Kanizsa - 2022. január 06., Csütörtök
#Nagykanizsa #Balogh László #évértékelő

Nagykanizsa a jövő kapujában

Nagykanizsa a jövő kapujában

Balogh László polgármester bízik abban, hogy a fejlődés akarása győz a hatalom akarásával szemben (Fotó: Gergely Szilárd)

Nagy tanulási folyamaton vagyunk túl mindannyian, egyénileg és főképp a nemzetek, nagy közösségek szintjén - utalt a világjárványra Balogh László a Zala Médiának adott évértékelő interjújában.

Ahogy az a cikkben is olvasható: 2020-ban a korlátozások és a lezárások miatt egy időre mintha megállt volna az élet, de a jövőt építő munka sok helyen, így Nagykanizsán is folyatódott.

„A fejlesztéseket, beruházásokat nem állítottuk le, bíztunk a sikerben. Hiszen közben a védőoltások megérkeztek, a gazdaság visszapattant a kormányzat és a városok felelős döntései révén. Jól teljesített az ország. A pandémia tekintetében most már inkább az egyéni felelősségen van a hangsúly. Ha mindenki meghozza személyes döntését, akkor minden téren sikerek várhatnak ránk a következő évben. Nagykanizsa is komoly nagyberuházások előtt áll, a fejlesztéseinkre építve beérhet az eddig elvégzett küzdelmes munka” – fogalmazott a dél-zalai város polgármestere.

Balogh László természetesen a Kanizsa Aréna átadását sem hagyta ki a 2021-es év értékeléséből.

„Ezzel egy régi álmunk teljesült, ami nagyot lendíthet a város életén. Nemcsak a sportolóknak jó hír ez, de a kulturális értéke miatt mindenkinek nagy változást jelent, hiszen eddig nem látott rendezvények sorával élénkíti majd a mindennapokat.”

A megvalósult fejlesztések közt említi az új ipari parkot is, amely alkalmas lesz a nagy munkahelyteremtő beruházások betelepítésére is.

„Már meg is érkezett az első fecske, amelyet további komoly bejelentések követhetnek. Cseresnyés Péter országgyűlési képviselővel közösen megalkotott gazdasági stratégiánk és a hosszú munka most fordul termőre. Neki is köszönhetően eddig is számos fejlesztés – például a belváros teljes megújulása, kórházfelújítás, új ipari park, új körforgalmak, aréna, turisztikai beruházások – valósult meg, de a közeljövőben pályára áll a körforgásos gazdaság alapját képező kutatóközpont és tudományos ipari park, az általa kiküzdött négysávos összekötő út Zalaegerszeggel, és – mivel én optimista alkat vagyok – hiszem, hogy megérkezik még egy stratégiai jelentőségű gyártó cég is Nagykanizsára.

A városvezető azzal zárta nyilatkozatát, hogy bízik 2022-ben, az országgyűlési képviselővel az elmúlt években közösen elvégzett eltökélt munkában és a város eddigi fejlesztései révén megnyíló új lehetőségekben is.

„Nagykanizsa a rendszerváltás után a korábbi évtizedek városvezetési hibái miatt sokat veszített ipari jelentőségéből, de ezt az örökséget nemsokára magunk mögött tudjuk hagyni. Mert mi évek óta következetesen és hosszú távra tekintve haladunk az utunkon. Azzal együtt, hogy a város baloldali közgyűlési többsége terv hiányában mindent meg tesz ez ellen, csupán a hatalom birtoklása motiválja őket. Éppen emiatt nincsenek illúzióim, tudom, hogy jövőre is küzdelmes év vár ránk. Mi azonban dolgozunk, és remélem a fejlődés akarása győz a hatalom akarásával szemben” – fogalmazott.

(Forrás: Zala Média)

Még érdekes lehet ...


2022. augusztus 18., Csütörtök

A Virágos Magyarországért zsűrije járt Kanizsán

A szakemberek segítik Kanizsa felkészülését a jövő évi Európai Virágos Városok és Falvak Versenyére, amelyen városunk képviselheti Magyarországot.


2022. augusztus 17., Szerda

Gulyás Gergely lesz a kanizsai augusztus 20-ai ünnepség szónoka

Mutatjuk az államalapító Szent István király emlékére szervezett kanizsai programokat.


2022. augusztus 04., Csütörtök

Számlálóbiztosok jelentkezését várják az őszi népszámláláshoz

A jelentkezési határidőt augusztus 15-ig meghosszabbították.


2022. július 31., Vasárnap

Ételosztást indít a DRVE

Augusztus közepétől két helyen osztják majd az ételt, az egyesület Zrínyi utcai telephelyén és a Csengery utcai Ligetkuckóban.


2022. július 30., Szombat

Kedden szünetel az ügyfélfogadás a nagykanizsai kormányablakban

Augusztus 2-án, kedden, ütemezett karbantartási munkálatokat végeznek azz Eötvös téri kormányablakban.


Megkoszorúzták a II. világháborús katonai hősök sírjait

A sírokat német és magyar katonák újították fel az elmúlt napokban.


2022. július 28., Csütörtök

TábORFF

Július utolsó hetében tartja táborát a nagykanizsai ORFF ütőegyüttes a zenesiskolában.


2022. július 27., Szerda

Kanizsai is nyert az OTP társasházi pályázatán

A hitelintézet a csaknem 650 beérkezett projektből húszat támogat, összesen 15 millió forinttal.


2022. július 26., Kedd

Mintegy 70 hallgató már biztosan felvételt nyert a Pannon Egyetem nagykanizsai kampuszára

2022-ben az általános felvételi eljáráson a mérnökinformatika szak minősült a legnépszerűbbnek.


Kertjük díszévé varázsolták a csupasz betonfalat

Kiszáradt egy nagykanizsai kertes ház tujasora, ami egy zöld betonfalat is eltakart, de családi és baráti összefogással csodás installációt építettek rá.


2022. július 25., Hétfő

A biztonságos utazásért

Szent Kristóf, az utazók védőszentjének napjához kapcsolódva tartottak járműszentelést vasárnap a Felsőtemplomnál.


2022. július 23., Szombat

Közös munka az elesettek tiszteletére

Német és magyar katonák gondozzák a kanizsai temetőben a német-magyar katonai parcella sírjait.

+