhattuk meg, hogy az ÉVE-koalíció tagjai a jogszerűtlenségek, a veszélyes politikai blöffök mellett az érzelem vezérelte hangnemet választják a vitákban, ami sokszor a döntéseket is negatívan befolyásolja. Pedig a pozitív, előremutató párbeszéd lenne kívánatos, hiszen nagyszerű dolgok is történnek és történhetnek városunkban. Itt elég, ha csak az intézményeink közgyűlési beszámolóira utalok, melyek esetében a kiválóan elvégzett munkájukat köszöntük meg a pandémia idején nyújtott teljesítményük mellett. Azt gondolom, inkább ez utóbbi hozzáállás lenne a helyes és iránymutató a közgyűlés tevékenységében – fejtette ki a város első embere.

Még érdekes lehet ...


2021. szeptember 26., Vasárnap

„Ne hagyjuk, hogy újra megtörténjen!”

A Civil Összefogás Fórum „Vérbe fojtott szabadság” című tárlatára invitál közösségi oldalán Balogh László polgármester.


2021. szeptember 25., Szombat

Kutatók éjszakája a PEN-en

Izgalmas, tudományos kísérletekkel fűszerezett programokkal várták az érdeklődőket.


2021. szeptember 24., Péntek

Polgármester: nagy lehetőség a kormány által biztosított több mint félmilliárd forintos fejlesztési támogatás

Az 588 millió forintos kompenzációt az eredeti célokra kell felhasználni.


2021. szeptember 11., Szombat

„Isten nem játszik dobókockával...”

A rendezvényen elismeréseket is átadtak. Posztumusz díszpolgári címet kapott Tarnóczky Attila helytörténész és Soós Ernő, a nagykanizsai Víztechnológiai Kutatóközpont névadó mérnöke.


A hon védelme nemzeti kérdés

Benkő Tibor honvédelmi miniszter tartott előadást Nagykanizsán.


2021. szeptember 08., Szerda

Ön már aláírta?

A héten is gyűjtik az aláírásokat a STOP, Gyurcsány! STOP, Karácsony! petícióhoz.


2021. szeptember 06., Hétfő

Elhunyt Boa Sándor

Boa Sándor a nyugdíjas éveiben is aktív, Nagykanizsáért és annak lakóiért szüntelenül és önzetlenül tenni akaró ember volt.


Magyar ezüstérem a CEOI-n, a Közép-Európai Informatikai Diákolimpián!

A BLG-s Németh Márton Tamás 309 ponttal bekerült az első tíz versenyző - és egyben az ezüstérmesek közé.


2021. szeptember 05., Vasárnap

Együttműködési megállapodást írt alá a Kapronca-Kőrös megyei és a nagykanizsai kamara

Egyfajta mini gazdasági régiót szeretnének kialakítani, ami a körforgásos gazdaságra épül.


2021. szeptember 03., Péntek

Nem hagyhatjuk, hogy tönkretegyék országunkat!

Kanizsán is elindult a STOP, Gyurcsány! STOP, Karácsony! petíció aláírásgyűjtése.


2021. augusztus 31., Kedd

Idén is pályázhatnak a kanizsai idősügyi klubok

A rendelkezésre álló keret 1,5 millió forint.


2021. augusztus 29., Vasárnap

Jó lenne, ha többször megvilágosodnának!

Balogh László polgármester szerint a csütörtöki közgyűlésen az ÉVE-frakció több elhibázott, elfogadhatatlan döntést hozott.

#Nagykanizsa

„Ne hagyjuk, hogy újra megtörténjen!”

„Ne hagyjuk, hogy újra megtörténjen!”

2021. szeptember 26. - Kanizsa

Kutatók éjszakája a PEN-en

Kutatók éjszakája a PEN-en

2021. szeptember 25. - Kanizsa

Kultúrházak éjjel-nappal

Kultúrházak éjjel-nappal

2021. szeptember 21. - Kultúra

Nem adott elsőbbséget a kerékpárosnak

Nem adott elsőbbséget a kerékpárosnak

2021. szeptember 18. - Kék hírek

Tizennyolc - rend vagy káosz?

Tizennyolc - rend vagy káosz?

2021. szeptember 13. - Kultúra

„Isten nem játszik dobókockával...”

„Isten nem játszik dobókockával...”

2021. szeptember 11. - Kanizsa

A hon védelme nemzeti kérdés

A hon védelme nemzeti kérdés

2021. szeptember 11. - Kanizsa

Ön már aláírta?

Ön már aláírta?

2021. szeptember 08. - Kanizsa

Szemtanúkat keresnek

Szemtanúkat keresnek

2021. szeptember 08. - Kék hírek

+