Kanizsa - 2022. augusztus 25., Csütörtök
#Nagykanizsa #járásbíróság #ügyfélfogadás

Változások a kanizsai járásbíróságon

Változások a kanizsai járásbíróságon

(Fotó: Zalaegerszegi Törvényszék)

2022. szeptember 5-től péntek helyett szerdára változik a Nagykanizsai Járásbíróságon (8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 7.) a bíróság nyilvános ügyfélfogadási napja, más néven az Ügyfélsegítő. Ehhez igazodva az Ügyfélszolgálati Iroda munkarendje is átalakul.

A szolgáltatás alapvetően annak a feladatnak az ellátására szolgál, hogy az olyan személy, akinek nincs ügyvédje, jogi képviselője a bíróságon jegyzőkönyvbe mondhassa keresetét vagy egyéb kérelmét. A felperes a keresetet a lakóhelye, székhelye, munkahelye szerinti vagy a perre illetékes járásbíróságon terjesztheti elő, folyamatban lévő per esetén további nyilatkozatok megtételére a perbíróságon van mód. Az Ügyfélsegítőn tehát csak olyan kérelmek kerülhetnek szóba, amelyeknek elbírálása, elintézése a bíróságok hatáskörébe tartozik. Az Ügyfélsegítőn dolgozó bírósági alkalmazott feladata a szóbeli kérelmek írásba foglalása, az eljárási szabályoknak megfelelő formába öntése. Az ügyintéző segítséget ad a nyomtatványok kitöltésében, illetőleg tájékoztatást nyújt bírósági eljárási kérdésekben.

Fontos azonban kiemelni, hogy a szolgáltatás nem jelent egyet a jogi tanácsadással, pertaktikai tippekkel, jogi állásfoglalással vagy jogszabály értelmezéssel. Előzetes véleményt vagy tanácsot nem áll módunkban adni a perekkel vagy vitás jogviszonyokkal kapcsolatban, hiszen a jogviták eldöntése a perbíróság feladata. 

A Nagykanizsai Járásbíróságon 2022. szeptember 5. napjától az Ügyfélsegítő időpontja tehát a korábbi pénteki nap helyett SZERDA lesz.

Az első szerdai Ügyfélsegítő napja 2022. szeptember 7., amely alkalommal a kollégáink 08:00 és 15:30 között fogadják az ügyfeleket azzal, hogy 15:00 óra után új sorszám kiadására nincs lehetőség.

2022. április 20. napjától Ügyfélszolgálati Iroda várja a Nagykanizsai Járásbíróság ügyfeleit

Az Ügyfélszolgálati Iroda elsődleges célja, hogy segítse a gyors, szakszerű és igényes körülmények között zajló tájékoztatást a helyi büntető, polgári és végrehajtási ügyekben.

Az Ügyfélszolgálati Irodában lehetőség van iratbeadásra, iratbetekintésre, iratmásolatok megrendelésére és átvételére.  Az ügyfelek nyomtatványokat, tájékoztató anyagokat, csekkeket

kérhetnek, informálódhatnak a befizetésekkel kapcsolatosan, illetve különböző hatóságok félfogadási rendje kapcsán is tájékoztatást kaphatnak.

Szakképzett munkatársaink általános tájékoztatást tudnak adni, például többek között arra, hogy milyen iratok szükségesek a perindításhoz, azonban a keresetlevelek felvételére, szóbeli kérelmek írásba foglalására itt nincs lehetőség. Az ilyen irányú kérelmekkel továbbra is az Ügyfélsegítőhöz kell fordulni.  Tekintettel ez utóbbi ügyfélfogadás rendjének változására, az Ügyfélszolgálati Iroda szerdai és pénteki nyitvatartása is módosul, az egész napos nyitvatartás 2022. szeptember 5. napjától igazodik az Ügyfélsegítőhöz:

Hétfő: 8:00-12:00 óra
Kedd: 13:00-15:30 óra
Szerda: 8:00-12:00; 13:00-15:30 óra
Csütörtök: 13:00- 15:30 óra
Péntek: 8:00-12:00 óra
 

Időpont foglalás

A hatékonyabb és gyorsabb ügyintézés érdekében az Ügyfélszolgálati Irodába és Ügyfélsegítőre szolgáltatásra is lehetőség van előre időpontot foglalni.

