Új rajt-cél helyszín a Kanizsa-túrán

Illusztráció (A kép forrása: pixabay.com)

Szombaton immár 30. alkalommal rendezik meg a Kanizsa Teljesítménytúrát. A szervezők tájékoztatása szerint – a járványhelyzet miatt – ezúttal nem a Dr. Mező Ferenc Gimnáziumnál lesz a rajt és a cél, hanem a Halis István Városi Könyvtár hátsó bejáratánál.

Az intézménybe majd csak a testhőmérséklet ellenőrzése után lehet belépni, de a résztvevőktől azt is kérik, hogy vegyék figyelembe a higiéniai előírásokat, valamint a rajt és a cél helyszínén használjanak maszkot, és tartsák be az előírt, biztonságos 1.5-2 méteres távolságot. 

A Dr. Mező Ferenc Gimnázium és a Kanizsa Kul-Túra Egyesület közös természetjáró rendezvényén a megszokott túraútvonalakat barangolhatják be a túrázók, akik három táv (30.4, 20, 12.5 kilométer) közül választhatnak. A nap végén a beérkezők emléklapot és kitűzőt kapnak, a legfiatalabb és legidősebb résztvevőket külön is jutalmazzák.

A jubileumi rendezvény nemcsak az Észak-Dunántúli Kupa része, hanem az Európai Sporthét #BeActive egyik programja is.

Esőben is lehet jó móka a túrázás (A kép forrása: outdoorgearpicks.com/)

Mivel szombatra már esős időt mondanak, a kirándulóknak alaposan át kell gondolniuk, mit vesznek fel a nagy napon. A cipőn áthúzható esőnadrág mindenképp jó szolgálatot tehet, ahogy a vízhatlan kabát vagy poncsó is (ez utóbbi még a hátizsákot is védi a nedvességtől – ahogy egy egyszerű esővédő huzat is, ha nem szeretjük a szélben lobogó lebernyegeket).

Hogy végül kabát vagy poncsó mellett döntünk, az szinte mindegy is: a komfortérzetünket ugyanis nagyban befolyásolja az, hogy a felső ruházat alatt mit viselünk: a légáteresztő, technikai pólókkal elkerülhető a "szauna-effektus". 

A vízhatlan (vagy legalább vízlepergető) túracipőnek az alapfelszerelés között a helye, hiszen nincs is annál rosszabb, mint órákon át gyalogolni egy beázott lábbeliben – a garantált felfázásról nem is beszélve...

A szakértők szerint enyhébb eső, zápor esetére egy összecsukható esernyőt is érdemes eltenni, viharos időben azonban inkább ne használjuk.

Ügyeljünk arra is, hogy értékeinket (pénztárca, hivatalos iratok, fényképezőgép, telefon) olyan helyen tároljuk, amelyet nem ér el a nedvesség. Ma már könnyen be lehet szerezni vízhatlan tasakokat, tokokat, de sok esőkabáton is eleve olyan zseb van, amely megvédi holmijainkat az átázástól.

Még érdekes lehet ...


2022. május 21., Szombat

Programok az összefogás jegyében

Jelentős összeget nyert a miklósfai közösség összefogására a Közművelődési és Városszépítő Egyesület.


2022. május 19., Csütörtök

Támogatott képzések is új állásokhoz segíthetik a Tungsram dolgozóit

A kormány fokozott figyelmet fordít a Tungsram csoportos létszámleépítésben érintett munkavállalóinak mielőbbi elhelyezkedésére.


2022. május 17., Kedd

Hátborzongató! Így cikáztak a villámok éjszaka Kanizsa felett

A látványos fotókat az MTI fotóriportere, Varga György készítette.


2022. május 16., Hétfő

Már a belvárosban is üzemeltet közösségi mosodát a DRVE

A szervezet Zrínyi utcai épületében várják azokat a rászorulókat, akik másképpen nem tudnák kimosni a ruháikat.


2022. május 14., Szombat

Bringás reggeli

Az ország 50 helyszínén várják reggelivel a bringásokat.


2022. május 13., Péntek

Mostantól biztonságosabb

A 7-es és a Petőfi utca csomópontban nagy a forgalom, bizonyos időszakokban a mellékutakról nehéz volt kihajtani, és balesetveszélyes is volt.


2022. május 12., Csütörtök

Már májusban megtarthatják az első állásbörzét

Gyors segítség azoknak, akiknek megszűnik a munkahelye a Tungsramnál.


Építkezni, jó lelkiismerettel

A Nagykanizsai Tankerületi Központ és annak Iskolapszichológus Munkaközössége harmadik alkalommal szervezett neveléstudományi konferenciát.


Felavatták Kanizsa új körforgalmát

A körforgalom nemcsak biztonságosabbá teszi az átkelést, hanem megkönnyíti a közlekedést a régi és az újonnan épülő ipari parkok irányába is.


Csődvédelmet kért a Tungsram

A Tungsram Operations Kft. hitelező partnere, az Eximbank Zrt. „törvény biztosította jogával élve” inkasszót nyújtott be szerdán a vállalat bankszámláira.


2022. május 04., Szerda

Minden, amit a hétvégi Giróról tudni érdemes

Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat.


„Szállj, szállj, szállj fel magasra...”

Nagykanizsán járt a Szent Korona Hőlégballon.


2022. május 03., Kedd

Gál Kinga: A brüsszeli bürokraták nem tudják elfogadni a valóságot

Gál Kinga európai parlamenti képviselő, a Fidesz elnökségének tagja volt a vendég azon a találkozón, amelyen a dél-zalai segítőinek mondott köszönetet a Fidesz-KDNP pártszövetség a választáson elért eredményért.


2022. április 30., Szombat

Ilyen volt a bolondballagás Kanizsán

Kattintson a fotókért.


Komplex munkaerőpiaci programmal segítene Cseresnyés Péter

Már felvette a kapcsolatot a Nagykanizsán működő, munkaerőhiánnyal küzdő cégekkel Cseresnyés Péter, aki egy komplex munkaerőpiaci programot dolgozott ki a Tungsramból elbocsátandó dolgozók megsegítésére.

+