Kanizsa - 2023. június 09., Péntek
#Nagykanizsa #köszöntés #tanévzáró ünnepség

Tehetség, szorgalom, kitartás

Tehetség, szorgalom, kitartás

Az idei tanévben kiemelkedő eredményt elért diákok és felkészítő tanáraik Balogh László polgármesterrel (Fotó: Gergely Szilárd)

A város önkormányzata, a Nagykanizsai Tankerületi Központ és a Nagykanizsai Szakképzési Centrum közösen szervezte meg a központi tanévzáró ünnepséget, melynek keretében a tanulmányi és szakmai versenyeken kiemelkedő eredményt elért diákokat és felkészítő tanáraikat köszöntötték.

A Medgyaszay Házban rendezett ünnepségen elsőként Balogh László polgármester köszöntötte az egybegyűlteket. Mint mondta: egy kiváló diák nem a jobb jegyért küzd a vizsgán, nem másokat kíván legyőzni, hanem szokássá teszi a gondolkodást, örömmé emeli a tanulást és kíváncsian les be a tudomány univerzumába. 

Ezt követően Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő mondott köszöntőt, melyben a verseny fontosságára, teremtő erejére hívta fel a figyelmet. Mint arra rámutatott: Európát évszázadokon át a kis nemzetállamok versenye tette naggyá.

202306091050_DSC_2219.jpg (1500×1001)Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő is gratulált a diákoknak és felkészítő tanáraiknak (Fotó: Gergely Szilárd)

- Önök kiválóak a jók között, s ezt tehetségüknek, szorgalmuknak köszönhetik - szólt a diákokhoz a képviselő, aki útravalóként azt mondta: a tudás megszerzése nem csak a versenyeken, hanem az életben is könnyebb boldogulást biztosít.

Ezt követően a Nagykanizsai Szakképzési Centrumhoz tartozó technikumok legjobb szakmai versenyeredményt elért diákjait jutalmazták. A Cserháti Sándor Technikum és Kollégium tanulói közül Zrinyi Dzsennifer az ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai, érettségi vizsgatárgyak versenyén sport ismeretekből 4. helyezést ért el. Felkészítő tanára: Horváth Zsolt. Szinyéri Norbert a Kulturális és Innovációs Minisztérium által meghirdetett Szakma Kiváló Tanulója Versenyen autószerelő szakmában a legjobb 8 autószerelő közé jutott be. Felkészítő tanára Kránicz Zsolt.

202306091105_DSC_2150.jpg (1500×1001)A központi tanévzárón a tanulmányi és szakmai versenyeken kiemelkedő eredményt elért diákokat köszöntötték (Fotó: Gergely Szilárd)

A Nagykanizsai Szakképzési Centrum Thúry György Technikum tanulói szintén részt vettek az ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai, érettségi vizsgatárgyak versenyén. Irodai ügyviteli ismeretek tantárgyból Hörcsöki Alíz 3., Hegedüs Réka pedig 4. lett. Felkészítő tanáraik: Bartal Hajnal Anna, Kalmár Izabella Tímea és Szelei Anita voltak. A Kulturális és Innovációs Minisztérium által meghirdetett Szakma Kiváló Tanulója Versenyen pincér – vendégtéri szakember szakmában Tóth Dzsenifer 6. lett. Felkészítő tanárai: Tiszai Szabolcs, Czeglédi László, Zsoldos Tamásné és Pécsi Judit.

A Nagykanizsai Szakképzési Centrum Zsigmondy Vilmos Technikumból Korosecz Tamás az ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai, érettségi vizsgatárgyak versenyén rendészeti és közszolgálati ismeretek tantárgyból 1. helyezést ért el. Felkészítő tanárai: Csermák Tamás és Dr. Kékesi Jenő. Ugyanezen az országos szakmai versenyen gázipari és fluidumkitermelési ismeretekből 2. lett Jandó Péter. Felkészítő tanárai: Laukó Emőke és Nyirádi Zsolt.

202306091058_DSC_1965.jpg (1500×1001)A fotón balról jobbra: Cseresnyés Péter, Korosecz Tamás, Dr. Kékesi Jenő, Simon Gyula, Balogh László (Fotó: Gergely Szilárd)

A tankerület nevében Biró Patrik szakmai vezető köszöntötte a tankerülethez tartozó intézmények diákjait és felkészítő tanáraikat. Mint mondta: az eredmények mögött látni kell az embert, a kitartó diákot és a lelkes pedagógust is.

