Kanizsa - 2021. január 27., Szerda
#Gyurcsány-hívek jogi ámokfutása #törvénysértés #Kúria #Nagykanizsa #törvényességi vizsgálat

Bíróság vetett véget a kanizsai Gyurcsány-hívek jogi ámokfutásának

Bíróság vetett véget a kanizsai Gyurcsány-hívek jogi ámokfutásának

Csúfos véget ért a helyi Gyurcsány-hívek pitiáner hadjárata (Fotó: archív/Gergely Szilárd)

Pecsétes papír van róla: törvénysértő döntést hozott a kanizsai baloldali koalíció a városi közgyűlésben. A helyi Gyurcsány-hívek Balogh polgármester elleni pitiáner hadjárata a fővárosi Kúrián ért csúfos véget. Adódik a kérdés: a balos főjogászok a saját szakmájukban ennyit tudnak, mit kezdenek majd a várossal?

„Ezen határozat ellen jogorvoslatnak nincs helye” – magyarul, jogerőre emelkedett a Kúria Önkormányzati Tanácsának Nagykanizsáról hozott döntése, amely a minap került lapunk birtokába. Az ügy tárgya egy önkormányzati rendelet törvényességének vizsgálata volt. A rendeletet a 2019-ben a közgyűlési hatalmat megkaparintó balos többség fogadta el. Lényeg a lényeg, a kanizsai Gyurcsány-koalíció úgy döntött, hogy a szervezeti és működési szabályzatot a számunkra jól bevált „minden hatalmat a szovjeteknek”-elvnek megfelelően szabja magára. Ennek részeként pedig elhatározták, hogy a város által szervezett ünnepségeken, kulturális eseményeken, illetve bizonyos projektek sajtónyilvános kommunikációja alkalmával a polgármester akadályoztatása esetén bizottsági elnök helyettesítse.

Nem ették azonban olyan forrón a Fodorék által rögtönzött kását. A polgármesterek helyettesítésének régóta komoly törvényi rendje van, ezért a megyei kormányhivatal visszadobta a balos többség döntését egy törvényességi felhívással. Azaz, szóltak a nagyokosoknak, hogy ácsi, térjetek észhez, ez így nem lesz okés. Fodor Csaba és Gyurcsány többi kanizsai embere azonban kötötte az ebet a karóhoz, ezért aztán ebből a – valljuk be, nem túl fontos – határozatból országos szintű, Kanizsa számára kínos bírósági ügy lett.

202101271600_NKGKOZ-14.jpg (1500×1001)Fodor Csabáék kötötték az ebet a karóhoz, s a határozatból országos szintű, Kanizsa számára kínos bírósági ügy kerekedett (Fotó: archív/Gergely Szilárd)

Hogy jutott idáig Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata? Nos, az egész abból ered, hogy a balosok betartottak, és ha már nem ők nyerték a polgármesterválasztást, bosszúból próbálták és próbálják ellehetetleníteni Balogh László munkáját. Aki, jegyezzük meg gyorsan, a kanizsaiak által az önkormányzati voksoláson a legtöbb szavazattal kitüntetett városházi döntéshozó. Ez azonban Fodorékat egy percig sem zavarta abban,

hogy a pénzért és a hatalomért átírják a szabályokat, és megakadályozzák egy alpolgármester megválasztását.

Ha pedig nincs alpolgármester, aki helyettesíthetne, akkor majd az ő többségük intéz egy bizottsági elnököt a jelzett esetekre – gondolhatták az őszödi bölcs helyi bölcsődései. A polgármesterek helyettesítésének azonban egységes törvényi rendje van az egész országban, és

hiába hihették azt Fodorék, hogy rájuk nem vonatkoznak felsőbb jogszabályok, most csúnyán koppantak, mint egyszeri brüsszelita aláírnok a gelsei termálfürdő ablaküvegén.

