Kanizsa - 2022. május 12., Csütörtök
#Nagykanizsa #Nagykanizsai Tankerületi Központ #neveléstudományi konferencia #pedagógus

Építkezni, jó lelkiismerettel

Építkezni, jó lelkiismerettel

A fotón balról jobbra: Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója, Sipos Edit klinikai és mentálhigiéniai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus, Czémánné Balog Tímea, a Nagykanizsai Tankerületi Központ Köznevelési és Jogi Osztályának vezetője és Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő (Fotó: Gergely Szilárd)

A Nagykanizsai Tankerületi Központ és annak Iskolapszichológus Munkaközössége harmadik alkalommal szervezte meg neveléstudományi konferenciáját a Nagykanizsai, a Letenyei és a Keszthelyi járás pedagógusai számára.

Az egész napos rendezvényen 3 előadáson és 7 műhelyfoglalkozáson vehettek részt a pedagógusok. Ezeken a pedagógiai aktualitásokhoz és örökérvényű témákhoz nyújtottak elméleti és gyakorlati segítséget a résztvevőknek. A konferencia témáit a pedagógusok által jelzett igényekre építették fel. Idén a járványhelyzet kihívásai voltak fókuszban, mondta Sipos Edit klinikai és mentálhigiéniai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus, a Nagykanizsai Tankerületi Központ Iskolapszichológus Munkaközösségének vezetője. 

- Folyamatosan változó, zaklatott világban élünk, s ha nem tudjuk megfelelő eszközökkel elérni a diákokat, akkor maga az oktatási folyamat nem lehet sikeres: nem tudjuk sem a tudást átadni, sem a nevelési hatásokat érvényesíteni - tette hozzá Sipos Edit.

A harmadik neveléstudományi konferencián nem véletlenül helyezték a hangsúlyt a covidra épülő problémák kezelésére. Az iskolás generációra ugyanis nagyon rossz hatással volt a járvány miatti megszorításokkal teli időszak. A fiatalok életében pótolhatatlan, megismételhetetlen dolgok történnek a diákévek alatt, ezek „meg nem történése” számos pszichés, mentális következménnyel jár. A pedagógusok munkáját segítő konferencia ezekre a kihívásokra próbált választ és megoldást adni.  

Még érdekes lehet ...


2022. május 17., Kedd

Hátborzongató! Így cikáztak a villámok éjszaka Kanizsa felett

A látványos fotókat az MTI fotóriportere, Varga György készítette.


2022. május 16., Hétfő

Már a belvárosban is üzemeltet közösségi mosodát a DRVE

A szervezet Zrínyi utcai épületében várják azokat a rászorulókat, akik másképpen nem tudnák kimosni a ruháikat.


2022. május 14., Szombat

Bringás reggeli

Az ország 50 helyszínén várják reggelivel a bringásokat.


2022. május 13., Péntek

Mostantól biztonságosabb

A 7-es és a Petőfi utca csomópontban nagy a forgalom, bizonyos időszakokban a mellékutakról nehéz volt kihajtani, és balesetveszélyes is volt.


2022. május 12., Csütörtök

Már májusban megtarthatják az első állásbörzét

Gyors segítség azoknak, akiknek megszűnik a munkahelye a Tungsramnál.


Felavatták Kanizsa új körforgalmát

A körforgalom nemcsak biztonságosabbá teszi az átkelést, hanem megkönnyíti a közlekedést a régi és az újonnan épülő ipari parkok irányába is.


Csődvédelmet kért a Tungsram

A Tungsram Operations Kft. hitelező partnere, az Eximbank Zrt. „törvény biztosította jogával élve” inkasszót nyújtott be szerdán a vállalat bankszámláira.


2022. május 04., Szerda

Minden, amit a hétvégi Giróról tudni érdemes

Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat.


„Szállj, szállj, szállj fel magasra...”

Nagykanizsán járt a Szent Korona Hőlégballon.


2022. május 03., Kedd

Gál Kinga: A brüsszeli bürokraták nem tudják elfogadni a valóságot

Gál Kinga európai parlamenti képviselő, a Fidesz elnökségének tagja volt a vendég azon a találkozón, amelyen a dél-zalai segítőinek mondott köszönetet a Fidesz-KDNP pártszövetség a választáson elért eredményért.


2022. április 30., Szombat

Ilyen volt a bolondballagás Kanizsán

Kattintson a fotókért.


Komplex munkaerőpiaci programmal segítene Cseresnyés Péter

Már felvette a kapcsolatot a Nagykanizsán működő, munkaerőhiánnyal küzdő cégekkel Cseresnyés Péter, aki egy komplex munkaerőpiaci programot dolgozott ki a Tungsramból elbocsátandó dolgozók megsegítésére.


2022. április 29., Péntek

Segíteni kíván Nagykanizsa a Tungsramból elbocsátandó dolgozóknak

Információs napokkal, állásbörzékkel, a munkalehetőségek feltérképezésével próbálnak segítséget nyújtani.


2022. április 28., Csütörtök

Okos eszközökkel okosan

Szakmai napot és konferenciát tartott a Nagykanizsa Központi Óvoda.

+