Kék hírek - 2021. július 27., Kedd
#tragédia #gyász #Balaton #Fonyód #vízimentők

Megszólalt az apa és a vízimentő a Balatonba fulladt testvérpár tragédiájáról

Megszólalt az apa és a vízimentő a Balatonba fulladt testvérpár tragédiájáról

Illusztráció (A kép forrása: Unsplash)

Két fiatal fiú, egy 13 és egy 17 éves gyerek fulladt a Balatonba vasárnap a Fonyódhoz tartozó Alsóbélatelep egyik szabadstrandján. A jászberényi gyerekek a szüleikkel és kisebb testvérükkel utaztak a tóhoz, a tragédia a családi nyaralás első napján történt. A szörnyű balesetről mesélt a kisebbik fiú újraélesztésével próbálkozó vízimentő és a gyászoló család.

A két fiú egy matracon úszott be a Balatonba vasárnap. Órákkal később kerültek elő, akkor már nem éltek. A Bors megtalálta azt a férfit, aki még a tóban megpróbálta a 13 éves fiút újraéleszteni. A férfi korábban amerikában dolgozott vízimentőként.

– Egy SUP-os fiatalember észrevett egy árván lebegő gumimatracot jóval a bóján túl. Sejtette, hogy ez csak bajt jelenthet, ezért elkezdte a tulajdonosát keresni. Hamarosan meg is találta azon a részen, ahol egy felnőttnek is az álláig ér a víz. A fiút felfektette a vízieszközre, majd segítségért kiáltott. Körülbelül tíz percig tartott, amíg sikerült a partra tolnom, legalább ennyi ideig küzdöttem a fiúért. Menet közben szívmasszázst alkalmaztam.

A srác akkor már halott lehetett. Amikor végre kiértünk, a fiú édesanyja szólt, hogy még a nagyobbik fia is bent van a tóban.

Négy csónakkal érkeztek a vízirendőrök és a mentősök. Még mentőhelikopter is a helyszínre jött, de már hiába – mondta a férfi.

Nagyon várták a családi nyaralást

A gyászoló apa elmondta, hogy ők hogyan élik meg a tragédiát. Elmondása szerint együtt mentek be a vízbe és a két fiú húgával vízipisztolyozott, majd kimentek a vízből. A két fiú ezalatt távolabb úszott a matraccal.

Fél óra telt el, amikor az apa észrevette, hogy egy ájult fiút hoznak ki a vízből. Akkor még nem tudta, hogy az ő fiáról van szó, de amikor meglátta a gyerek fürdőnadrágját, akkor már biztos volt benne, hogy az ő gyereke az.

Német fiatalok segítettek a vízbe fulladt fiún. Az apa elmondása szerint a külföldi fiatalok mindent megtettek azért, hogy megmentsék a kisfiút, s nagyon hálás nekik ezért. Az apa azt is elmondta, hogy mindkét fia tudott úszni és pici koruktól kezdve rendszeresen jártak velük nyaralni. A gyászoló apa szerint felhevülhetett a testük, amikor beleugrottak a vízbe és megtörtént a tragédia, hiszen jó fizikumúak is voltak, s magabiztosan úsztak.

>>>Mit tehetünk, hogy ne legyen tragédia a családi nyaralásból? A vízimentők elmondják a legfontosabb óvintézkedéseket >>>

Az apa elmondta, hogy a baleset napján az a három búja beljebb volt húzva, amely jelezte, hogy honnan mélyül a víz. A második gyerek halálát ő már a rendőrségen tudta meg, nem sokkal utána pedig már a krematóriumban voltak, hogy el tudjanak búcsúzni a két fiuktól.

A gyászoló család visszament a tragédia helyszínére, hogy mécseseket vigyenek a vízpartra.

A fiúk húga a partról nézte végig testvérei tragédiáját. A kislány még most is regeteget sír. Mindkét fiú gyógyíthatatlan betegségben szenvedett. A nagyobbik nyitott gyomorszájjal született, emellett alig hallott és gyengén látó is volt. A kisebbik autoimmun betegséggel és lisztérzékenységgel küszködött.

(Forrás: LikeBalaton)

Még érdekes lehet ...


2022. augusztus 11., Csütörtök

Zárlatos lámpa okozott tüzet egy sormási étteremben

Sikerült időben megfékezni a lángokat.


Elkezdődött a határvadászok képzése

A négyhetes, 180 tanórás képzés alatt rendészeti, jogi, lövészeti és intézkedéstaktikai, valamint határőrizeti és határforgalom-ellenőrzési ismereteket sajátítanak el a tanulók.


2022. augusztus 09., Kedd

Ne várjunk a kéménysepréssel!

Az idei évben eddig már 18 kéménytűznél avatkoztak be a Zala megyei tűzoltók.


Vadbaleset Murakeresztúron

Személyi sérülés nem történt, a vadon élő állat elfutott.


2022. augusztus 08., Hétfő

Elvesztette uralmát a jármű felett

A nagykanizsai sofőr könnyebb sérüléseket szenvedett.


2022. augusztus 05., Péntek

Ismét életet mentett a CO-érzékelő

Kanizsán tegnap jelzett a készülék.


2022. augusztus 02., Kedd

Július fotója

A katasztrófavédelem kiemelt célja a lakosság hiteles tájékoztatása, amelyhez elengedhetetlen, hogy megfelelő minőségű fotók készüljenek a beavatkozások vagy rendezvények során.


2022. július 30., Szombat

Szarvast ütött el egy személyautó

A vad a helyszínen elpusztult.


2022. július 29., Péntek

Ittasan, engedély nélkül vezetett

A nagykanizsai rendőrök őrizetbe vették a férfit.


2022. július 28., Csütörtök

Továbbra is rossz ötlet

Tilos a kívánságlámpás használata.


Tehergépkocsikat és buszokat is ellenőriztek

Az egyhetes akció során a zalai rendőrök a tehergépjárműveket és az autóbuszokat, és azoknak vezetőit is ellenőrizték.


2022. július 26., Kedd

Ittasan borult fel autójával

A nagykanizsai rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.


2022. július 23., Szombat

Zalai elismerések a bíróságok napján

A magyar bírósági rendszer dolgozóinak kiemelkedő igazságszolgáltatási tevékenységük és példamutató életpályájuk elismeréseként adják át a Juhász Andor-díjakat.

+