A Kúria egyértelmű döntést hozott, Fodor, Izsák és a többi elit Gyurcsány-kommandós pedig sepregetheti szakmai renoméjának törött cserepeit. Már csak a kínzó kérdés maradt hátra: Ha a balos főjogászok a saját szakmájukban ennyit tudnak, hogyan bízhatnánk abban, hogy Nagykanizsa ügyeit jól intézik?

Zalai György

Még érdekes lehet ...


2023. február 02., Csütörtök

Jubilál a fánkfesztivál

Február 17-18-án tizenötödik alkalommal rendezik meg az Országos Farsangi Fánk Fesztivált Nagykanizsán.


2023. február 01., Szerda

Zrínyisek az Arénában

Nagykanizsa legrégibb általános iskolája mutatkozott be azoknak, akik január 28-án ellátogattak a Kanizsa Arénában tartott rendezvényükre.


Fontos információk hiányoznak

Hátráltatja a költségvetés tervezését, hogy a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. nem ad információt bizonyos pályázati projektek állásáról - mondta sajtótájékoztatóján Balogh László polgármester.


2023. január 31., Kedd

Ingyen lehet LED-izzókhoz jutni

Nagykanizsa önkormányzata is csatlakozott a CYEB Energiamegoldások Kft. által meghirdetett LED-csere programhoz, melynek keretében - meghatározott feltételek mellett - ingyen juthat LED-izzókhoz a lakosság.


2023. január 30., Hétfő

Mohácsi busók az Erzsébet téren

A hagyományőrzők a Kiskanizsai Polgári Olvasókör meghívásának eleget téve érkeznek szombaton Kanizsára.


Olyan gyorsan akarták eladni, hogy még most is üresen áll

Az ÉVE-frakciót még az sem érdekelte, hogy  döntésük nyomán - ha csak időlegesen is - szünetel majd a népkonyha.


2023. január 29., Vasárnap

A belváros egyik legértékesebb területét kínálják eladásra

A közel 2500 négyzetméteres telekrész kikiáltási árát 100 millió forintban állapította meg az önkormányzat, a vételárat ÁFA is terheli.


2023. január 28., Szombat

Kutyakomédia címmel posztolt a polgármester a heti önkormányzati ülésről

Balogh László szerint a helyi balliberális frakció tétlenségét olyan hangnemmel próbálta elfedni, amit a lehiggadást célzó technikai szünettel sem lehetett féken tartani.


2023. január 27., Péntek

Annyit, de annyit dolgoztak...

Jogosan merül fel a kérdés, mit nyer Nagykanizsa lakossága az ÉVE által kinevezett tanácsnokokkal?


2023. január 26., Csütörtök

Népharag kényszeríti ki a fiókposták újranyitását?

A szerdai közgyűlésen ismét napirendre került a kanizsai kisposták bezárásának ügye.


Részleges látogatási tilalom lépett életbe a nagykanizsai kórházban

Az influenzaszerű megbetegedések miatt részleges látogatási tilalom lépett életbe a Kanizsai Dorottya Kórház krónikus belgyógyászati osztályán.


2023. január 24., Kedd

Az OMV országszerte 40 töltőállomáson gyűjti a használt sütőolajat

Nagykanizsán a Virág Benedek utca 4. szám alatt lehet biztonságosan lerakni a használatra már alkalmatlan zsiradékot.


2023. január 19., Csütörtök

Lemondott a vízmű elnök-vezérigazgatója

A hivatalos döntést a részvénytársaság februári közgyűlése hozza meg.

#Nagykanizsa

Sakk-matt!

Sakk-matt!

2023. február 02. - Sport

Jubilál a fánkfesztivál

Jubilál a fánkfesztivál

2023. február 02. - Kanizsa

Zrínyisek az Arénában

Zrínyisek az Arénában

2023. február 01. - Kanizsa

Fontos információk hiányoznak

Fontos információk hiányoznak

2023. február 01. - Kanizsa

Ingyen lehet LED-izzókhoz jutni

Ingyen lehet LED-izzókhoz jutni

2023. január 31. - Kanizsa

Mohácsi busók az Erzsébet téren

Mohácsi busók az Erzsébet téren

2023. január 30. - Kanizsa

+