A Farkas Ferenc Zene- és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak eredményei: Szente András a 2022 novemberében megrendezett VIII. országos szaxofonversenyen 5. helyezést ért el. Felkészítő tanára Vámos Béla, a versenyen zongorán kísérte Simó Márta tanárnő. Tatár Ádám Horvátországban vett részt ez év márciusában a Nemzetközi Varasdi Fa- és Rézfúvós versenyen, ahol a Grand Prix kategóriában 9. helyezést ért el. Felkészítő tanára: Tatár Csaba, zongorán kísérte Simó Márta és Kollonay Zoltán.

A Dr. Mező Ferenc Gimnázium diákja, Balogh Regina a Nemzeti Tehetség Program keretében szervezett német nyelvi verseny országos döntőjében 2. helyezést ért el. Felkészítő tanára Geiblné Simon Szilvia.

A Hevesi Sándor Általános Iskola 4. osztályos diákja, Tóth Botond megyei első helyezettként jutott be a Zrínyi Ilona országos matematikaverseny döntőjébe, ahol végül a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Felkészítő tanára Katona Péterné volt.

202306091100_DSC_2018.jpg (1500×1001)A fotón balról jobbra: Cseresnyés Péter, Tóth Botond, Katona Péterné, Biró Patrik, Balogh László (Fotó: Gergely Szilárd)

Néhány nappal ezelőtt, június 2-3-án rendezték meg a Herman Ottó Természetismereti verseny országos döntőjét, ahol a Kőrösi Csoma Sándor – Péterfy Sándor Általános Iskola Péterfy Sándor Tagintézményének diákjai közül Simon Liza 6., Harcsa Luca 10. helyezést ért el. Felkészítő tanáruk Molnár Judit volt. A Péterfy-iskola 8. osztályos diákja, Kovács Linda a XXXIII. Kárpát – medencei Herman Ottó biológia versenyen 1. helyezést ért el. Felkészítő tanára Fábián Andrásné volt.

A Tanulásban Akadályozottak XLVI. Komplex Tanulmányi Versenyének Országos Döntőjén a Szivárvány Óvoda, Fejlesztő Nevelés-Oktatás Végző Iskola, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény csapata országos IV. helyezést ért el. A csapat tagja volt a 6. évfolyamos Havas Bence, valamint a 7. évfolyamos Zakócs Mirtill Dorina, Pásztori Barnabás és Simon Marcell. Szintén ezen a versenyen, a digitális kultúra tantárgy egyéni versenyében országos II. helyezést ért el a 6. évfolyamos Havas Bence. A diákok felkészítője: Ivanovicsné Hederics Gyöngyi gyógypedagógus.

A Batthyány Lajos Gimnázium diákjai szép számban értek el országos versenyen kiemelkedő eredményeket. A 7. osztályos Huszár Levente a 7-8. évfolyamosoknak meghirdetett országos történelem tantárgyi versenyen 12. lett. Felkészítő tanára: Andl Melinda. Az Országos Grafikus Programozási versenyen a 8. osztályos Dancsák Dávid az 5. helyet, a szintén nyolcadikos Göntér Jenni Lizandra a 9., Bátorfi Balázs 11. osztályos tanuló pedig a 11. helyet szerezte meg. Mindhárom tanuló felkészítő pedagógusa Herman József volt. A Less Nándor Földrajzverseny döntőjében három nyolcadik osztályos tanuló is előkelő helyezést ért el: Jankovics Ádám 5., Marczin Zsombor 8., Varga Zsuzsa pedig 12. helyezett lett. Felkészítő tanáruk Alexa Mercédesz volt. A Lóczy Lajos Országos Középiskolai Földrajzverseny országos döntőjében a 4. helyet szerezte meg Hortobágyi Nóra Gréta 10/A osztályos tanuló. Felkészítő tanára Tüske Judit és Alexa Mercédesz volt.

202306091108_DSC_2272.jpg (1500×1001)A 40 éves Hevesi-iskola diákjai színesítették műsorukkal az ünnepséget (Fotó: Gergely Szilárd)

Matematika versenyeken két tanuló szerepelt eredményesen: Dancsák Dénes, 11/A osztályos tanuló a Kenguru matematikaversenyen 9. helyezést, a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen 12. helyezést ért el. Patard Máté Mathieu, 11/A osztályos tanuló a Kenguru matematikaversenyen 10. helyezést, az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen 13. helyezést érte el. Máté a 29. Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen a 3. díjat is megszerezte. Mindkét diák felkészítő tanára: Zsovár Anita és Erdős Gábor volt.

