Kanizsa - 2022. május 04., Szerda
#Giro #Nagykanizsa #kerékpár #verseny

Minden, amit a hétvégi Giróról tudni érdemes

Minden, amit a hétvégi Giróról tudni érdemes

Illusztráció

Május 6-8. között Magyarországon rendezik meg a Giro d’Italia nemzetközi kerékpáros körverseny első három szakaszát, a Grande Partenza-t, azaz a Nagy Rajtot. Május 8-án, jövő vasárnap Nagykanizsán haladnak át a világ legjobb országúti kerékpárosai, köztük Valter Attila is, aki tavaly történelmet írt, és három napon keresztül viselhette a legjobb versenyzőnek járó rózsaszín trikót.

A Giro d’Italia biztonságos lebonyolítása érdekében ideiglenes útlezárások és parkolási korlátozások lépnek érvénybe, amelyek a kanizsaiakat is érintik. Ezen az interaktív online térképen bárki tájékozódhat az útlezárásokról.

A szervezők tájékoztatása szerint azokat a gépjárműveket, amelyek a térképen feltüntetett időpontokban a jelzett szakasz(ok)on parkolnak, elvontatják. Ennek megelőzése érdekében kérik, hogy aki teheti, a versenyt megelőzően tájékozódjon a forgalmi rend változásairól.

A 105. Giro d’Italia nemzetközi mezőnye május 8-án (vasárnap) előreláthatóan 14 óra után nem sokkal száguld át Nagykanizsán.

A bringások Kaposvár felől a Teleki utcán érkeznek a városba, s a Kórház utca – Kossuth tér – Kisfaludy utca – Csengery utca – Deák tér – Fő út – Eötvös tér – Balaton utca érintésével haladnak át Kanizsán.

A versenyzők biztonsága érdekében a Giro teljes kanizsai útszakaszát már 11:45-kor lezárják az autós forgalom elől. Az érintett útszakaszokon a mezőny áthaladását követően, várhatóan 14 óra 30 perctől lehet ismét közlekedni.

A lezárás időtartama alatt a mezőny által érintett útszakaszon lévő ingatlanokról autóval ki- és behajtani nem lehetséges!

A lezárások ideje alatt kizárólag az alábbi keresztirányú átengedési pontok üzemelnek 11:45 - 13:40 között:

 • Teleki u. - Levente u.
 •  Rózsa u. - Tavasz u.
 •  Kisfaludy Sándor u. - Kossuth Lajos u.
 •  Balatoni u. - Hevesi Sándor u.
 •  Récsei út - Városkapu krt.

 A Giro teljes kanizsai útszakaszán május 7. (szombat) 18:00 és május 8. (vasárnap) 15:00 között tilos megállni.

Május 8-án (vasárnap) 8:00 és 16:00 között a Fő út Bankpalota és a Nagy-Magyarország-emlékmű közötti útszakaszát lezárják.

Parkolni az alábbi helyszíneken ajánlott:

 • Kanizsa Aréna parkolója
 • Pannon Egyetem melletti parkoló
 • Alsótemplom előtti parkoló
 • Vásárcsarnok parkolója
 • Régi piac területén lévő parkoló.

Azokat a gépjárműveket, amelyek a feltüntetett időpontokban a jelzett szakasz(ok)on parkolnak, elvontatják. Azon gépjárművek tulajdonosai, akik az érintett terület megállni tilos jelzéssel ellátott útszakaszán parkoltak, és gépjárművüket elszállították, a 06-80-180-780-as zöldszámon érdeklődhetnek arról, hogy járművüket hová szállította el az illetékes hatóság, valamint a további teendőikről. A telefonszám 2022. május 5-én 0 órától május 9-én 24 óráig üzemel.

A szervezők kérik, hogy mindenki erre tekintettel szervezze a hétvégén ügyeit!

Ahogy azt a cikk elején olvashatták, a mezőny Kaposvár felől a 61. sz. főúton érkezik Nagykanizsára, a belvárosi részhajrára.

A Bagolán és Kisfakoson élőket így érintik az útlezárások:

 • Böhönye – 61. sz. főút – Nagykanizsa útszakasz 2022. május 8-án 10.40-14.30 között lezárásra kerül. E főút-szakaszon ekkor hosszirányban nem lehet majd közlekedni (a mellékelt térképen a zölddel jelzett szakaszon).
 • Ebben az időszakban a helyközi közösségi közlekedés menetrendszerű buszai sem járnak. A nagykanizsai szakasz zárása 11.45.

