Kanizsa - 2020. augusztus 29., Szombat
#Semmelweis-emlékérem #Varnava Charalambos #Kanizsai Dorottya Kórház

Varnava Charalambos főorvos kapta a Semmelweis-emlékérmet

Varnava Charalambos főorvos kapta a Semmelweis-emlékérmet

Varnava Charalambos főorvos (b) átveszi a Semmelweis-emlékérmet a kórház igazgatójától (Fotó: Gergely Szilárd)

Rendhagyó körülmények között tartották meg tegnap a kórházi dolgozók idei Semmelweis-napi ünnepségét. A koronavírus-járvány miatt a szokásos piknik elmaradt, az intézmény dolgozói maszkban vettek részt a kórház ebédlőjében rendezett eseményen. Az ünnepségen megköszönték az egészségügyi dolgozók munkáját és helytállását, előléptetéseket jelentettek be, átadták a kiváló kórházi dolgozó elismeréseket, a főigazgatói dicséreteket és a Semmelweis-emlékérmet. Ez utóbbit Varnava Charalambos főorvos vehette át.

A világjárvány miatt erre az évre évtizedek múlva is emlékeznek majd az egészségügyi dolgozók, mondta a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgató-főorvosa. Brünner Szilveszter hozzátette, az elmúlt fél évben a kórház dolgozó felkészültek a helytállásra, a főigazgatói dicsérettel is ezt a munkát ismerték el. Ezt az intézmény öt munkatársa vehette át, köztük az a négy osztályvezető főorvos, aki a szakmai munka dandárját végezte a járvány első hulláma idején. A Semmelweis-emlékérmet Varnava Charalambos főorvosnak adták át. A doktor a teljes szakmai pályafutását a kanizsai kórházban töltötte, jelenleg is az intézményben dolgozik. A főigazgató azt mondta, a kórház dolgozóinak megtiszteltetés, hogy ismerhetik a főorvost.

Cseresnyés Péter, Brünner Szilveszter és Balogh László is megköszönte a kórház dolgozóinak helytállását (Fotó: Gergely Szilárd)

A polgármester szerint a pandémia felhívta a figyelmet arra, hogy mennyire fontos az egészségügyi dolgozók szakértelme és helytállása. Balogh László a kanizsaiak nevében köszönte meg az intézmény munkatársainak a járványhelyzet eddigi időszakában elvégzett munkát.

Cseresnyés Péter államtitkár, Nagykanizsa és a térség országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, az elmúlt időszak rávilágított arra, hogy a 21. században sem sebezhetetlen a világ. Mint fogalmazott, az új koronavírus megmutatta, hogy a hagyományok és a megszerzett tudás tisztelete és alkalmazása akkor is fontos, ha a tudomány közben fejlődik. Hozzátette, Semmelweis Ignác évszázados felfedezése, a fertőtlenítős kézmosás az egyik legfontosabb volt a járvány elleni védekezésben.

 

Semmelweis-napi ünnepség a kórházban


Még érdekes lehet ...


2022. szeptember 23., Péntek

Heves viták és egyet nem értés jellemezte a közgyűlést

Balogh László polgármester szerint létfontosságú ügyek kerültek a soron kívüli közgyűlésen a képviselők elé, de a hatalmat gyakorló ÉVE-frakció egyetlen érdemleges döntést sem volt képes meghozni a város érdekében.


2022. szeptember 19., Hétfő

Lengyel barátok az Evakuációs emlékhelynél

A Magyarországon egyedülálló mementót szombaton kereste fel két lengyel házaspár.


2022. szeptember 17., Szombat

2022. szeptember 16., Péntek

Átadták a felújított Széchenyi teret

A beruházás keretében 2400 négyzetméternyi zöldfelületet és 35 parkolóhelyet újítottak fel, új utcabútorokat és ivókutat is elhelyeztek.


Megvétózza a polgármester a DRVE telephelyével kapcsolatos döntést

Balogh Lászlót megdöbbentette a határozat, amely egy karitatív szervezet olyan kérését utasította el, amely nem példa nélküli a városban.


2022. szeptember 09., Péntek

Város Napja: erre számítson, ha autóba ül

A fesztivál miatt az alábbi útlezárások, forgalomkorlátozások és forgalmirend-változások várhatók az Erzsébet téren és környékén.


2022. szeptember 08., Csütörtök

Sakk-matt!

Fejlesztési eszközcsomagot kaptak a Sakkpalota programhoz csatlakozott kanizsai és környékbeli iskolák.


2022. szeptember 06., Kedd

Sültekben a legjobbak

Vadgasztronómiai Nagydíjjal tért haza Soponyáról a Zalaerdő csapata.


Körözött személyt fogtak Nagykanizsán

A férfi ellen elfogatóparancs volt érvényben, a rendőrök előállították, majd őrizetbe vették.


2022. szeptember 05., Hétfő

Pénteken és szombaton lesz a Város Napja

A kétnapos fesztiválon 7 országosan ismert zenekar, 19 helyi fellépő és összesen mintegy 250 szereplő ad koncertet, vagy műsort a színpadon, illetve annak környékén.


Újra a közgyűlés elé terjeszti a miklósfai kerékpárút terveit a képviselő

A kész tervekkel rendelkező beruházást legutóbb nem támogatta az ÉVE-frakció.


2022. szeptember 04., Vasárnap

Megszűnt a zöld rendszámú autók ingyenes parkolása Nagykanizsán

Szeptember elsejével megszűnt a zöld rendszámú autók ingyenes parkolása Nagykanizsán, ahol szintén csütörtöktől emelték a parkolási díjakat, valamint új belvárosi parkolót nyitottak.


2022. szeptember 01., Csütörtök

Az anyatejes táplálás fontosságára hívták fel a figyelmet

2 év pandémiás szünet után szervezte meg az Egészségügyi Alapellátási Intézmény a hagyományos, szoptatás világnapi rendezvényét.

+