Kanizsa - 2021. január 27., Szerda
#Gyurcsány-hívek jogi ámokfutása #törvénysértés #Kúria #Nagykanizsa #törvényességi vizsgálat

Bíróság vetett véget a kanizsai Gyurcsány-hívek jogi ámokfutásának

Bíróság vetett véget a kanizsai Gyurcsány-hívek jogi ámokfutásának

Csúfos véget ért a helyi Gyurcsány-hívek pitiáner hadjárata (Fotó: archív/Gergely Szilárd)

Pecsétes papír van róla: törvénysértő döntést hozott a kanizsai baloldali koalíció a városi közgyűlésben. A helyi Gyurcsány-hívek Balogh polgármester elleni pitiáner hadjárata a fővárosi Kúrián ért csúfos véget. Adódik a kérdés: a balos főjogászok a saját szakmájukban ennyit tudnak, mit kezdenek majd a várossal?

„Ezen határozat ellen jogorvoslatnak nincs helye” – magyarul, jogerőre emelkedett a Kúria Önkormányzati Tanácsának Nagykanizsáról hozott döntése, amely a minap került lapunk birtokába. Az ügy tárgya egy önkormányzati rendelet törvényességének vizsgálata volt. A rendeletet a 2019-ben a közgyűlési hatalmat megkaparintó balos többség fogadta el. Lényeg a lényeg, a kanizsai Gyurcsány-koalíció úgy döntött, hogy a szervezeti és működési szabályzatot a számunkra jól bevált „minden hatalmat a szovjeteknek”-elvnek megfelelően szabja magára. Ennek részeként pedig elhatározták, hogy a város által szervezett ünnepségeken, kulturális eseményeken, illetve bizonyos projektek sajtónyilvános kommunikációja alkalmával a polgármester akadályoztatása esetén bizottsági elnök helyettesítse.

Nem ették azonban olyan forrón a Fodorék által rögtönzött kását. A polgármesterek helyettesítésének régóta komoly törvényi rendje van, ezért a megyei kormányhivatal visszadobta a balos többség döntését egy törvényességi felhívással. Azaz, szóltak a nagyokosoknak, hogy ácsi, térjetek észhez, ez így nem lesz okés. Fodor Csaba és Gyurcsány többi kanizsai embere azonban kötötte az ebet a karóhoz, ezért aztán ebből a – valljuk be, nem túl fontos – határozatból országos szintű, Kanizsa számára kínos bírósági ügy lett.

202101271600_NKGKOZ-14.jpg (1500×1001)Fodor Csabáék kötötték az ebet a karóhoz, s a határozatból országos szintű, Kanizsa számára kínos bírósági ügy kerekedett (Fotó: archív/Gergely Szilárd)

Hogy jutott idáig Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata? Nos, az egész abból ered, hogy a balosok betartottak, és ha már nem ők nyerték a polgármesterválasztást, bosszúból próbálták és próbálják ellehetetleníteni Balogh László munkáját. Aki, jegyezzük meg gyorsan, a kanizsaiak által az önkormányzati voksoláson a legtöbb szavazattal kitüntetett városházi döntéshozó. Ez azonban Fodorékat egy percig sem zavarta abban,

hogy a pénzért és a hatalomért átírják a szabályokat, és megakadályozzák egy alpolgármester megválasztását.

Ha pedig nincs alpolgármester, aki helyettesíthetne, akkor majd az ő többségük intéz egy bizottsági elnököt a jelzett esetekre – gondolhatták az őszödi bölcs helyi bölcsődései. A polgármesterek helyettesítésének azonban egységes törvényi rendje van az egész országban, és

hiába hihették azt Fodorék, hogy rájuk nem vonatkoznak felsőbb jogszabályok, most csúnyán koppantak, mint egyszeri brüsszelita aláírnok a gelsei termálfürdő ablaküvegén.

A Kúria egyértelmű döntést hozott, Fodor, Izsák és a többi elit Gyurcsány-kommandós pedig sepregetheti szakmai renoméjának törött cserepeit. Már csak a kínzó kérdés maradt hátra: Ha a balos főjogászok a saját szakmájukban ennyit tudnak, hogyan bízhatnánk abban, hogy Nagykanizsa ügyeit jól intézik?

Zalai György

Még érdekes lehet ...


2021. július 23., Péntek

Térségben gondolkodnak

Gyorsforgalmiút-építésről egyeztettek Zalaegerszeg és Nagykanizsa vezetői.


2021. július 21., Szerda

Augusztus elejétől újra működhet a szökőkút

A szakemberek ma veszik át a területet és kezdik el a javítást.


2021. július 15., Csütörtök

Cseresnyés Péter: az év eleji adócsökkentés után fejlesztésre pályázhat a vízmű

Az országgyűlési képviselő kiemelte, a társaság az adómérték módosítása után biztosítani tudja a pályázathoz szükséges önrészt.


2021. július 14., Szerda

Az ÉVE ne veszélyeztesse, hanem segítse a városi fejlesztéseket

Közös sajtótájékoztatót tartott Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő és Szabó Szilárd, a helyi Fidesz-frakció vezetője.


Az esővel szaharai homok is hullott Kanizsán

Egyik-másik autó annyira poros lett, mintha egy sivatagi versenyen vett volna részt.


2021. július 07., Szerda

Újabb támogatást nyert a város

A Belügyminisztérium 48 milliót biztosít a Balaton utca egy szakaszának felújításra.


2021. július 05., Hétfő

Kövér László volt a Polgári Piknik vendége

Az országgyűlés elnöke szerint most maga a találkozás az öröm, az emberek leginkább egymásra kíváncsiak, és értékelik a maszk nélküli ölelés lehetőségét.


2021. július 03., Szombat

A köztisztviselőket köszöntötték

Az ünnepségen díjakat is átadtak, a közszolgálatban végzett munkája elismeréseként címzetes főtanácsosi címet érdemelt ki Petrényi Anett és dr. Vass Veronika.


2021. július 02., Péntek

Hatékonyabban lehet előremozdítani az új Mura-híd ügyét is

Együttműködési megállapodást kötött a nagykanizsai Városfejlesztő Kft. és horvátországi PORA Kapronca-Kőrös megyei Regionális Fejlesztési Ügynökség.


2021. június 29., Kedd

Három érmet szereztek a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpián

A magyar csapat tagja volt a batthyánys Németh Márton is.


2021. június 28., Hétfő

Időjárás a Balatonon

Kanizsai diákot is díjaztak az Országos Meteorológiai Szolgálat kreatív pályázatán.

#Nagykanizsa

Orvvadászat a megalapozott gyanú

Orvvadászat a megalapozott gyanú

2021. július 21. - Kék hírek

Strandok éjszakája - Zalában is

Strandok éjszakája - Zalában is

2021. július 20. - Érdekes

Felcsaptak a lángok a Citromszigeten

Felcsaptak a lángok a Citromszigeten

2021. július 20. - Kék hírek

Ítélkezési szünet a bíróságokon

Ítélkezési szünet a bíróságokon

2021. július 08. - Kék hírek

A köztisztviselőket köszöntötték

A köztisztviselőket köszöntötték

2021. július 03. - Kanizsa

Időjárás a Balatonon

Időjárás a Balatonon

2021. június 28. - Kanizsa

Szúnyoggyérítés lesz Kanizsán

Szúnyoggyérítés lesz Kanizsán

2021. június 18. - Kanizsa

+