Kanizsa - 2020. augusztus 29., Szombat
#Semmelweis-emlékérem #Varnava Charalambos #Kanizsai Dorottya Kórház

Varnava Charalambos főorvos kapta a Semmelweis-emlékérmet

Varnava Charalambos főorvos kapta a Semmelweis-emlékérmet

Varnava Charalambos főorvos (b) átveszi a Semmelweis-emlékérmet a kórház igazgatójától (Fotó: Gergely Szilárd)

Rendhagyó körülmények között tartották meg tegnap a kórházi dolgozók idei Semmelweis-napi ünnepségét. A koronavírus-járvány miatt a szokásos piknik elmaradt, az intézmény dolgozói maszkban vettek részt a kórház ebédlőjében rendezett eseményen. Az ünnepségen megköszönték az egészségügyi dolgozók munkáját és helytállását, előléptetéseket jelentettek be, átadták a kiváló kórházi dolgozó elismeréseket, a főigazgatói dicséreteket és a Semmelweis-emlékérmet. Ez utóbbit Varnava Charalambos főorvos vehette át.

A világjárvány miatt erre az évre évtizedek múlva is emlékeznek majd az egészségügyi dolgozók, mondta a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgató-főorvosa. Brünner Szilveszter hozzátette, az elmúlt fél évben a kórház dolgozó felkészültek a helytállásra, a főigazgatói dicsérettel is ezt a munkát ismerték el. Ezt az intézmény öt munkatársa vehette át, köztük az a négy osztályvezető főorvos, aki a szakmai munka dandárját végezte a járvány első hulláma idején. A Semmelweis-emlékérmet Varnava Charalambos főorvosnak adták át. A doktor a teljes szakmai pályafutását a kanizsai kórházban töltötte, jelenleg is az intézményben dolgozik. A főigazgató azt mondta, a kórház dolgozóinak megtiszteltetés, hogy ismerhetik a főorvost.

Cseresnyés Péter, Brünner Szilveszter és Balogh László is megköszönte a kórház dolgozóinak helytállását (Fotó: Gergely Szilárd)

A polgármester szerint a pandémia felhívta a figyelmet arra, hogy mennyire fontos az egészségügyi dolgozók szakértelme és helytállása. Balogh László a kanizsaiak nevében köszönte meg az intézmény munkatársainak a járványhelyzet eddigi időszakában elvégzett munkát.

Cseresnyés Péter államtitkár, Nagykanizsa és a térség országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, az elmúlt időszak rávilágított arra, hogy a 21. században sem sebezhetetlen a világ. Mint fogalmazott, az új koronavírus megmutatta, hogy a hagyományok és a megszerzett tudás tisztelete és alkalmazása akkor is fontos, ha a tudomány közben fejlődik. Hozzátette, Semmelweis Ignác évszázados felfedezése, a fertőtlenítős kézmosás az egyik legfontosabb volt a járvány elleni védekezésben.

 

Semmelweis-napi ünnepség a kórházban


Még érdekes lehet ...


2023. január 31., Kedd

Ingyen lehet LED-izzókhoz jutni

Nagykanizsa önkormányzata is csatlakozott a CYEB Energiamegoldások Kft. által meghirdetett LED-csere programhoz, melynek keretében - meghatározott feltételek mellett - ingyen juthat LED-izzókhoz a lakosság.


2023. január 30., Hétfő

Mohácsi busók az Erzsébet téren

A hagyományőrzők a Kiskanizsai Polgári Olvasókör meghívásának eleget téve érkeznek szombaton Kanizsára.


Olyan gyorsan akarták eladni, hogy még most is üresen áll

Az ÉVE-frakciót még az sem érdekelte, hogy  döntésük nyomán - ha csak időlegesen is - szünetel majd a népkonyha.


2023. január 29., Vasárnap

A belváros egyik legértékesebb területét kínálják eladásra

A közel 2500 négyzetméteres telekrész kikiáltási árát 100 millió forintban állapította meg az önkormányzat, a vételárat ÁFA is terheli.


2023. január 28., Szombat

Kutyakomédia címmel posztolt a polgármester a heti önkormányzati ülésről

Balogh László szerint a helyi balliberális frakció tétlenségét olyan hangnemmel próbálta elfedni, amit a lehiggadást célzó technikai szünettel sem lehetett féken tartani.


2023. január 27., Péntek

Annyit, de annyit dolgoztak...

Jogosan merül fel a kérdés, mit nyer Nagykanizsa lakossága az ÉVE által kinevezett tanácsnokokkal?


2023. január 26., Csütörtök

Népharag kényszeríti ki a fiókposták újranyitását?

A szerdai közgyűlésen ismét napirendre került a kanizsai kisposták bezárásának ügye.


Részleges látogatási tilalom lépett életbe a nagykanizsai kórházban

Az influenzaszerű megbetegedések miatt részleges látogatási tilalom lépett életbe a Kanizsai Dorottya Kórház krónikus belgyógyászati osztályán.


2023. január 24., Kedd

Az OMV országszerte 40 töltőállomáson gyűjti a használt sütőolajat

Nagykanizsán a Virág Benedek utca 4. szám alatt lehet biztonságosan lerakni a használatra már alkalmatlan zsiradékot.


2023. január 19., Csütörtök

Lemondott a vízmű elnök-vezérigazgatója

A hivatalos döntést a részvénytársaság februári közgyűlése hozza meg.


2023. január 17., Kedd

Újabb kormányzati támogatást kap a város az uszoda működtetésére

Több mint 31 millió forint vissza nem fizetendő újabb támogatásban részesíti a kanizsai uszodát a Kormány.


2023. január 14., Szombat

Az alpolgármester hangsúlyozza, nem a helyi balliberális frakciónak köszönhető az újabb, több mint fél milliárdos kormányzati támogatás

Bizzer András szerint a kanizsai baloldal ténykedése látszatintézkedésekben és bizonyos nagy szavak hangoztatásában merül ki.

+