Kanizsa - 2022. április 30., Szombat

Komplex munkaerőpiaci programmal segítene Cseresnyés Péter

Komplex munkaerőpiaci programmal segítene Cseresnyés Péter

Illusztráció (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Már felvette a kapcsolatot a Nagykanizsán működő, munkaerőhiánnyal küzdő cégekkel Cseresnyés Péter, aki egy komplex munkaerőpiaci programot dolgozott ki a Tungsramból elbocsátandó dolgozók megsegítésére.

A program fókuszában egy állásbörze áll, amelyen a tervek szerint akár már konkrét állásajánlatokat is kaphatnak az érintett dolgozók – ehhez kérte számos helyi cég közreműködését az államtitkár, országgyűlési képviselő. 

Cseresnyés Péter közösségi oldalán azt írta: a személyes találkozókat és egyeztetéseket követően a Tungsram Operations Kft. vezetésével együttműködve közösen jelölik ki az állásbörze napját. Egy korábbi bejegyzésében pedig így fogalmazott a Tungsram Operations Kft. létszámleépítésével kapcsolatban:

– Bár a cég, mint minden piaci szereplő, a versenyszféra kockázati hatásainak van kitéve, fontos megemlítenem, hogy az elmúlt években jelentős kormányzati támogatást is kapott a megfelelő működtetés érdekében. Most úgy tűnik, a külső körülmények, a megnövekedett energiaárak, a covid-helyzetből adódó negatív következmények, és nem utolsósorban a szomszédunkban zajló háború jelentős nehézségek elé állította a vezetést.


(Fotó: kormany.hu/Árvai Károly)

A politikus leszögezte: amikor szembesült a cég által meghozott döntéssel, szinte minden lehetséges megoldást felkutatott:

– Egyrészt kezdeményeztem olyan háttértárgyalásokat, melyek a közeljövőben a Tungsram Operations Kft. részére jelentős megrendelést eredményezhetnek, enyhítve ezzel a leépítés következményeit. Másrészt kidolgoztam egy olyan komplex munkaerőpiaci programot, melynek keretében az lenne a cél, hogy az elbocsátásra kerülő dolgozók részére egy állásbörze keretében, még a munkaviszonyuk ideje alatt lehetőséget tudjunk biztosítani arra, hogy a városban lévő munkáltatóknál a felmondásukat követően azonnal el tudjanak helyezkedni. Jelenleg mintegy 600-700 főre vonatkozóan van széles körű munkaerőigény számos Nagykanizsán működő cég tekintetében, és a nemrég bejelentett vagongyár is 1300-1500 fő foglalkoztatását tervezi.

A kialakult helyzettel kapcsolatban Cseresnyés Péter konstruktív együttműködésre szólította fel az Éljen VárosuNk! Egyesület frakcióját.

– Úgy gondolom, hogy nem az a megoldás, hogy a helyi baloldal politikai haszonszerzés céljából további negatív folyamatokat generáljon, és az amúgy is nehéz helyzetbe került embereknek még bizonytalanabb jövőképet vázoljon fel. Ezennel felszólítom az ÉVE-frakció képviselőit, hogy ezzel a sajnálatos következménnyel kapcsolatban inkább megoldást javasoljanak, mintsem negatív hangulatot szítsanak, mert ez nem visz előre, az embereken az nem fog segíteni – hangsúlyozta.

Még érdekes lehet ...


2022. május 17., Kedd

Hátborzongató! Így cikáztak a villámok éjszaka Kanizsa felett

A látványos fotókat az MTI fotóriportere, Varga György készítette.


2022. május 16., Hétfő

Már a belvárosban is üzemeltet közösségi mosodát a DRVE

A szervezet Zrínyi utcai épületében várják azokat a rászorulókat, akik másképpen nem tudnák kimosni a ruháikat.


2022. május 14., Szombat

Bringás reggeli

Az ország 50 helyszínén várják reggelivel a bringásokat.


2022. május 13., Péntek

Mostantól biztonságosabb

A 7-es és a Petőfi utca csomópontban nagy a forgalom, bizonyos időszakokban a mellékutakról nehéz volt kihajtani, és balesetveszélyes is volt.


2022. május 12., Csütörtök

Már májusban megtarthatják az első állásbörzét

Gyors segítség azoknak, akiknek megszűnik a munkahelye a Tungsramnál.


Építkezni, jó lelkiismerettel

A Nagykanizsai Tankerületi Központ és annak Iskolapszichológus Munkaközössége harmadik alkalommal szervezett neveléstudományi konferenciát.


Felavatták Kanizsa új körforgalmát

A körforgalom nemcsak biztonságosabbá teszi az átkelést, hanem megkönnyíti a közlekedést a régi és az újonnan épülő ipari parkok irányába is.


Csődvédelmet kért a Tungsram

A Tungsram Operations Kft. hitelező partnere, az Eximbank Zrt. „törvény biztosította jogával élve” inkasszót nyújtott be szerdán a vállalat bankszámláira.


2022. május 04., Szerda

Minden, amit a hétvégi Giróról tudni érdemes

Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat.


„Szállj, szállj, szállj fel magasra...”

Nagykanizsán járt a Szent Korona Hőlégballon.


2022. május 03., Kedd

Gál Kinga: A brüsszeli bürokraták nem tudják elfogadni a valóságot

Gál Kinga európai parlamenti képviselő, a Fidesz elnökségének tagja volt a vendég azon a találkozón, amelyen a dél-zalai segítőinek mondott köszönetet a Fidesz-KDNP pártszövetség a választáson elért eredményért.


2022. április 30., Szombat

Ilyen volt a bolondballagás Kanizsán

Kattintson a fotókért.


2022. április 29., Péntek

Segíteni kíván Nagykanizsa a Tungsramból elbocsátandó dolgozóknak

Információs napokkal, állásbörzékkel, a munkalehetőségek feltérképezésével próbálnak segítséget nyújtani.


2022. április 28., Csütörtök

Okos eszközökkel okosan

Szakmai napot és konferenciát tartott a Nagykanizsa Központi Óvoda.

+