Kanizsa - 2020. szeptember 14., Hétfő
#Nagykanizsai Szakképzési Centrum #átalakulás

Átalakult a szakképzés

Átalakult a szakképzés

Az NSZC főépülete (Fotó: Gergely Szilárd)

Megtörtént a szakképzés átalakulása, de a fejlődése folyamatos – hangsúlyozta Bene Csaba, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum kancellárja. Hozzátette, a fejlődéshez az intézményeik felújítása is hozzájárul. Elmondta, idén a tervezett fejlesztéseket és felújításokat nem a nyári szünetben, hanem tavasszal, a járvány első hulláma idején megkezdték. Ebben az évben 80 millió forintot költhetnek korszerűsítésre. A Zsigmondy-tagintézmény Erdész úti, illetve fodrász tanműhelye is megújult. A Thúry-tagintézményben a szaktantermek felújítása keretében megnövelték az elektromos hálózat teljesítményét, hogy az informatikai képzéshez legyen elegendő áram. A Cserhátiban korszerűsítették a tornatermet és az öltözőket, az intézmény kollégiumában pedig elkezdődött egy teljes szint felújítása, ennek keretében a szobákat és a vizes helyiségeket több mint 20 millió forintból modernizálják.

A fejlődés folyamatos, mondta Bene Csaba kancellár (Fotó: Gergely Szilárd)

Anda Zoltán főigazgató a részletekről szólva elmondta, hogy a mostani változás talán az utóbbi 30 évben a legjelentősebb volt. Kifejtette, mindent érintett, megváltozott például az oktatók jogállása, de a tanítás szerkezete is átalakult. Nemcsak átnevezték a képzési formákat és az intézményeket, tehát a szakgimnáziumot technikumra, hanem a változás az oktatást, annak időtartamát és módszertanát is mélyen érintette. A diákok többet kapnak, a technikus végzettség mellé emelt szintű érettségit szerezhetnek, nem kell nekik szakmai érettségire és mellék szakképesítésre készülni.

Sikeres volt az átállás, emelte ki Anda Zoltán főigazgató (Fotó: Gergely Szilárd)

A koronavírus-járvány kapcsán azt mondta a főigazgató, reméli, nem lesz rá szükség, de felkészültek a hatékony digitális oktatásra, ehhez a tavaszi tapasztalatokat is felhasználták. Hozzátette, a gyakorlati oktatást azonban jelentősen megnehezítené egy hosszabb ideig tartó korlátozás.

Még érdekes lehet ...


2022. szeptember 23., Péntek

Heves viták és egyet nem értés jellemezte a közgyűlést

Balogh László polgármester szerint létfontosságú ügyek kerültek a soron kívüli közgyűlésen a képviselők elé, de a hatalmat gyakorló ÉVE-frakció egyetlen érdemleges döntést sem volt képes meghozni a város érdekében.


2022. szeptember 19., Hétfő

Lengyel barátok az Evakuációs emlékhelynél

A Magyarországon egyedülálló mementót szombaton kereste fel két lengyel házaspár.


2022. szeptember 17., Szombat

2022. szeptember 16., Péntek

Átadták a felújított Széchenyi teret

A beruházás keretében 2400 négyzetméternyi zöldfelületet és 35 parkolóhelyet újítottak fel, új utcabútorokat és ivókutat is elhelyeztek.


Megvétózza a polgármester a DRVE telephelyével kapcsolatos döntést

Balogh Lászlót megdöbbentette a határozat, amely egy karitatív szervezet olyan kérését utasította el, amely nem példa nélküli a városban.


2022. szeptember 09., Péntek

Város Napja: erre számítson, ha autóba ül

A fesztivál miatt az alábbi útlezárások, forgalomkorlátozások és forgalmirend-változások várhatók az Erzsébet téren és környékén.


2022. szeptember 08., Csütörtök

Sakk-matt!

Fejlesztési eszközcsomagot kaptak a Sakkpalota programhoz csatlakozott kanizsai és környékbeli iskolák.


2022. szeptember 06., Kedd

Sültekben a legjobbak

Vadgasztronómiai Nagydíjjal tért haza Soponyáról a Zalaerdő csapata.


Körözött személyt fogtak Nagykanizsán

A férfi ellen elfogatóparancs volt érvényben, a rendőrök előállították, majd őrizetbe vették.


2022. szeptember 05., Hétfő

Pénteken és szombaton lesz a Város Napja

A kétnapos fesztiválon 7 országosan ismert zenekar, 19 helyi fellépő és összesen mintegy 250 szereplő ad koncertet, vagy műsort a színpadon, illetve annak környékén.


Újra a közgyűlés elé terjeszti a miklósfai kerékpárút terveit a képviselő

A kész tervekkel rendelkező beruházást legutóbb nem támogatta az ÉVE-frakció.


2022. szeptember 04., Vasárnap

Megszűnt a zöld rendszámú autók ingyenes parkolása Nagykanizsán

Szeptember elsejével megszűnt a zöld rendszámú autók ingyenes parkolása Nagykanizsán, ahol szintén csütörtöktől emelték a parkolási díjakat, valamint új belvárosi parkolót nyitottak.


2022. szeptember 01., Csütörtök

Az anyatejes táplálás fontosságára hívták fel a figyelmet

2 év pandémiás szünet után szervezte meg az Egészségügyi Alapellátási Intézmény a hagyományos, szoptatás világnapi rendezvényét.

+