Kanizsa - 2020. október 11., Vasárnap
#honvédelmi sportnap #Nagykanizsa #Becsehely #repülés

Repülhettek is

Repülhettek is

A nap csúcspontja felé... (Fotó: Gergely Szilárd)

Kanizsai és környékbeli településekről vettek részt 7. és 8. osztályos diákok a Nagykanizsai Sportrepülő Egyesület által szervezett honvédelmi sportnapon. A programokat a kiskanizsai és a becsehelyi repülőtéren, valamint a levegőben tartották, így a diákok a repülés élményét is megismerhették.

A becsehelyi, a borsfai, a tótszerdahelyi, valamint a BLG, a Kőrösi- és a Zrínyi-iskolából érkezett tanulók versengtek is egymással – árulta el Ferinc Vince, az egyik szervező. A világbajnok pilóta elmondta, a diákokat levegőből és földről célba lövés, illetve a levőgőből célba dobás is várta. De a gyerekek a nap során honvédelmi, határőrizeti és repülős előadást is hallhattak, filmet nézhettek és küzdősport, valamint kutyás bemutatót is láthattak. 

Ferinc Vince és Cseresnyés Péter az egyik gépnél (Fotó: Gergely Szilárd)

Köszöntőjében diákkori emlékeit elevenítette fel Cseresnyés Péter. Az államtitkár, országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, szemben a régi időkkel, a mostani honvédelmi nap csúcspontját az jelenti, amikor a pilóták a levegőbe emelkednek a gyerekekkel. Kiemelte, az ilyen programok is segítik a közösségépítést.

A politikus hangsúlyozta, a közösséget erősíti és annak erejét is bizonyítja, amikor a tagjai egymást segítik, amikor csapatban tudnak gondolkodni, és közösen tudnak valamilyen célt elérni. Hozzátette, ez azonban az egyénnek is jó, mert megtanulja, hogyan kell a társakkal jól együttműködni, és ez a honvédelmi nevelés, az ilyen napok egyik elsődleges szerepe.

Cseresnyés Péter kiemelte, a kormány célja, hogy a honvédelmi nevelés a mindennapok része legyen, hozzátette, ehhez centrumok épülnek majd, a program részeként pedig Nagykanizsán is lesz ilyen sportközpont. Ennek hivatalos bejelentése hamarosan megtörténik, így reméli, egy-két év múlva már a mostanihoz hasonló sportnapoknak az új centrum is a helyszíne lehet. 

 

 

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2022. szeptember 23., Péntek

Heves viták és egyet nem értés jellemezte a közgyűlést

Balogh László polgármester szerint létfontosságú ügyek kerültek a soron kívüli közgyűlésen a képviselők elé, de a hatalmat gyakorló ÉVE-frakció egyetlen érdemleges döntést sem volt képes meghozni a város érdekében.


2022. szeptember 19., Hétfő

Lengyel barátok az Evakuációs emlékhelynél

A Magyarországon egyedülálló mementót szombaton kereste fel két lengyel házaspár.


2022. szeptember 17., Szombat

2022. szeptember 16., Péntek

Átadták a felújított Széchenyi teret

A beruházás keretében 2400 négyzetméternyi zöldfelületet és 35 parkolóhelyet újítottak fel, új utcabútorokat és ivókutat is elhelyeztek.


Megvétózza a polgármester a DRVE telephelyével kapcsolatos döntést

Balogh Lászlót megdöbbentette a határozat, amely egy karitatív szervezet olyan kérését utasította el, amely nem példa nélküli a városban.


2022. szeptember 09., Péntek

Város Napja: erre számítson, ha autóba ül

A fesztivál miatt az alábbi útlezárások, forgalomkorlátozások és forgalmirend-változások várhatók az Erzsébet téren és környékén.


2022. szeptember 08., Csütörtök

Sakk-matt!

Fejlesztési eszközcsomagot kaptak a Sakkpalota programhoz csatlakozott kanizsai és környékbeli iskolák.


2022. szeptember 06., Kedd

Sültekben a legjobbak

Vadgasztronómiai Nagydíjjal tért haza Soponyáról a Zalaerdő csapata.


Körözött személyt fogtak Nagykanizsán

A férfi ellen elfogatóparancs volt érvényben, a rendőrök előállították, majd őrizetbe vették.


2022. szeptember 05., Hétfő

Pénteken és szombaton lesz a Város Napja

A kétnapos fesztiválon 7 országosan ismert zenekar, 19 helyi fellépő és összesen mintegy 250 szereplő ad koncertet, vagy műsort a színpadon, illetve annak környékén.


Újra a közgyűlés elé terjeszti a miklósfai kerékpárút terveit a képviselő

A kész tervekkel rendelkező beruházást legutóbb nem támogatta az ÉVE-frakció.


2022. szeptember 04., Vasárnap

Megszűnt a zöld rendszámú autók ingyenes parkolása Nagykanizsán

Szeptember elsejével megszűnt a zöld rendszámú autók ingyenes parkolása Nagykanizsán, ahol szintén csütörtöktől emelték a parkolási díjakat, valamint új belvárosi parkolót nyitottak.


2022. szeptember 01., Csütörtök

Az anyatejes táplálás fontosságára hívták fel a figyelmet

2 év pandémiás szünet után szervezte meg az Egészségügyi Alapellátási Intézmény a hagyományos, szoptatás világnapi rendezvényét.

+