Kék hírek - 2022. június 01., Szerda
#katasztrófavédelem #beiktatás #Zala megye

Új igazgató a megyei katasztrófavédelem élén

Új igazgató a megyei katasztrófavédelem élén

(Fotó: Ifj. Vigh László, Tóth Erzsébet tűzoltó főhadnagy)

Ünnepélyes állománygyűlés keretében iktatták be május 31-én a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új igazgatóját. A szervezetet június elsejétől az eddigi igazgatóhelyettes, Takács Ottó Alajos tűzoltó ezredes vezeti. A leköszönő igazgató, Egri Gyula tűzoltó dandártábornok 2022. június elsejétől nyugállományba vonul.

Az igazgatói feladatok ellátására dr. Pintér Sándor belügyminiszter – dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató javaslatára – nevezte ki az igazgatóság eddigi helyettes vezetőjét.

Az ünnepélyes állománygyűlésen Vietórisz Ágnes tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humán Szolgálatának vezetője ismertette a belügyminiszter határozatát, majd dr. Góra Zoltán átadta az új megyei igazgató kinevezését.

Egri Gyula több mint három évtizedes pályafutása alatt tűzoltási főelőadóként és osztályvezetőként széleskörű tűzoltói tapasztalatokat szerzett. A Magyar Honvédségnél töltött idő után 1989-ben szerelt fel a nagykanizsai tűzoltóság állományába, 2002-2012 között parancsnokként szolgált a dél-zalai városban. 2012 júliusa óta állt a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság élén. A leköszönő igazgató megemlékezett pályafutása fontosabb eseményeiről, majd a megyei katasztrófavédelem fejlődéséről szólt, külön kiemelve a társszervekkel és a vezetőkkel való szoros együttműködést, végül megköszönte a megyei állomány tagjainak a közös munkát.

Takács Ottó Alajos harminchárom évvel ezelőtt, 1989-ben kezdte tűzoltói pályafutását a Zala Megyei Tűzoltó-parancsnokságon tűzoltási főelőadóként, majd 2000-től 2002-ig a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletvezetője volt. 2003-tól 2012-ig Zalaszentgrót Város Hivatásos Tűzoltóságának parancsnokaként, 2012-ben pedig egy ideig a keszthelyi katasztrófavédelmi kirendeltség iparbiztonsági felügyelőjeként dolgozott. 2012. július elsejétől töltötte be az igazgatóhelyettesi beosztást. A rendezvényen úgy fogalmazott, hogy az igazgatói beosztás komoly felelősséggel jár. Elmondta, munkájával mindvégig azon lesz, hogy az általa vezetett szervezet tevékenysége magas szintű biztonságot jelentsen. A sikeres munka alapja nem lehet más, mint az együttműködés, mondta.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, főigazgató megköszönte a nyugállományba vonuló Egri Gyula tűzoltó dandártábornok eddigi tevékenységét, és gratulált Takács Ottó tűzoltó ezredes igazgatói kinevezéséhez.

(Forrás: ZMKI)

 

Még érdekes lehet ...


2022. június 30., Csütörtök

Kerékpáros szenvedett balesetet

A biciklisnél alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett.


2022. június 28., Kedd

602 egyesület jut támogatáshoz, köztük közel harminc zalai

Az önkéntes tűzoltó egyesületek részére kiírt 600 millió forint keretösszegű pályázat kapcsán első körben a pénzbeli támogatásokról született döntés.


2022. június 27., Hétfő

Egy napon belül két ittas sofőrt csíptek el a rendőrök

A nagykanizsai rendőrök befejezték az ügyek vizsgálatát.


2022. június 25., Szombat

A szén-monoxid nyáron is veszélyt jelent!

Zala megyében eddig 26 helyszínen mutatták ki a szén-monoxid jelenlétét a tűzoltók lakóingatlanokban hol kisebb, hol nagyobb mértékben.


2022. június 23., Csütörtök

Odafigyeléssel elkerülhető a vezetékek átvágása!

Munkagép vágott el egy gázvezetéket a napokban Bánokszentgyörgyön, a Hegyalja utcában.


Összeütközött két autó Becsehelyen

A balesetben az egyik sofőr súlyosan, a másik könnyebben sérült meg.


2022. június 22., Szerda

Drón segített a férfi felkutatásában

A nagykanizsai rendőrök megtalálták az eltűnt férfit.


2022. június 19., Vasárnap

Magyar rendőrök segítik a turistákat Horvátországban

A magyar-horvát közös rendőri szolgálat mára hagyománnyá vált, a magyar rendőrök 2007 óta támogatják a horvát rendőrök munkáját.


2022. június 13., Hétfő

A vízibalesetek elkerülhetőek

A strandszezonnal a vízi balesetek száma is növekedni kezdett. Pedig odafigyelésssel és a szabályok betartásával megelőzhetőek a tragédiák. A vízimentők és rendőrök fokozottan figyelnek a tó- és folyópartokon.


Ne lepődjön meg, ha ma szirénát hall

A lakossági riasztó rendszer (MoLaRi) csökkentett üzemű, úgynevezett „morgató” próbájára kerül sor hétfőn délelőtt 11 órától.


2022. június 11., Szombat

Egy napon belül fülön csípték a virágtolvajt

A nagykanizsai rendőrök szabálysértési eljárást indítottak egy nővel szemben.


2022. június 10., Péntek

Zala Megye Címere Emlékplakettet kapott Egri Gyula

A katasztrófavédelem területén több évtizeden keresztül hivatástudattal végzett kiemelkedő szakmai és példaértékű munkájával érdemelte ki az elismerést.

+