Kanizsa - 2021. november 18., Csütörtök
#köszöntés #pedagógus #Nagykanizsa #oktatás #iskola #óvoda

Szüksége van e városnak a jövő építőire...!

Szüksége van e városnak a jövő építőire...!

A pályakezdő pedagógusok eskütételük előtt (Fotók: Gergely Szilárd)

Köszöntötték a nyugdíjba vonuló és a pályakezdő pedagógusokat, köztük az óvodapedagógusokat is tegnap, a Medgyaszay Házban. Az ünnepséget a város, a tankerület és a szakképző centrum közösen rendezte.

Huszonhárom pályakezdő pedagógus tett esküt, hogy munkájukat az országhoz és az egyetemes erkölcsi értékekhez hűen, lelkiismeretesen végzik.

Nyugdíjba vonult hatvannégy pedagógus, ők pályájuk elismeréseként oklevelet vettek át. A Nagykanizsán hagyományos köszöntés tavaly a járvány miatt elmaradt, ám idén az elmúlt év ünnepeltjeit is meghívták az eseményre.

Balogh László polgármester méltatta a pályafutásukat lezáró pedagógusok munkáját és „kollégaként” üdvözölte az új generációt.

– Városunkban nemes hagyomány, hogy együtt köszöntjük a nyugdíjba vonuló és a pályakezdő pedagógusokat, mint e szép és nehéz életút hatalmas ívének hídfőit, melyek összekötve alkotják e hivatás teljességét. Köszönet a nyugdíjba vonuló pedagógus társadalom minden személyiségének! És köszönet a pályakezdő pedagógusoknak, hogy e hivatásra adták a fejüket, és a következő generációk nevelését életpályájuk vezérlő elvének választották. Tanuljanak idősebb és tapasztaltabb kollégáiktól, a közösségtől, ahová bekerültek, legyenek aktív és felelős tagjai, mert szüksége van e városnak, e nemzetnek a jövő építőire.

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a Nagykanizsán dolgozó pedagógusok jelentős szerepet töltöttek be a város fejlődésében. Mint mondta, példaként tekinthetnek rájuk a pályájukat most kezdő óvónők, tanítók és tanárok, akiknek sok sikert kívánt hivatásukhoz.

– Azokat a nyugdíjba vonuló tanárokat és tanítókat, óvodapedagógusokat köszöntjük, akik tartópillérként megállták helyüket az értékek megtartásában, de közvetítőként a jövő építését szolgálták évtizedeken át. Nekik köszönöm meg elsőként mindannyiunk nevében mindazt, amit ez idő alatt tettek értünk és egész közösségünkért. Nem lennénk ma az a város, amely a sajátunk, ha az ő munkájuk és nevelő tevékenységük nincs. Ők azok a mesterek, akik példaként állnak most a pályakezdők előtt, akiknek feladata e töretlen munka folytatása. Kívánom, munkájuk váljon hivatássá, és kapjanak meg hozzá minden támogatást, elismerést, a gyerekektől pedig megbecsülést. Mindig legyen energiájuk önmaguk fejlesztésére, és hitük abban, hogy érdemes kihozni másokból és önmagukból a legkiválóbbat.

Az oktatási és nevelési pályát, az attól elköszönőket és a pályakezdőket Magyar Ferenc, a tankerület igazgatója és Anda Zoltán, a Szakképző centrum főigazgatója is méltatta.

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2023. január 27., Péntek

Annyit, de annyit dolgoztak...

Jogosan merül fel a kérdés, mit nyer Nagykanizsa lakossága az ÉVE által kinevezett tanácsnokokkal?


2023. január 26., Csütörtök

Népharag kényszeríti ki a fiókposták újranyitását?

A szerdai közgyűlésen ismét napirendre került a kanizsai kisposták bezárásának ügye.


Részleges látogatási tilalom lépett életbe a nagykanizsai kórházban

Az influenzaszerű megbetegedések miatt részleges látogatási tilalom lépett életbe a Kanizsai Dorottya Kórház krónikus belgyógyászati osztályán.


2023. január 24., Kedd

Az OMV országszerte 40 töltőállomáson gyűjti a használt sütőolajat

Nagykanizsán a Virág Benedek utca 4. szám alatt lehet biztonságosan lerakni a használatra már alkalmatlan zsiradékot.


2023. január 19., Csütörtök

Lemondott a vízmű elnök-vezérigazgatója

A hivatalos döntést a részvénytársaság februári közgyűlése hozza meg.


2023. január 17., Kedd

Újabb kormányzati támogatást kap a város az uszoda működtetésére

Több mint 31 millió forint vissza nem fizetendő újabb támogatásban részesíti a kanizsai uszodát a Kormány.


2023. január 14., Szombat

Az alpolgármester hangsúlyozza, nem a helyi balliberális frakciónak köszönhető az újabb, több mint fél milliárdos kormányzati támogatás

Bizzer András szerint a kanizsai baloldal ténykedése látszatintézkedésekben és bizonyos nagy szavak hangoztatásában merül ki.


2023. január 13., Péntek

A Kanizsa Aréna bebizonyította, hogy érdemes volt megálmodni és megépíteni– mondja a polgármester

Balogh László szerint van létjogosultsága a létesítménynek, a balliberális többség mégis alig biztosítja a működéshez szükséges költségeket.


2023. január 11., Szerda

Cseresnyés Péter: a vidék Magyarországa a nehézségek ellenére is fejlődött, mert fontos a Kormánynak

Nagykanizsa és Dél-Zala további 81 kistelepülése is fejlődött a Kormány kiszámítható gazdaságpolitikájának, valamint a vidék Magyarországának  fontossága miatt - hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.


2023. január 07., Szombat

Lesben a csalók

Az utóbbi időszakban ismeretlen személyek a Zalaerdő nevében hamis tűzifavásárlási ajánlatokkal keresték meg a lakosságot.


Isten hozott, Judit!

Nagy Judit az idei első kanizsai baba – ő és anyukája is jól van.


2023. január 05., Csütörtök

Virágzik a téli jázmin Nagykanizsa belvárosában

A Berzsenyi utcában kapta lencsevégre a virágzó növényt Varga György, az MTI fotósa.

+