Traub Katinka, 11/E osztályos tanuló különdíjban részesült a Szép magyar beszéd versenyen, felkészítő tanára Knausz Ágnes volt. Bagladi Milán Zsolt, 12/A osztályos tanuló az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen informatika tantárgyból 2. helyezést ért el. Felkészítő tanárai: Kele Krisztián, Erdősné Dr. Németh Ágnes és Robb Olga. Térdig Viktória Mária, 12/E osztályos tanuló az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen magyar irodalomból a 12. helyezést szerezte meg, valamint részt vett az Édes anyanyelvűnk nyelvhasználati versenyen, ahol 2. lett. Felkészítő tanára: Baloghné Harkány Judit.

Még érdekes lehet ...


2023. október 02., Hétfő

Torzó meredezik a Sétakertben

Egykor szobortalapzat lehetett, vagy bunker bejárat, ma már nem tudni, de úgy tűnik elfeledkeztek a Sétakertnek erről a szegletéről.


2023. október 01., Vasárnap

Közösséggé szövik a horvátságot

Negyedszázados jubileumát ünnepelte szombaton Nagykanizsán a Medgyaszay Házban a város horvát nemzetiségi önkormányzata.


2023. szeptember 30., Szombat

Diákolimpiai sikerek elismerése

A elmúlt tanévben a diákolimpián kiemelkedő eredményt elért diákokat köszöntötték pénteken a Medgyaszay Házban.


2023. szeptember 29., Péntek

Európának konzervatív fordulatra van szüksége

Varga Judit volt a NagyON Kanizsa vendége csütörtökön, a volt igazságügyi miniszterrel Cseresnyés Péter beszélgetett.


2023. szeptember 26., Kedd

Varga Judit érkezik Nagykanizsára

A volt igazságügyi miniszter a NagyON Kanizsa Egyesület vendége lesz.


2023. szeptember 24., Vasárnap

Autómentes nap Kanizsán

Megmozgatták a gyerekeket és városi kerékpártúrát is tartottak.


2023. szeptember 22., Péntek

Épül a járda a bajcsai városrészben

Bajcsára is jutott az 588 milliós kormányzati támogatásból.


2023. szeptember 21., Csütörtök

Épül a vízelvezető rendszer a Garay utcai garázsok mögött

Régi problémát orvosolnak a szakemberek.


2023. szeptember 20., Szerda

72 milliót költöttek el a semmire

Pontosan tetten érhető, miként folyik el a pénz a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft.-nél - jelentette ki Radics Bálint, a Fidesz önkormányzati képviselője, aki az önkormányzati cég közfeladatot ellátó tevékenységét vette górcső alá.


2023. szeptember 18., Hétfő

Bővül a parkolóhelyek száma a keleti városrészben

Emellett három új járdakapcsolatot is kialakítanak a nemrég megépült sportcsarnok irányába, hogy minden oldalról jól megközelíthető legyen a Kanizsa Aréna.


Óvodai rekonstrukciók

Két intézményben is elkezdődnek a felújítási munkák.

#Nagykanizsa

Torzó meredezik a Sétakertben

Torzó meredezik a Sétakertben

2023. október 02. - Kanizsa

Közösséggé szövik a horvátságot

Közösséggé szövik a horvátságot

2023. október 01. - Kanizsa

Diákolimpiai sikerek elismerése

Diákolimpiai sikerek elismerése

2023. szeptember 30. - Kanizsa

A szülők is megkóstolhatták

A szülők is megkóstolhatták

2023. szeptember 29. - Érdekes

Programok a hétvégére

Programok a hétvégére

2023. szeptember 28. - Érdekes

Varga Judit érkezik Nagykanizsára

Varga Judit érkezik Nagykanizsára

2023. szeptember 26. - Kanizsa

Már lehet regisztrálni az énekversenyre

Már lehet regisztrálni az énekversenyre

2023. szeptember 26. - Kultúra

Passzold vissza Tesó!

Passzold vissza Tesó!

2023. szeptember 25. - Érdekes

+