Kék hírek - 2022. június 01., Szerda
#katasztrófavédelem #beiktatás #Zala megye

Új igazgató a megyei katasztrófavédelem élén

Új igazgató a megyei katasztrófavédelem élén

(Fotó: Ifj. Vigh László, Tóth Erzsébet tűzoltó főhadnagy)

Ünnepélyes állománygyűlés keretében iktatták be május 31-én a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új igazgatóját. A szervezetet június elsejétől az eddigi igazgatóhelyettes, Takács Ottó Alajos tűzoltó ezredes vezeti. A leköszönő igazgató, Egri Gyula tűzoltó dandártábornok 2022. június elsejétől nyugállományba vonul.

Az igazgatói feladatok ellátására dr. Pintér Sándor belügyminiszter – dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató javaslatára – nevezte ki az igazgatóság eddigi helyettes vezetőjét.

Az ünnepélyes állománygyűlésen Vietórisz Ágnes tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humán Szolgálatának vezetője ismertette a belügyminiszter határozatát, majd dr. Góra Zoltán átadta az új megyei igazgató kinevezését.

Egri Gyula több mint három évtizedes pályafutása alatt tűzoltási főelőadóként és osztályvezetőként széleskörű tűzoltói tapasztalatokat szerzett. A Magyar Honvédségnél töltött idő után 1989-ben szerelt fel a nagykanizsai tűzoltóság állományába, 2002-2012 között parancsnokként szolgált a dél-zalai városban. 2012 júliusa óta állt a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság élén. A leköszönő igazgató megemlékezett pályafutása fontosabb eseményeiről, majd a megyei katasztrófavédelem fejlődéséről szólt, külön kiemelve a társszervekkel és a vezetőkkel való szoros együttműködést, végül megköszönte a megyei állomány tagjainak a közös munkát.

Takács Ottó Alajos harminchárom évvel ezelőtt, 1989-ben kezdte tűzoltói pályafutását a Zala Megyei Tűzoltó-parancsnokságon tűzoltási főelőadóként, majd 2000-től 2002-ig a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletvezetője volt. 2003-tól 2012-ig Zalaszentgrót Város Hivatásos Tűzoltóságának parancsnokaként, 2012-ben pedig egy ideig a keszthelyi katasztrófavédelmi kirendeltség iparbiztonsági felügyelőjeként dolgozott. 2012. július elsejétől töltötte be az igazgatóhelyettesi beosztást. A rendezvényen úgy fogalmazott, hogy az igazgatói beosztás komoly felelősséggel jár. Elmondta, munkájával mindvégig azon lesz, hogy az általa vezetett szervezet tevékenysége magas szintű biztonságot jelentsen. A sikeres munka alapja nem lehet más, mint az együttműködés, mondta.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, főigazgató megköszönte a nyugállományba vonuló Egri Gyula tűzoltó dandártábornok eddigi tevékenységét, és gratulált Takács Ottó tűzoltó ezredes igazgatói kinevezéséhez.

(Forrás: ZMKI)

 

Még érdekes lehet ...


2022. november 29., Kedd

A járművek hideg időben is kigyulladhatnak

Kis odafigyeléssel ezek az esetek is megelőzhetők.


2022. november 26., Szombat

Adótraffi: ők következnek

2022. november 25. és december 31. között az ünnepi időszakhoz kapcsolódó, szezonális termékek árusítóit ellenőrzik.


Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

Advent idején és karácsonykor megemelkedik a lakástüzek száma, naponta átlagosan huszonöt otthon gyullad ki ilyenkor országszerte.


2022. november 25., Péntek

Figyelmetlenségből baleset

Egy kisteherautó és egy személyautó ütközött össze a Becsehelyt és Tótszentmártont összekötő úton.


2022. november 23., Szerda

Ne dőljön be a rendőrség nevében küldött fals emaileknek!

Ha Ön is kapott a rendőrség nevében gyanús leveleket, akkor hagyja figyelmen kívül, és erre figyelmeztesse a hozzátartozóit is, mivel egyértelmű átverésről van szó!


Idejében érdemes felkészülni, mert közeleg a tél

A közlekedésben ősszel és télen a csúszós út, a romló látási viszonyok okozzák a legtöbb problémát.


Tűzhelyen felejtett étel okozott riadalmat

Mire a letenyei hivatásos és önkéntes tűzoltók a helyszínre értek, a lánggal égés megszűnt.


2022. november 21., Hétfő

Ki látta a balesetet?

A nagykanizsai rendőrök a lakosság segítségét kérik.


2022. november 20., Vasárnap

A megfelelő ember a megfelelő helyen

Hősies helytállásáért részesült főigazgatói elismerésben nemrég Németh Attila Gábor címzetes tűzoltó törzszászlós, a zalakarosi katasztrófavédelmi őrs szerparancsnoka.


2022. november 18., Péntek

Maradandó fogyatékosságot okozott

A nagykanizsai rendőrök befejezték egy 2021-es közúti közlekedési baleset vizsgálatát.


2022. november 14., Hétfő

Idén már 22 kéménytűz volt

Legutóbb egy letenyei lakóház kéményében gyulladt meg a lerakódott égéstermék.


2022. november 11., Péntek

Ne fázzunk rá az utakon

Az egyre hidegebb időjárás technikai eszközeink, így például autóink időszakos felkészítését is megköveteli.


2022. november 10., Csütörtök

Halálos balesetet okozott

A Nagykanizsai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a férfinak az ügyében, aki figyelmetlensége miatt karambolozott.


Ismét rengett a föld Zala megyében

A Richter-skála szerinti 2,4-es erősségű földrengés volt szerda délelőtt Zalaszentgyörgy közelében.

+