Kanizsa - 2021. április 22., Csütörtök
#Radics Bálint #Fidesz-frakció #reagálás

Már az is baj, ha egy országgyűlési képviselő bemegy a városházára?

Már az is baj, ha egy országgyűlési képviselő bemegy a városházára?

Az ÉVE posztjára a Radics Bálint reagált a Fidesz-frakció részéről (Fotó: zalakocka.hu)

Úgy tűnik, hogy az Éljen VárosuNk! Egyesület mindent elkövet azért, hogy Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő városért végzett munkáját kisebbítse – mondta Radics Bálint, fideszes önkormányzati képviselő.

Mint kifejtette, nemrégiben az egyesület közösségi oldalán abba kötöttek bele, hogy Cseresnyés Péter a polgármesteri hivatalban volt, még a képviselő autóját is lefotózták a parkolóban, a posztban pedig azon elmélkedtek, hogy az országgyűlési képviselő biztos eligazítást ment tartani.

Radics Bálint úgy folytatta, vélhetően magukból indulnak ki az ÉVE tagjai, akik saját, országos pártvezetőik nélkül még az orrukat sem merik kifújni.

Miért is probléma, ha a város országgyűlési képviselője időről időre egyeztet a polgármesterrel? Talán azért, mert Cseresnyés Péter egymaga többet képes tenni Kanizsáért, mint az egész ÉVE-frakció? – tette fel a kérdéseket Radics Bálint.  

Az önkormányzati képviselő elmondta, ha csak az elmúlt másfél évből vonunk mérleget, akkor is szembetűnő a különbség. Cseresnyés Péternek köszönhetően megépül a Petőfi utca és a 7-es elkerülő út kereszteződésében a körforgalom, elindul a Nagykanizsát-Zalaegerszeggel összekötő gyorsforgalmi út tervezése, és "csekély" 30 milliárd forintból elkezdődik az innovációs és kutatóközpont kialakítása.

– Ezzel szemben az ÉVE-frakció két gyalogátkelőhely kivilágítását tudta felmutatni, melyhez a LED-lámpákat ajándékba adta a Tungsram a városnak. Persze, ők azzal védekeznek, hogy a pandémia miatt nem tudják megvalósítani választási ígéreteiket. Takarózhatnánk ezzel mi is és Cseresnyés Péter is, de a jobboldalon nem szokás siránkozni és mindig másokat okolni a tehetetlenségért – fejtette ki Radics Bálint.

A fideszes önkormányzati képviselő hozzátette, ha már azt vizsgáljuk, hogy ki és miért járkál be a hivatalba, Cseresnyés Péternek és a Fidesz-frakciónak sincs irodája a hivatalban, ezzel szemben az ÉVE-frakciónak viszont van. Radics Bálint hangsúlyozta, jelenleg Nagykanizsán kizárólag az ÉVE képviselőit tömörítő politikai pártoknak van kiutalva ingyenes iroda, sőt, Bodó László és Károlyi Attila is a hivatal címére jegyeztette be azokat az alapítványokat, melyeknek vezetői, tagjai.

– Mindezek tükrében a Fidesz-frakció nevében megkérem a közgyűlési többséget adó koalíció tagjait, hogy a jövőben mellőzzék az ostoba posztokat, mert így az oldaluk csak a trash portálok színvonalával vetekedhet – zárta reagálást Radics Bálint.

Még érdekes lehet ...


2021. július 25., Vasárnap

A Volánbusz folytatja a jármű-fiatalítást Zala megyében

Ezúttal 32 darab Credo Econell 12, szóló típusú autóbusz kezdi meg szolgálatát.


2021. július 23., Péntek

Térségben gondolkodnak

Gyorsforgalmiút-építésről egyeztettek Zalaegerszeg és Nagykanizsa vezetői.


2021. július 21., Szerda

Augusztus elejétől újra működhet a szökőkút

A szakemberek ma veszik át a területet és kezdik el a javítást.


2021. július 15., Csütörtök

Cseresnyés Péter: az év eleji adócsökkentés után fejlesztésre pályázhat a vízmű

Az országgyűlési képviselő kiemelte, a társaság az adómérték módosítása után biztosítani tudja a pályázathoz szükséges önrészt.


2021. július 14., Szerda

Az ÉVE ne veszélyeztesse, hanem segítse a városi fejlesztéseket

Közös sajtótájékoztatót tartott Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő és Szabó Szilárd, a helyi Fidesz-frakció vezetője.


Az esővel szaharai homok is hullott Kanizsán

Egyik-másik autó annyira poros lett, mintha egy sivatagi versenyen vett volna részt.


2021. július 07., Szerda

Újabb támogatást nyert a város

A Belügyminisztérium 48 milliót biztosít a Balaton utca egy szakaszának felújításra.


2021. július 05., Hétfő

Kövér László volt a Polgári Piknik vendége

Az országgyűlés elnöke szerint most maga a találkozás az öröm, az emberek leginkább egymásra kíváncsiak, és értékelik a maszk nélküli ölelés lehetőségét.


2021. július 03., Szombat

A köztisztviselőket köszöntötték

Az ünnepségen díjakat is átadtak, a közszolgálatban végzett munkája elismeréseként címzetes főtanácsosi címet érdemelt ki Petrényi Anett és dr. Vass Veronika.


2021. július 02., Péntek

Hatékonyabban lehet előremozdítani az új Mura-híd ügyét is

Együttműködési megállapodást kötött a nagykanizsai Városfejlesztő Kft. és horvátországi PORA Kapronca-Kőrös megyei Regionális Fejlesztési Ügynökség.


2021. június 29., Kedd

Három érmet szereztek a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpián

A magyar csapat tagja volt a batthyánys Németh Márton is.

+