Kanizsa - 2021. október 25., Hétfő
#Zalai Príma-díj #elismerés #díjátadó #Nagykanizsa

A megye kiválóságait díjazták

A megye kiválóságait díjazták

(Fotók: Gergely Szilárd)

A Bojtár Népzenei Egyesület és a Zsigmondy-technikum is Zalai Príma-díjat kapott, utóbbi a közönségdíjat is megnyerte.

Zalai Príma-díjas lett a Bojtár Népzenei Egyesület és a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Zsigmondy-technikuma. Az oktatási intézmény a közönségdíjat is megnyerte. A harmadik Zalai Príma a megyeszékhelyi építészmérnök, Darabos Géza lett. A díjátadó gálát Nagykanizsán tartották.

Laukó Emőke, a Zsigmondy-iskola intézményvezetője a díjátadót követő pillanatokban így nyilatkozott:

– Felemelő érzés az elismerés, de már önmagában a jelölés is megtiszteltetés volt, az a tény, hogy látja valaki, mennyi minden rejlik bennünk. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének központi gondolata, hogy a 21. században hogyan kell váltani, hogyan kell megteremteni a fejlődés lehetőségeit, mi pedig szintén erre tanítjuk fiataljainkat. A közönségdíjnak nagyon örülünk – a diákjaink, öregdiákjaink és a diákönkormányzat tagjai minden követ megmozgattak a szavazatgyűjtés érdekében. A Príma-díj pedig olyan elismerés, amelyre méltónak kell lenni. Számunkra azt jelenti, hogy tovább kell vinnünk azokat az elgondolásokat, eszméket, amelyeket mindig is vallottunk. A hitet, hogy a gyerekeknek gyökereket, de szárnyakat is kell adni, hadd repüljenek. Ezt a díjat igazából mindig egy közösség kapja, a mi közösségünk pedig a tantestületből, a szülőkből és a diákokból áll. Csak együtt vagyunk képesek az imént említett cél megvalósítására.

A Vizeli József vezette Bojtár Népzenei Egyesület elismerését követően Pávlicz Erika azt mondta:

– Hatalmas megtiszteltetés számunkra ez az elismerés, nem is tudom elmondani, milyen érzés. Pár évvel ezelőtt a Zalagyöngye Táncegyüttessel is megkaptuk a Zalai Príma-díjat, viszont most még jobban kalapált a szívem az átadás előtti pillanatokban. Még nem is tudtam igazán feldolgozni, hogy ez mivel is jár, mekkora megtiszteltetés, főleg egy olyan fiatal embernek, mint én. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a csapat tagja lehetek – fogalmazott.

Farkas Katalin, a Lenti Vörösmarty-iskola intézményvezetője és dr. Szarka Lajos történész, író, muzeológus, helytörténész különdíjat kapott.

A Zalai Vállalkozók Klubja által létrehozott ifjúsági díjat Bicsák Bence triatlonos olimpikon kapta. Berke László, Nagykanizsa rendőrkapitánya pedig a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díjat vehette át.

A díjátadón gálán Balogh László, Nagykanizsa polgármestere így köszöntötte a megjelenteket: a Zalai Príma-díj „olyan, a mindennapjainkban jelen lévő emberek és vállalkozók elismerését szolgálja, akik munkásságukkal kivívták mások tiszteletét, akik példamutató módon hozzájárulnak e lokális kultúra fejlődéséhez, értekeinek gyarapodásához. Ezzel pedig hitelt érdemlő és mértékadó irányzékot jelenítenek meg számunkra egy irányát vesztő Európában, erős tartópillért állítanak az alapjaival vitázó és pörölő nyugati kultúrában.”

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő szerint pedig: „Úgy ismerjük a zalaiakat, mint tehetséges, igyekvő, munkájukban állhatatos embereket. Közel háromszázezer ilyen tehetséges, igyekvő, szorgalmas zalai közül emelkednek ki idei kitüntetettjeink. Bizonyára nincs is könnyű dolga azoknak, akiknek évről-évre választaniuk kell a zalai életművek közül. A Zala Megyei Príma Díj kitüntetettjei az önzetlenül végzett munka útját választották, hiszen egy megyényi közösség tekinti őket sajátjainak, saját legjobbjainak.”

