Kanizsa - 2021. november 18., Csütörtök
#köszöntés #pedagógus #Nagykanizsa #oktatás #iskola #óvoda

Szüksége van e városnak a jövő építőire...!

Szüksége van e városnak a jövő építőire...!

A pályakezdő pedagógusok eskütételük előtt (Fotók: Gergely Szilárd)

Köszöntötték a nyugdíjba vonuló és a pályakezdő pedagógusokat, köztük az óvodapedagógusokat is tegnap, a Medgyaszay Házban. Az ünnepséget a város, a tankerület és a szakképző centrum közösen rendezte.

Huszonhárom pályakezdő pedagógus tett esküt, hogy munkájukat az országhoz és az egyetemes erkölcsi értékekhez hűen, lelkiismeretesen végzik.

Nyugdíjba vonult hatvannégy pedagógus, ők pályájuk elismeréseként oklevelet vettek át. A Nagykanizsán hagyományos köszöntés tavaly a járvány miatt elmaradt, ám idén az elmúlt év ünnepeltjeit is meghívták az eseményre.

Balogh László polgármester méltatta a pályafutásukat lezáró pedagógusok munkáját és „kollégaként” üdvözölte az új generációt.

– Városunkban nemes hagyomány, hogy együtt köszöntjük a nyugdíjba vonuló és a pályakezdő pedagógusokat, mint e szép és nehéz életút hatalmas ívének hídfőit, melyek összekötve alkotják e hivatás teljességét. Köszönet a nyugdíjba vonuló pedagógus társadalom minden személyiségének! És köszönet a pályakezdő pedagógusoknak, hogy e hivatásra adták a fejüket, és a következő generációk nevelését életpályájuk vezérlő elvének választották. Tanuljanak idősebb és tapasztaltabb kollégáiktól, a közösségtől, ahová bekerültek, legyenek aktív és felelős tagjai, mert szüksége van e városnak, e nemzetnek a jövő építőire.

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a Nagykanizsán dolgozó pedagógusok jelentős szerepet töltöttek be a város fejlődésében. Mint mondta, példaként tekinthetnek rájuk a pályájukat most kezdő óvónők, tanítók és tanárok, akiknek sok sikert kívánt hivatásukhoz.

– Azokat a nyugdíjba vonuló tanárokat és tanítókat, óvodapedagógusokat köszöntjük, akik tartópillérként megállták helyüket az értékek megtartásában, de közvetítőként a jövő építését szolgálták évtizedeken át. Nekik köszönöm meg elsőként mindannyiunk nevében mindazt, amit ez idő alatt tettek értünk és egész közösségünkért. Nem lennénk ma az a város, amely a sajátunk, ha az ő munkájuk és nevelő tevékenységük nincs. Ők azok a mesterek, akik példaként állnak most a pályakezdők előtt, akiknek feladata e töretlen munka folytatása. Kívánom, munkájuk váljon hivatássá, és kapjanak meg hozzá minden támogatást, elismerést, a gyerekektől pedig megbecsülést. Mindig legyen energiájuk önmaguk fejlesztésére, és hitük abban, hogy érdemes kihozni másokból és önmagukból a legkiválóbbat.

Az oktatási és nevelési pályát, az attól elköszönőket és a pályakezdőket Magyar Ferenc, a tankerület igazgatója és Anda Zoltán, a Szakképző centrum főigazgatója is méltatta.

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2022. július 01., Péntek

Tovább bővült a paletta

A szakképzési centrum felnőttképzési kínálata is bemutatkozott a tungsramosoknak szervezett állásbörzén.


2022. június 27., Hétfő

A Sakkpalota várja a gyerekeket!

Sakkpalota Képességfejlesztő Program indul 12 környékbeli iskolában.


2022. június 25., Szombat

Több mint 700 álláslehetőség várta az érdeklődőket

A héten csaknem 50 munkáltató álláslehetőségeit ismerhették meg az elbocsátás előtt álló tungsramos dolgozók


2022. június 21., Kedd

Családi nap Miklósfán

Az immár hagyományos rendezvényen minden korosztály megtalálta a számára kikapcsolódást, szórakozást nyújtó programot. 


Cseresnyés: Nincs új a nap alatt

Cseresnyés Péter szerint tovább folytatódik a kanizsai baloldal cirkusza, holott a város érdekében az együttműködés szükséges


2022. június 19., Vasárnap

Nem felejtünk...

A Hortobágyi kényszermunkatáborokba elhurcoltakra emlékeztek a minap a vasútállomáson.


1956 áldozataira emlékeztek

Az emlékezők az 56-os emlékkertben található kopjafánál egy-egy szál virággal rótták le kegyeletüket.


2022. június 14., Kedd

Fenyő 75

Fenyő Miklós 75. születésnapja alkalmából adott koncertet a Kanizsa Arénában.


2022. június 13., Hétfő

Folytatódott a hagyomány

A pandémiás időszak miatt két év kihagyás után szervezték meg ismét a hétvégén a Fidesz dél-zalai családi napját.


Fenntarthatósági projektnap a Vízműnél

A résztvevő gyerekek környezettudatosságról szóló előadáson vettek részt, és a szennyvíztelep működésével is megismerkedtek.


2022. június 10., Péntek

Kanizsán is megünnepelték a horvát államiság napját

A rendezvényen jelen volt Dr. Mladen Andrlic, a Horvát Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövete is.


2022. június 09., Csütörtök

Családi nap Ligetvárosban

A DRVE rendezvényén a résztvevőket zenés és sport-, valamint gyermekprogramok, továbbá főzőverseny és ugrálóvár is várta.


2022. június 08., Szerda

Új menetrendet vezet be a Volánbusz több térségben

A térség számos településéről jobban elérhetők lesznek a balatoni, illetve a dunántúli fürdővárosok, a Balaton más régiókból is könnyebben megközelíthető az autóbuszjáratokkal.

+