Időpont foglalás az Ügyfélszolgálati Irodába
https://zalaegerszegitorvenyszek.birosag.hu/20220406/elozetes-bejelentkezes

Időpont foglalás Ügyfélsegítőre https://zalaegerszegitorvenyszek.birosag.hu/20200701/ugyfelsegito-idopontfoglalas

Az Ügyfélsegítő szolgáltatás igénybevételére Zalaegerszegen és Nagykanizsán minden szerdán, Keszthelyen és Lentiben pedig péntekenként van lehetőség 08:00-15:00 óra között.

(Forrás: Zalaegerszegi Törvényszék)

Még érdekes lehet ...


2022. szeptember 23., Péntek

Heves viták és egyet nem értés jellemezte a közgyűlést

Balogh László polgármester szerint létfontosságú ügyek kerültek a soron kívüli közgyűlésen a képviselők elé, de a hatalmat gyakorló ÉVE-frakció egyetlen érdemleges döntést sem volt képes meghozni a város érdekében.


2022. szeptember 19., Hétfő

Lengyel barátok az Evakuációs emlékhelynél

A Magyarországon egyedülálló mementót szombaton kereste fel két lengyel házaspár.


2022. szeptember 17., Szombat

2022. szeptember 16., Péntek

Átadták a felújított Széchenyi teret

A beruházás keretében 2400 négyzetméternyi zöldfelületet és 35 parkolóhelyet újítottak fel, új utcabútorokat és ivókutat is elhelyeztek.


Megvétózza a polgármester a DRVE telephelyével kapcsolatos döntést

Balogh Lászlót megdöbbentette a határozat, amely egy karitatív szervezet olyan kérését utasította el, amely nem példa nélküli a városban.


2022. szeptember 09., Péntek

Város Napja: erre számítson, ha autóba ül

A fesztivál miatt az alábbi útlezárások, forgalomkorlátozások és forgalmirend-változások várhatók az Erzsébet téren és környékén.


2022. szeptember 08., Csütörtök

Sakk-matt!

Fejlesztési eszközcsomagot kaptak a Sakkpalota programhoz csatlakozott kanizsai és környékbeli iskolák.


2022. szeptember 06., Kedd

Sültekben a legjobbak

Vadgasztronómiai Nagydíjjal tért haza Soponyáról a Zalaerdő csapata.


Körözött személyt fogtak Nagykanizsán

A férfi ellen elfogatóparancs volt érvényben, a rendőrök előállították, majd őrizetbe vették.


2022. szeptember 05., Hétfő

Pénteken és szombaton lesz a Város Napja

A kétnapos fesztiválon 7 országosan ismert zenekar, 19 helyi fellépő és összesen mintegy 250 szereplő ad koncertet, vagy műsort a színpadon, illetve annak környékén.


Újra a közgyűlés elé terjeszti a miklósfai kerékpárút terveit a képviselő

A kész tervekkel rendelkező beruházást legutóbb nem támogatta az ÉVE-frakció.


2022. szeptember 04., Vasárnap

Megszűnt a zöld rendszámú autók ingyenes parkolása Nagykanizsán

Szeptember elsejével megszűnt a zöld rendszámú autók ingyenes parkolása Nagykanizsán, ahol szintén csütörtöktől emelték a parkolási díjakat, valamint új belvárosi parkolót nyitottak.


2022. szeptember 01., Csütörtök

Az anyatejes táplálás fontosságára hívták fel a figyelmet

2 év pandémiás szünet után szervezte meg az Egészségügyi Alapellátási Intézmény a hagyományos, szoptatás világnapi rendezvényét.

+