A lezárás időtartama alatt a mezőny által érintett útszakaszon lévő ingatlanokról autóval ki- és behajtani nem lehetséges!

A Giro d’Italia Kerékpáros Verseny miatt 2022. május 8-án a Volánbusz nagykanizsai helyi és térségi menetrendje és útvonalai is ideiglenesen megváltoznak. A helyi és helyközi változásokról a csatolt táblázatokból tájékozódhatnak.

11:00 és 16:00 között Nagykanizsán terelés, lezárás és forgalomkorlátozás lesz a verseny által érintett útszakaszokon. A helyi vonalakon közlekedő egyes járatok menetrendje ideiglenesen módosul.

Nagykanizsa térségében útlezárás és forgalomkorlátozás lesz a verseny által érintett útszakaszokon. Egyes járatok nem, vagy terelt útvonalon és módosított menetrend szerint közlekednek.

A Giro d'Italia más városokat és településeket is érint a térségben, ezért mindenképpen érdemes a tervezett programokat megelőzően tájékozódni!

További részletekről információ:

Nagykanizsa térsége: https://www.volanbusz.hu/hu/hirek/hirek/hir/38665

Nagykanizsa helyi: https://www.volanbusz.hu/hu/hirek/hir/38670

A szervezők a forgalmi rend változásából adódó esetleges kellemetlenségekért a lakosság elnézését és megértését kérik.

Még érdekes lehet ...


2022. május 17., Kedd

Hátborzongató! Így cikáztak a villámok éjszaka Kanizsa felett

A látványos fotókat az MTI fotóriportere, Varga György készítette.


2022. május 16., Hétfő

Már a belvárosban is üzemeltet közösségi mosodát a DRVE

A szervezet Zrínyi utcai épületében várják azokat a rászorulókat, akik másképpen nem tudnák kimosni a ruháikat.


2022. május 14., Szombat

Bringás reggeli

Az ország 50 helyszínén várják reggelivel a bringásokat.


2022. május 13., Péntek

Mostantól biztonságosabb

A 7-es és a Petőfi utca csomópontban nagy a forgalom, bizonyos időszakokban a mellékutakról nehéz volt kihajtani, és balesetveszélyes is volt.


2022. május 12., Csütörtök

Már májusban megtarthatják az első állásbörzét

Gyors segítség azoknak, akiknek megszűnik a munkahelye a Tungsramnál.


Építkezni, jó lelkiismerettel

A Nagykanizsai Tankerületi Központ és annak Iskolapszichológus Munkaközössége harmadik alkalommal szervezett neveléstudományi konferenciát.


Felavatták Kanizsa új körforgalmát

A körforgalom nemcsak biztonságosabbá teszi az átkelést, hanem megkönnyíti a közlekedést a régi és az újonnan épülő ipari parkok irányába is.


Csődvédelmet kért a Tungsram

A Tungsram Operations Kft. hitelező partnere, az Eximbank Zrt. „törvény biztosította jogával élve” inkasszót nyújtott be szerdán a vállalat bankszámláira.


2022. május 04., Szerda

„Szállj, szállj, szállj fel magasra...”

Nagykanizsán járt a Szent Korona Hőlégballon.


2022. május 03., Kedd

Gál Kinga: A brüsszeli bürokraták nem tudják elfogadni a valóságot

Gál Kinga európai parlamenti képviselő, a Fidesz elnökségének tagja volt a vendég azon a találkozón, amelyen a dél-zalai segítőinek mondott köszönetet a Fidesz-KDNP pártszövetség a választáson elért eredményért.


2022. április 30., Szombat

Ilyen volt a bolondballagás Kanizsán

Kattintson a fotókért.


Komplex munkaerőpiaci programmal segítene Cseresnyés Péter

Már felvette a kapcsolatot a Nagykanizsán működő, munkaerőhiánnyal küzdő cégekkel Cseresnyés Péter, aki egy komplex munkaerőpiaci programot dolgozott ki a Tungsramból elbocsátandó dolgozók megsegítésére.


2022. április 29., Péntek

Segíteni kíván Nagykanizsa a Tungsramból elbocsátandó dolgozóknak

Információs napokkal, állásbörzékkel, a munkalehetőségek feltérképezésével próbálnak segítséget nyújtani.


2022. április 28., Csütörtök

Okos eszközökkel okosan

Szakmai napot és konferenciát tartott a Nagykanizsa Központi Óvoda.

+