Kanizsa - 2022. július 26., Kedd
#Nagykanizsa #Pannon Egyetem #kampusz #felsőoktatás #ponthatár #pótfelvételi

Mintegy 70 hallgató már biztosan felvételt nyert a Pannon Egyetem nagykanizsai kampuszára

Mintegy 70 hallgató már biztosan felvételt nyert a Pannon Egyetem nagykanizsai kampuszára

A korábbi években a kanizsai kampuszra felvett hallgatók fele nagykanizsai, 25 %-a környékbeli volt, a többiek pedig az ország távolabbi pontjairól érkeztek (Fotó: Gergely Szilárd)

Kihirdették a felsőoktatási felvételi ponthatárait múlt hét csütörtökön. A Pannon Egyetem nagykanizsai kampuszára magas pontszámokkal, jó képességű tanulók jutottak be. 

Nagy érdeklődés övezte a kereskedelem és marketing szakot - amit felsőoktatási szakképzés keretében oktatnak az intézményben -, de a turizmus-vendéglátás, illetve a pénzügy és számvitel szakképzésre is sokan jelentkeztek.  2022-ben az általános felvételi eljáráson a mérnökinformatika szak minősült a legnépszerűbbnek az alapképzésen és a felsőoktatási szakképzésen egyaránt, a szakot nappali, illetve levelező tagozaton is el lehet végezni - mondta az intézmény főigazgatója. Dr. Kaszás Nikoletta úgy látja, megfigyelhető egy tendencia az országban, miszerint a vidéki egyetemekre is egyre magasabb pontszámmal kerülnek be jó képességű tanulók. 

A mérnökinformatika képzés az intézmény egyik legrégebbi szakja, népszerűsége a Pannon Egyetemen működő tehetségmenedzsmentnek is köszönhető. Ezt a folyamatot segíti elő a középiskolásoknak szervezett Pendroid informatikai verseny is.

- Idén minőségi ugrás tapasztalható ezen a szakon, hiszen az általunk felvett hallgatóknak az átlagpontszáma 404 pont lett, ami kiemelkedően magasnak mondható informatikai területen - tette hozzá a főigazgató. - Az idei év legnagyobb sikere, hogy várhatóan el tudjuk indítani a vízügyi üzemeltetési mérnök szakot angol nyelven. Nagy nemzetközi érdeklődés mutatkozott a képzés iránt, ami számunkra rendkívül örömteli, hiszen azt mutatja: jól döntöttünk, amikor néhány évvel ezelőtt a víztisztítással, vízkezeléssel kezdtünk el foglalkozni. Laosztól Mongólián át a világ számos pontjáról várjuk a hallgatókat, bízunk abban, hogy szeptemberben üdvözölhetjük őket a nagykanizsai kampuszon. 

Idén az előző évekhez képest valamivel alacsonyabb ponthatárokat állapítottak meg, így több diáknak van lehetősége bekerülni a felsőoktatásba. A pótfelvételi kedvező azok számára, akik az általános felvételi eljárásban nem nyertek felvételt, vagy nem figyeltek a határidőkre. Változás még, hogy idén pótfelvételivel is be lehet kerülni államilag támogatott szakokra, Nagykanizsán ilyen lesz a mérnökinformatika.

Várhatóan a héten hirdetik meg a felsőoktatási intézmények, valamint a felvi.hu a pótfelvételi lehetőségét. Augusztus 5-ig lehet majd jelentkezni, ezért gyors döntéseket kell meghozni. Fontos tudni, hogy a pótfelvételiben már csak egy intézmény egy szakja jelölhető meg.

A Pannon Egyetem nemcsak a frissen érettségizetteknek, hanem a már diplomás felnőtteknek is kínál továbbtanulási lehetőséget. A posztgraduális képzések várhatóan informatikai, illetve vízügyi területen indulnak jövő év februártól.

Még érdekes lehet ...


2022. augusztus 04., Csütörtök

Számlálóbiztosok jelentkezését várják az őszi népszámláláshoz

A jelentkezési határidőt augusztus 15-ig meghosszabbították.


2022. július 31., Vasárnap

Ételosztást indít a DRVE

Augusztus közepétől két helyen osztják majd az ételt, az egyesület Zrínyi utcai telephelyén és a Csengery utcai Ligetkuckóban.


2022. július 30., Szombat

Kedden szünetel az ügyfélfogadás a nagykanizsai kormányablakban

Augusztus 2-án, kedden, ütemezett karbantartási munkálatokat végeznek azz Eötvös téri kormányablakban.


Megkoszorúzták a II. világháborús katonai hősök sírjait

A sírokat német és magyar katonák újították fel az elmúlt napokban.


2022. július 28., Csütörtök

TábORFF

Július utolsó hetében tartja táborát a nagykanizsai ORFF ütőegyüttes a zenesiskolában.


2022. július 27., Szerda

Kanizsai is nyert az OTP társasházi pályázatán

A hitelintézet a csaknem 650 beérkezett projektből húszat támogat, összesen 15 millió forinttal.


2022. július 26., Kedd

Kertjük díszévé varázsolták a csupasz betonfalat

Kiszáradt egy nagykanizsai kertes ház tujasora, ami egy zöld betonfalat is eltakart, de családi és baráti összefogással csodás installációt építettek rá.


2022. július 25., Hétfő

A biztonságos utazásért

Szent Kristóf, az utazók védőszentjének napjához kapcsolódva tartottak járműszentelést vasárnap a Felsőtemplomnál.


2022. július 23., Szombat

Közös munka az elesettek tiszteletére

Német és magyar katonák gondozzák a kanizsai temetőben a német-magyar katonai parcella sírjait.


2022. július 22., Péntek

Járműszentelés lesz vasárnap

A kanizsai hívek a Kórházkápolnánál és a Felsőtemplomnál kérhetik az áldást.


2022. július 17., Vasárnap

Elkészült a pumpapálya a Csó-tónál

A beruházás a Turisztikai attrakciófejlesztés a Csónakázó-tónál című, határon átnyúló projekt utolsó eleme volt.

+