Kanizsa - 2020. szeptember 08., Kedd
#busz #vonat #Volánbusz #Nagykanizsa #Budapest #utazás #Cseresnyés Péter #ITM #Innovációs és Technológiai Minisztérium

Pozitív fejleményeket ígérnek

Pozitív fejleményeket ígérnek

A találkozót hosszas egyeztetési folyamat előzte meg, amelyet Cseresnyés Péter, az ITM államtitkára már július 20-a körül kezdeményezett (Fotó: archív, MTI)

Úgy tűnik, eredményesen zárultak azok a megbeszélések, amelyeken a megváltozott buszmenetrendekről és a vasúti közlekedésről tárgyaltak az érintett zalai települések polgármesterei, országgyűlési képviselők, valamint Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium minisztere hétfő délután.

A találkozót hosszas egyeztetési folyamat előzte meg, amelyet Cseresnyés Péter, az ITM államtitkára már július 20-a körül kezdeményezett. A politikus közösségi oldalán így reagált a tegnapi megbeszélésre: „Ahogy a menetrendváltozás ténye nyilvánosságra került, megkerestem az illetékeseket, valamint egyeztetéseket kezdeményeztem a közlekedésben jártas szakemberekkel”.

Így a menetrendváltozás bejelentését követően, Nagykanizsa és a térség országgyűlési képviselője azt írta: sokan megkeresték őt a helyi lakosok közül, valamint Balogh László polgármester és Bizzer András alpolgármester is a közreműködését kérte.

Az illetékes szakemberekkel történt egyeztetést követően létrejöhetett a találkozó, amelyen Nagykanizsa mellett, Zala megyéből Keszthely és Zalaegerszeg is képviseltette magát. Cseresnyés Péter kedden kora délután közzétett bejegyzésében arra is kitért: „Bár a konkrét részleteket még pontosítani, egyeztetni kell, de a számos megkeresésre reagálva mindenképp fontosnak tartom előzetesen elmondani, hogy hamarosan jelentős pozitív fejleményekről tudunk beszámolni bizonyos közvetlen buszjáratok visszaállításával kapcsolatban.”

Balogh László polgármester is a Facebookon köszönte meg az országgyűlési képviselő hatékony közreműködését, valamint azt írta: részletekkel ugyan egyelőre, szeptember végéig még ő sem szolgálhat, de bízik abban, hogy a fejleményekkel elégedettek lesznek a kanizsaiak.

A megbeszélésen Palkovics László miniszter mellett részt vett Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, valamint Fónagy János és Mosóczi László, az ITM államtitkárai is.

Még érdekes lehet ...


2022. május 21., Szombat

Programok az összefogás jegyében

Jelentős összeget nyert a miklósfai közösség összefogására a Közművelődési és Városszépítő Egyesület.


2022. május 19., Csütörtök

Támogatott képzések is új állásokhoz segíthetik a Tungsram dolgozóit

A kormány fokozott figyelmet fordít a Tungsram csoportos létszámleépítésben érintett munkavállalóinak mielőbbi elhelyezkedésére.


2022. május 17., Kedd

Hátborzongató! Így cikáztak a villámok éjszaka Kanizsa felett

A látványos fotókat az MTI fotóriportere, Varga György készítette.


2022. május 16., Hétfő

Már a belvárosban is üzemeltet közösségi mosodát a DRVE

A szervezet Zrínyi utcai épületében várják azokat a rászorulókat, akik másképpen nem tudnák kimosni a ruháikat.


2022. május 14., Szombat

Bringás reggeli

Az ország 50 helyszínén várják reggelivel a bringásokat.


2022. május 13., Péntek

Mostantól biztonságosabb

A 7-es és a Petőfi utca csomópontban nagy a forgalom, bizonyos időszakokban a mellékutakról nehéz volt kihajtani, és balesetveszélyes is volt.


2022. május 12., Csütörtök

Már májusban megtarthatják az első állásbörzét

Gyors segítség azoknak, akiknek megszűnik a munkahelye a Tungsramnál.


Építkezni, jó lelkiismerettel

A Nagykanizsai Tankerületi Központ és annak Iskolapszichológus Munkaközössége harmadik alkalommal szervezett neveléstudományi konferenciát.


Felavatták Kanizsa új körforgalmát

A körforgalom nemcsak biztonságosabbá teszi az átkelést, hanem megkönnyíti a közlekedést a régi és az újonnan épülő ipari parkok irányába is.


Csődvédelmet kért a Tungsram

A Tungsram Operations Kft. hitelező partnere, az Eximbank Zrt. „törvény biztosította jogával élve” inkasszót nyújtott be szerdán a vállalat bankszámláira.


2022. május 04., Szerda

Minden, amit a hétvégi Giróról tudni érdemes

Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat.


„Szállj, szállj, szállj fel magasra...”

Nagykanizsán járt a Szent Korona Hőlégballon.


2022. május 03., Kedd

Gál Kinga: A brüsszeli bürokraták nem tudják elfogadni a valóságot

Gál Kinga európai parlamenti képviselő, a Fidesz elnökségének tagja volt a vendég azon a találkozón, amelyen a dél-zalai segítőinek mondott köszönetet a Fidesz-KDNP pártszövetség a választáson elért eredményért.


2022. április 30., Szombat

Ilyen volt a bolondballagás Kanizsán

Kattintson a fotókért.


Komplex munkaerőpiaci programmal segítene Cseresnyés Péter

Már felvette a kapcsolatot a Nagykanizsán működő, munkaerőhiánnyal küzdő cégekkel Cseresnyés Péter, aki egy komplex munkaerőpiaci programot dolgozott ki a Tungsramból elbocsátandó dolgozók megsegítésére.

+