Kanizsa - 2022. szeptember 08., Csütörtök
#Nagykanizsa #Sakkpalota #fejlesztési eszközcsomag #Tuxera Aquaprofit Nagykanizsai Sakk Klub

Sakk-matt!

Sakk-matt!

(Fotó: Gergely Szilárd)

Átvehették a fejlesztési eszközcsomagot azok a kanizsai és környékbeli iskolák, amelyek csatlakoztak a Polgár Judit által kifejlesztett Sakkpalota programhoz.

A Tuxera Aquaprofit Nagykanizsai Sakk Klub és névadó szponzora a nyári szünetben biztosította a résztvevő 32 pedagógus képzését, most pedig a kisdiákok fejlesztéséhez szükséges eszközcsomagot is átadta. Nádasi Tamás klubelnök szerint a program mérföldkő a kanizsai sakkoktatás életében.

- A csatlakozó iskolákban a diákok megismerkednek Polgár Judit módszerével, játékos keretek között tanulják meg a sakkozás alapjait. Tizennégyszeres bajnok sakkcsapatunknak ez egy plusz lehetőség lehet a fiatal tehetségek felfedezésében. A Sakkpalota program nem mellesleg más tantárgyakban oktatásában, illetve a tanulásban is nagy segítséget nyújt - mondta a klubelnök, aki nemcsak a 14 bajnoki címre, hanem a 14 csatlakozó iskolára is büszke, hiszen gyakorlatilag Budapesten kívül Nagykanizsán és környékén képviselteti magát legmagasabb szinten ez a program. 

202209081722_NKGSAK-7.jpg (1500×1001)(Fotó: Gergely Szilárd)

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő köszönetet mondott a program elindításáért, és azt hangsúlyozta, hogy a módszer a diákok stratégiai gondolkodását is nagymértékben fejleszti, ami pedig a sakktól függetlenül is hasznukra válik. 

- A módszernek köszönhetően elkezdődik egy másfajta sakkoktatás nemcsak a nagykanizsai, hanem a környékbeli általános iskolákban. Bízom benne, hogy a programnak köszönhetően megmarad az az erős és országszerte híres utánpótlásnevelés, ami mindig is jellemezte a várost - tette hozzá a képviselő.   

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2022. szeptember 23., Péntek

Heves viták és egyet nem értés jellemezte a közgyűlést

Balogh László polgármester szerint létfontosságú ügyek kerültek a soron kívüli közgyűlésen a képviselők elé, de a hatalmat gyakorló ÉVE-frakció egyetlen érdemleges döntést sem volt képes meghozni a város érdekében.


2022. szeptember 19., Hétfő

Lengyel barátok az Evakuációs emlékhelynél

A Magyarországon egyedülálló mementót szombaton kereste fel két lengyel házaspár.


2022. szeptember 17., Szombat

2022. szeptember 16., Péntek

Átadták a felújított Széchenyi teret

A beruházás keretében 2400 négyzetméternyi zöldfelületet és 35 parkolóhelyet újítottak fel, új utcabútorokat és ivókutat is elhelyeztek.


Megvétózza a polgármester a DRVE telephelyével kapcsolatos döntést

Balogh Lászlót megdöbbentette a határozat, amely egy karitatív szervezet olyan kérését utasította el, amely nem példa nélküli a városban.


2022. szeptember 09., Péntek

Város Napja: erre számítson, ha autóba ül

A fesztivál miatt az alábbi útlezárások, forgalomkorlátozások és forgalmirend-változások várhatók az Erzsébet téren és környékén.


2022. szeptember 06., Kedd

Sültekben a legjobbak

Vadgasztronómiai Nagydíjjal tért haza Soponyáról a Zalaerdő csapata.


Körözött személyt fogtak Nagykanizsán

A férfi ellen elfogatóparancs volt érvényben, a rendőrök előállították, majd őrizetbe vették.


2022. szeptember 05., Hétfő

Pénteken és szombaton lesz a Város Napja

A kétnapos fesztiválon 7 országosan ismert zenekar, 19 helyi fellépő és összesen mintegy 250 szereplő ad koncertet, vagy műsort a színpadon, illetve annak környékén.


Újra a közgyűlés elé terjeszti a miklósfai kerékpárút terveit a képviselő

A kész tervekkel rendelkező beruházást legutóbb nem támogatta az ÉVE-frakció.


2022. szeptember 04., Vasárnap

Megszűnt a zöld rendszámú autók ingyenes parkolása Nagykanizsán

Szeptember elsejével megszűnt a zöld rendszámú autók ingyenes parkolása Nagykanizsán, ahol szintén csütörtöktől emelték a parkolási díjakat, valamint új belvárosi parkolót nyitottak.


2022. szeptember 01., Csütörtök

Az anyatejes táplálás fontosságára hívták fel a figyelmet

2 év pandémiás szünet után szervezte meg az Egészségügyi Alapellátási Intézmény a hagyományos, szoptatás világnapi rendezvényét.


2022. augusztus 25., Csütörtök

Változások a kanizsai járásbíróságon

Péntek helyett szerdára változik a Nagykanizsai Járásbíróságon a bíróság nyilvános ügyfélfogadási napja, más néven az Ügyfélsegítő. Ehhez igazodva az Ügyfélszolgálati Iroda munkarendje is átalakul.

+