A VOSZ Zala megyei elnöksége által szervezett rangos eseményen megyei vállalkozókat, köztük kanizsaiakat és környékbelieket is elismertek. Doucha Ferenc, a korábbi elnök pedig átadta a stafétát nemrég megválasztott utódjának, Balogh Ádámnak.

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2023. február 02., Csütörtök

Jubilál a fánkfesztivál

Február 17-18-án tizenötödik alkalommal rendezik meg az Országos Farsangi Fánk Fesztivált Nagykanizsán.


2023. február 01., Szerda

Zrínyisek az Arénában

Nagykanizsa legrégibb általános iskolája mutatkozott be azoknak, akik január 28-án ellátogattak a Kanizsa Arénában tartott rendezvényükre.


Fontos információk hiányoznak

Hátráltatja a költségvetés tervezését, hogy a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. nem ad információt bizonyos pályázati projektek állásáról - mondta sajtótájékoztatóján Balogh László polgármester.


2023. január 31., Kedd

Ingyen lehet LED-izzókhoz jutni

Nagykanizsa önkormányzata is csatlakozott a CYEB Energiamegoldások Kft. által meghirdetett LED-csere programhoz, melynek keretében - meghatározott feltételek mellett - ingyen juthat LED-izzókhoz a lakosság.


2023. január 30., Hétfő

Mohácsi busók az Erzsébet téren

A hagyományőrzők a Kiskanizsai Polgári Olvasókör meghívásának eleget téve érkeznek szombaton Kanizsára.


Olyan gyorsan akarták eladni, hogy még most is üresen áll

Az ÉVE-frakciót még az sem érdekelte, hogy  döntésük nyomán - ha csak időlegesen is - szünetel majd a népkonyha.


2023. január 29., Vasárnap

A belváros egyik legértékesebb területét kínálják eladásra

A közel 2500 négyzetméteres telekrész kikiáltási árát 100 millió forintban állapította meg az önkormányzat, a vételárat ÁFA is terheli.


2023. január 28., Szombat

Kutyakomédia címmel posztolt a polgármester a heti önkormányzati ülésről

Balogh László szerint a helyi balliberális frakció tétlenségét olyan hangnemmel próbálta elfedni, amit a lehiggadást célzó technikai szünettel sem lehetett féken tartani.


2023. január 27., Péntek

Annyit, de annyit dolgoztak...

Jogosan merül fel a kérdés, mit nyer Nagykanizsa lakossága az ÉVE által kinevezett tanácsnokokkal?


2023. január 26., Csütörtök

Népharag kényszeríti ki a fiókposták újranyitását?

A szerdai közgyűlésen ismét napirendre került a kanizsai kisposták bezárásának ügye.


Részleges látogatási tilalom lépett életbe a nagykanizsai kórházban

Az influenzaszerű megbetegedések miatt részleges látogatási tilalom lépett életbe a Kanizsai Dorottya Kórház krónikus belgyógyászati osztályán.


2023. január 24., Kedd

Az OMV országszerte 40 töltőállomáson gyűjti a használt sütőolajat

Nagykanizsán a Virág Benedek utca 4. szám alatt lehet biztonságosan lerakni a használatra már alkalmatlan zsiradékot.


2023. január 19., Csütörtök

Lemondott a vízmű elnök-vezérigazgatója

A hivatalos döntést a részvénytársaság februári közgyűlése hozza meg.

#Nagykanizsa

Sakk-matt!

Sakk-matt!

2023. február 02. - Sport

Jubilál a fánkfesztivál

Jubilál a fánkfesztivál

2023. február 02. - Kanizsa

Zrínyisek az Arénában

Zrínyisek az Arénában

2023. február 01. - Kanizsa

Fontos információk hiányoznak

Fontos információk hiányoznak

2023. február 01. - Kanizsa

Ingyen lehet LED-izzókhoz jutni

Ingyen lehet LED-izzókhoz jutni

2023. január 31. - Kanizsa

Mohácsi busók az Erzsébet téren

Mohácsi busók az Erzsébet téren

2023. január 30. - Kanizsa

+