Kanizsa - 2022. január 22., Szombat
#nagykanizsa #Balogh László #ÉVE

Balogh László az ÉVE-frakcióról

Balogh László az ÉVE-frakcióról

(Fotó:  Balogh László - Facebook)

A napokban két bejegyzést is közzétett Balogh László polgármester az ÉVE-frakcióról.

A csütörtök este megjelentben azt írja, hogy körvonalazódni látszik a háttérben meghúzódó baloldali konspirációs akarat, melynek súlyos áldozata a kormánytól kapott 588 millió forintos kompenzációs támogatás. A város első embere emlékeztet, a januári soron kívüli közgyűlésen Fodor Csaba úgy döntött, az 588 millió forintos forrásra betervezett, 23 tételt felsoroló fejlesztési lista megvalósítását magához vonja. Balogh László úgy folytatja, akkor még feltételezhető volt, hogy a kormányzati támogatásnak köszönhetően városszerte számos helyütt oldódhat meg a csapadékvíz szakszerű elvezetése, járdák újulhatnak meg és a gyalogosok biztonságát szolgáló okos zebrák is megépülhetnek. A polgármester kiemeli, mára úgy tűnik, a kapott összeg szinte teljes egésze a víztorony felújításán keresztül a Vízműhöz vándorol. Oda, ahol Fodor Csaba igazgatósági tag.

Balogh László felsorolta a tényeket. Ezek szerint a víztorony felújítását eredetileg a vízmű szakmai javaslata alapján 272 millió forintra kalkulálták, hozzátéve, hogy ez az összeg most hirtelen - mindenki számára érthetetlen módon - 530 millió forintra gyarapodott. A polgármester szerint az időközben megdrágult építőipari anyagárak ezt a növekedést nem indokolják.

A pénteken megjelent, újabb bejegyzésének az ÉVE-s terv: újra a munka könnyebbik végén a baloldal! – címet adta a polgármester.

Balogh László ebben kifejti, hogy egy váratlannak és meglepőnek egyáltalán nem mondható levelet kapott Fodor Csaba ÉVE-frakcióvezetőtől és Horváth Jácinttól, az ÉVE Gyalogos Rámpa Biztosától, melyben azt közlik, hogy ezúttal sem kívánnak részt venni a város költségvetésének előkészítő tárgyalásain, vagyis a munkában.

A város első embere szerint az ÉVE részéről marad az árok és annak ásása, az utólagos számonkérés nagyvonalú jogosítványa, a kritizálás felelőtlen gyakorlata. Balogh László hangsúlyozza, két fontos tény ismerete lényeges a teljes kép átlátásához. Mint írja, az egyik, hogy az ÉVE-frakció közgyűlési többségben azt és úgy dönt el a költségvetés kérdésében, ahogy azt akarja, ami az érdekének megfelelő – mint eddig is –, csak éppen az előkészületeket, vagyis a munka oldalát fogja meg a könnyebbik végéről.

A polgármester másik tényként kiemeli, hogy a járványveszélyt követő nyitás óta, tehát 2021 júniusától az ÉVE-frakció több mint 600 millió forinttal terhelte meg a 2022-es költségvetést előzetes és egyoldalú döntéseivel.

Balogh László hangsúlyozza, Nagykanizsa fejlődésének további lehetősége és a város mozgásterének növelése így szinte csak a kormányzat támogatásainak köszönhető. A városvezető szerint egyszerű, felelősséget nélkülöző munkamódszer ez ÉVE-é, mellyel egyetlen egy dolog könnyű csak: az érdemi munka nélküli kritizálás és az utólagos vádaskodás.

A polgármester úgy zárja bjegyzését, reméli, hogy a kanizsai polgárok nemsokára számon tudják kérni a több mint két éve regnáló baloldali ÉVE-frakció ígéreteit, melyek hasonló hatékonysággal válnak valósággá, mint az Alsóvárosi templom melletti gyalogos rámpa, amelynek megépíttetése úgy tűnik, meghaladja a tényleges képességeket.

Még érdekes lehet ...


2022. május 17., Kedd

Hátborzongató! Így cikáztak a villámok éjszaka Kanizsa felett

A látványos fotókat az MTI fotóriportere, Varga György készítette.


2022. május 16., Hétfő

Már a belvárosban is üzemeltet közösségi mosodát a DRVE

A szervezet Zrínyi utcai épületében várják azokat a rászorulókat, akik másképpen nem tudnák kimosni a ruháikat.


2022. május 14., Szombat

Bringás reggeli

Az ország 50 helyszínén várják reggelivel a bringásokat.


2022. május 13., Péntek

Mostantól biztonságosabb

A 7-es és a Petőfi utca csomópontban nagy a forgalom, bizonyos időszakokban a mellékutakról nehéz volt kihajtani, és balesetveszélyes is volt.


2022. május 12., Csütörtök

Már májusban megtarthatják az első állásbörzét

Gyors segítség azoknak, akiknek megszűnik a munkahelye a Tungsramnál.


Építkezni, jó lelkiismerettel

A Nagykanizsai Tankerületi Központ és annak Iskolapszichológus Munkaközössége harmadik alkalommal szervezett neveléstudományi konferenciát.


Felavatták Kanizsa új körforgalmát

A körforgalom nemcsak biztonságosabbá teszi az átkelést, hanem megkönnyíti a közlekedést a régi és az újonnan épülő ipari parkok irányába is.


Csődvédelmet kért a Tungsram

A Tungsram Operations Kft. hitelező partnere, az Eximbank Zrt. „törvény biztosította jogával élve” inkasszót nyújtott be szerdán a vállalat bankszámláira.


2022. május 04., Szerda

Minden, amit a hétvégi Giróról tudni érdemes

Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat.


„Szállj, szállj, szállj fel magasra...”

Nagykanizsán járt a Szent Korona Hőlégballon.


2022. május 03., Kedd

Gál Kinga: A brüsszeli bürokraták nem tudják elfogadni a valóságot

Gál Kinga európai parlamenti képviselő, a Fidesz elnökségének tagja volt a vendég azon a találkozón, amelyen a dél-zalai segítőinek mondott köszönetet a Fidesz-KDNP pártszövetség a választáson elért eredményért.


2022. április 30., Szombat

Ilyen volt a bolondballagás Kanizsán

Kattintson a fotókért.


Komplex munkaerőpiaci programmal segítene Cseresnyés Péter

Már felvette a kapcsolatot a Nagykanizsán működő, munkaerőhiánnyal küzdő cégekkel Cseresnyés Péter, aki egy komplex munkaerőpiaci programot dolgozott ki a Tungsramból elbocsátandó dolgozók megsegítésére.


2022. április 29., Péntek

Segíteni kíván Nagykanizsa a Tungsramból elbocsátandó dolgozóknak

Információs napokkal, állásbörzékkel, a munkalehetőségek feltérképezésével próbálnak segítséget nyújtani.


2022. április 28., Csütörtök

Okos eszközökkel okosan

Szakmai napot és konferenciát tartott a Nagykanizsa Központi Óvoda.

+