Kanizsa - 2021. június 12., Szombat
#közgyűlés #időpont

Június 24-ére hívta össze a polgármester a soros közgyűlést

Június 24-ére hívta össze a polgármester a soros közgyűlést

Illusztráció (Fotó: Gergely Szilárd)

Június 24-ére hívta össze a polgármester a soros közgyűlést – közölte közösségi oldalán a polgármester. Balogh László hozzátette, az ÉVE-frakció soron kívüli ülést kezdeményezett június 15-ére, azonban a kérelem tartalmi és formai hibás volt.

Az erről szóló bejegyzésében a város első embere úgy fogalmaz, a koronavírus-járvány harmadik hulláma véget ért, az élet lassan visszatér a megszokott kerékvágásba, június 15-től az önkormányzatok is megtarthatják üléseiket.

Emlékeztet, mint arról korábban már tájékoztatta a kanizsaiakat, a többségi ÉVE-frakció a lehető legelső napra - tehát június 15-re - soron kívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte. A Károlyi Attila, Horváth Jácint, Fodor Csaba és Schauta Marcell bizottsági elnökök által benyújtott kérelemben azonban az SZMSZ 8.§ (12) bekezdésében foglaltaknak megfelelően nem jelölték meg a rendkívüli összehívás indokát, így kérésüknek tartalmi és formai hibák miatt nem áll módjában eleget tenni.

Ezért – mint írja – a soros közgyűlést 2021. június 24-re hívja össze Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének szervezeti és működési szabályzata szerint, melyben a soros ülés időpontja minden hónap utolsó csütörtökje.

A polgármester bízik abban, hogy az idei év első közgyűlésén végre a város érdekeit szolgáló, érdemi munka folyik majd, s a közgyűlési többséget alkotó ÉVE-frakció a gáncsoskodás helyett Nagykanizsa fejlődésének alárendelten végzi a dolgát.

Balogh László egy másik, a közgyűléshez kapcsolódó bejegyzésben úgy fogalmaz, sajnos, ismét bebizonyosodott, hogy a közgyűlési többséget csak a hatalomvágy és a bosszú vezérli, együttműködésre pedig nem hajlandóak. Arra az együttműködésre és közös munkára, ami minden nagykanizsai érdekét szolgálná.

Rámutatott, 2019 ősze óta a közgyűléseken az ÉVE-frakció jól bevált gyakorlatává vált, hogy tagjai a Fidesz-frakció javaslatait sorra leszavazzák, elhalasztják, kifogást keresnek és találnak, hogy blokkolni tudják a Fidesz-frakció város fejlődéséért tett lépéseit. A polgármester hozzátette, az ÉVE tagjai a nagy horderejű ügyek mellett a hétköznapi kérdések esetén sem mutatnak kompromisszumkészséget.

Balogh László kifejtette, legutóbb például a Fidesz-frakció hiába kérte, hogy az ÉVE-frakció által kezdeményezett soron kívüli közgyűlés időpontját módosítsák, mert a Fidesz-frakció több tagja munkahelyi elfoglaltság miatt nem tud részt venni az önkormányzati ülésen. Mint írja, kérésük süket fülekre talált, ráadásul időközben okafogyottá is vált. A polgármester rávilágított, a törvényességi vizsgálat során ugyanis kiderült, a soron kívüli közgyűlés összehívására irányuló kérelem nem felel meg az SZMSZ-ben foglalt tartalmi és formai elvárásoknak. Balogh László ezért a soron kívüli közgyűlést nem hívja össze a baloldali tömörülés által kezdeményezett időpontra, június 15-re.

Bejegyzését a polgármester úgy zárja, a nem túl biztató jelek ellenére továbbra is abban reménykedik, hogy a jövőben a közgyűléseken nem az ÉVE-frakció tagjainak gáncsoskodó, sokszor a verbális agresszivitás határait súroló felszólalásai lesznek a mérvadóak. Jó lenne, ha végre felül tudnának kerekedni önös érdekeiken, és megindulna a konstruktív munka.

Még érdekes lehet ...


2021. július 28., Szerda

Isten éltesse, Ilonka néni!

90. születésnapja alkalmából köszöntötte Lovász Lászlóné Ilonka nénit Nagykanizsa polgármestere.


2021. július 27., Kedd

Több mint 80 százalékos készültségi szinten a Kanizsa Aréna

Belülről is egyre színesebb a multifunkciós sport- és rendezvénycsarnok.


2021. július 25., Vasárnap

A Volánbusz folytatja a jármű-fiatalítást Zala megyében

Ezúttal 32 darab Credo Econell 12, szóló típusú autóbusz kezdi meg szolgálatát.


2021. július 23., Péntek

Térségben gondolkodnak

Gyorsforgalmiút-építésről egyeztettek Zalaegerszeg és Nagykanizsa vezetői.


2021. július 21., Szerda

Augusztus elejétől újra működhet a szökőkút

A szakemberek ma veszik át a területet és kezdik el a javítást.


2021. július 15., Csütörtök

Cseresnyés Péter: az év eleji adócsökkentés után fejlesztésre pályázhat a vízmű

Az országgyűlési képviselő kiemelte, a társaság az adómérték módosítása után biztosítani tudja a pályázathoz szükséges önrészt.


2021. július 14., Szerda

Az ÉVE ne veszélyeztesse, hanem segítse a városi fejlesztéseket

Közös sajtótájékoztatót tartott Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő és Szabó Szilárd, a helyi Fidesz-frakció vezetője.


Az esővel szaharai homok is hullott Kanizsán

Egyik-másik autó annyira poros lett, mintha egy sivatagi versenyen vett volna részt.


2021. július 07., Szerda

Újabb támogatást nyert a város

A Belügyminisztérium 48 milliót biztosít a Balaton utca egy szakaszának felújításra.


2021. július 05., Hétfő

Kövér László volt a Polgári Piknik vendége

Az országgyűlés elnöke szerint most maga a találkozás az öröm, az emberek leginkább egymásra kíváncsiak, és értékelik a maszk nélküli ölelés lehetőségét.


2021. július 03., Szombat

A köztisztviselőket köszöntötték

Az ünnepségen díjakat is átadtak, a közszolgálatban végzett munkája elismeréseként címzetes főtanácsosi címet érdemelt ki Petrényi Anett és dr. Vass Veronika.

#Nagykanizsa

Isten éltesse, Ilonka néni!

Isten éltesse, Ilonka néni!

2021. július 28. - Kanizsa

Orvvadászat a megalapozott gyanú

Orvvadászat a megalapozott gyanú

2021. július 21. - Kék hírek

Strandok éjszakája - Zalában is

Strandok éjszakája - Zalában is

2021. július 20. - Érdekes

Felcsaptak a lángok a Citromszigeten

Felcsaptak a lángok a Citromszigeten

2021. július 20. - Kék hírek

Ítélkezési szünet a bíróságokon

Ítélkezési szünet a bíróságokon

2021. július 08. - Kék hírek

A köztisztviselőket köszöntötték

A köztisztviselőket köszöntötték

2021. július 03. - Kanizsa

Időjárás a Balatonon

Időjárás a Balatonon

2021. június 28. - Kanizsa

+