Kanizsa - 2022. szeptember 05., Hétfő
#Nagykanizsa #miklósfai kerékpárút #közgyűlés #előterjesztés

Újra a közgyűlés elé terjeszti a miklósfai kerékpárút terveit a képviselő

Újra a közgyűlés elé terjeszti a miklósfai kerékpárút terveit a képviselő

(Fotó: Gergely Szilárd)

Ismét a közgyűlés elé terjeszti a miklósfai kerékpárút terveit a településrész önkormányzati képviselője. Radics Bálint elmondta, a kész tervekkel rendelkező beruházást legutóbb nem támogatta az ÉVE-frakció.

Szerinte a következő időszakra szóló, 7,9 milliárd forintos Városfejlesztési Stratégiába bele kellene férnie a kanizsaiakat, ezen belül a miklósfaiakat, továbbá a térségben élőket egyaránt szolgáló projektnek, különösen úgy, hogy a megyei közgyűlés jóvoltából a teljes tervezése megtörtént a kerékpárútnak, ami ráadásul több funkciót is betöltene. Mint mondta, a városfejlesztési stratégiában célként szerepel a kerékpárutak fejlesztése, a nevesített projektek közé azonban nem sikerült felvetetnie a szóban forgó szakaszt.

- Ez a térségi jelentőségű kerékpárút-fejlesztés nemcsak azért fontos, hogy a kerékpárosok eljussanak Nagykanizsáról Miklósfára, és tovább, egészen a liszói elágazásig, majd onnan csatlakozva a murakeresztúri kerékpárútra, a Murához, hanem azért is, mert biztonságot adna az itt élő embereknek. Jelenleg nincsenek lefedve a vízelvezető árkok, állandó vízelvezetési probléma van, ezzel a beruházással ez is megoldódna. Másfelől pedig, akik gyalog mennek akár az iskolába, akár a boltba, egy biztonságos útvonalon tudnának közlekedni - mondta Radics Bálint önkormányzati képviselő, aki szerint a miklósfaiak életében nagy jelentőségű lenne ez a beruházás.         

 

 

Még érdekes lehet ...


2022. szeptember 23., Péntek

Heves viták és egyet nem értés jellemezte a közgyűlést

Balogh László polgármester szerint létfontosságú ügyek kerültek a soron kívüli közgyűlésen a képviselők elé, de a hatalmat gyakorló ÉVE-frakció egyetlen érdemleges döntést sem volt képes meghozni a város érdekében.


2022. szeptember 19., Hétfő

Lengyel barátok az Evakuációs emlékhelynél

A Magyarországon egyedülálló mementót szombaton kereste fel két lengyel házaspár.


2022. szeptember 17., Szombat

2022. szeptember 16., Péntek

Átadták a felújított Széchenyi teret

A beruházás keretében 2400 négyzetméternyi zöldfelületet és 35 parkolóhelyet újítottak fel, új utcabútorokat és ivókutat is elhelyeztek.


Megvétózza a polgármester a DRVE telephelyével kapcsolatos döntést

Balogh Lászlót megdöbbentette a határozat, amely egy karitatív szervezet olyan kérését utasította el, amely nem példa nélküli a városban.


2022. szeptember 09., Péntek

Város Napja: erre számítson, ha autóba ül

A fesztivál miatt az alábbi útlezárások, forgalomkorlátozások és forgalmirend-változások várhatók az Erzsébet téren és környékén.


2022. szeptember 08., Csütörtök

Sakk-matt!

Fejlesztési eszközcsomagot kaptak a Sakkpalota programhoz csatlakozott kanizsai és környékbeli iskolák.


2022. szeptember 06., Kedd

Sültekben a legjobbak

Vadgasztronómiai Nagydíjjal tért haza Soponyáról a Zalaerdő csapata.


Körözött személyt fogtak Nagykanizsán

A férfi ellen elfogatóparancs volt érvényben, a rendőrök előállították, majd őrizetbe vették.


2022. szeptember 05., Hétfő

Pénteken és szombaton lesz a Város Napja

A kétnapos fesztiválon 7 országosan ismert zenekar, 19 helyi fellépő és összesen mintegy 250 szereplő ad koncertet, vagy műsort a színpadon, illetve annak környékén.


2022. szeptember 04., Vasárnap

Megszűnt a zöld rendszámú autók ingyenes parkolása Nagykanizsán

Szeptember elsejével megszűnt a zöld rendszámú autók ingyenes parkolása Nagykanizsán, ahol szintén csütörtöktől emelték a parkolási díjakat, valamint új belvárosi parkolót nyitottak.


2022. szeptember 01., Csütörtök

Az anyatejes táplálás fontosságára hívták fel a figyelmet

2 év pandémiás szünet után szervezte meg az Egészségügyi Alapellátási Intézmény a hagyományos, szoptatás világnapi rendezvényét.

+