Kultúra - 2021. március 01., Hétfő
#Golden Globe #díjátadó #film #sorozat

Diana hercegnő és Károly herceg is nyert a Golden Globe-díjátadón

Diana hercegnő és Károly herceg is nyert a Golden Globe-díjátadón

(A kép forrása: Vanity Fair)

Az online bejelentkező sztárokkal, a pandémia miatt virtuálisan megrendezett 78. Golden Globe-díjátadón A Korona című sorozat volt a legnépszerűbb.

A Golden Globe-gála két háziasszonya az ország két végéből: Tina Fey New Yorkból, az NBC székházából, Amy Poehler pedig a díjátadó hagyományos színhelyéről, a Beverly Hills-i Beverly Hilton szállodából jelentkezett be az NBC által közvetített műsorba.

Daniel Kaluuya a legjobb férfi mellékszereplő díját kapta a Judas and the Black Messiah című filmben nyújtott alakításáért. A színész szavait azonban először egy technikai hiba miatt nem lehetett hallani, amiért a díjátadásban közreműködő Laura Dern elnézést kért.

A Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szövetsége (HFPA) a legjobb forgatókönyv díját Aaron Sorkinnak adta A chicagói 7-ek tárgyalása című filmért, amit ő is rendezett.

A legjobb animációs film díját a Lelki ismeretek című Pixar-produkció nyerte, amelynek rendezője Pete Docter.

A korona kapta a legjobb drámai tévésorozat, a Schitt's Creek pedig a legjobb vígjátéksorozat díját a helyi idő szerint vasárnap este megrendezett Golden Globe-díjátadón.

A brit királyi család életéről szóló A korona két szereplője, a Diana hercegnőt alakító Emma Corrin és a Károly herceget játszó Josh O'Connor a legjobb drámasorozatban játszó színésznő és színész trófeáját vitte el.

A jobb napokat látott, kisvárosba költöző család életét bemutató Schitt's Creek-sorozat az utolsó évadával nyerte el a Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szövetségének (HFPA) Golden Globe-díját. A sorozat sztárja, Catherine O'Hara a legjobb vígjátékszériában szereplő színésznő díját kapta.

A New Yorkból és Los Angelesből közvetített, de a pandémia miatt idén virtuálisan bejelentkező ceremónián a legjobb idegen nyelvű film díját a Lee Isaac Chung rendezte Minari című alkotás kapta, amely egy Amerikában letelepedő koreai családról szól.

Chadwick Boseman alakítását a Ma Rainey – A blues nagyasszonya című filmben a legjobb drámai színész Golden Globe-díjával ismerte el posztumusz a Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szövetsége (HFPA)

vasárnapi virtuálisan megrendezett díjátadó ceremóniáján.

Boseman, a Fekete Párduc sztárja tavaly hunyt el rákbetegség következtében. A Ma Rainey – A blues nagyasszonya a sztár egyik utolsó filmje volt.

A díjazottat Renée Zellweger jelentette be, az elismerést a színész özvegye, Taylor Simone Ledward fogadta. „Istennek köszönné meg. A szüleinek. Az elődeinek az útmutatásukért és az áldozatukért. Ő most valami szépet, valami inspirálót mondana”– hangsúlyozta az özvegy.

A díjátadó gálán Jodie Foster a legjobb női mellékszereplő elismerését kapta a The Mauritanian című filmben nyújtott játékáért.

A vezércsel című Netflix-produkció a legjobb limitált epizódszámú sorozat Golden Globe-ját nyerte el, és a sorozat főszereplét játszó Anya Taylor-Joy is díjazott lett.

A drámai kategóriában A nomádok földje, a vígjáték vagy musical mezőnyben a Borat utólagos mozifilm kapta a legjobb film díját

a vasárnap megrendezett 78. Golden Globe-díjátadó ceremónián.

A pandémia miatt virtuálisan, Los Angelesből és New Yorkból jelentkező gálán A nomádok földjét rendező kínai származású Chloé Zhao elnyerte a legjobb rendezőnek járó Golden Globe-díjat is. Zhao Barbra Sterisand nyolcvanas évekbeli győzelme után a második nő, aki a Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szövetségétől (HFPA) megkapta a legjobb rendező díját. Egyúttal ő az első ázsiai származású női győztes ebben a kategóriában.

Számomra A nomádok földje a gyász és a gyógyítás zarándoklata” – mondta Zhao a filmjéről, amiben Frances McDormand egy férje halála után a furgonjába költöző, és Amerikát átszelő özvegyet alakít. „Mindenkinek szól, aki életének egy pontján átélte ezt a nehéz és gyönyörű utat. Nem búcsúzunk. Azt mondjuk: viszlát az úton” – üzente.

A Borat utólagos mozifilm a vígjáték vagy musical mezőny fődíját vitte el. A film főszereplője, Sacha Baron Cohen, aki a szatíra forgatókönyvét is jegyzi, a legjobb vígjáték vagy musical színész díját szerezte meg.

(Forrás: hirado.hu)

Még érdekes lehet ...


2021. április 19., Hétfő

Díjat nyert Horvát Lili filmje a Clevelandi Nemzetközi Filmfesztiválon

A legjobb közép-kelet-európai fimnek járó díjat nyerte el a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című romantikus dráma.


2021. április 16., Péntek

Dr. Ross és a Vészhelyzet visszatér

Igaz, csak egy különleges epizód erejéig a Föld napja alkalmából.


2021. április 15., Csütörtök

„Hadd libbenjen, csörrenjen, perdüljön vagy kopogjon”

Múltunk a jelenben - online játék a Népviselet Napján.


2021. április 14., Szerda

A Harry Potter szerzője ismét gyerekkönyvvel jelentkezik

A történet a Harry Potter sorozat óta az első, amelyet kifejezetten a gyermekközönségnek írt az író.2021. április 12., Hétfő

A nomádok földje kapta a BAFTA fődíjait

Chloe Zhao drámája hét díjra volt esélyes, amelyből négyet el is hozott.


Elkezdődött a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Április 9-től 18-ig rendezik meg a 41. Budapesti Tavaszi Fesztivált, természetesen online.


2021. április 11., Vasárnap

A költészet napja - Pályázat kortárs költőknek a járványról

A pályázaton bárki indulhat verseivel, aki 1991. április 11. után született.


2021. április 10., Szombat

Irodalmi séta a költészet napján

Online programokat kínál a Nemzeti Örökség Intézete a Fiumei úti sírkertben József Attila születésének évfordulóján.


2021. április 08., Csütörtök

Picasso a vásznon, a mozivásznon

48 éve, vagyis 1973. április 8-án, 91 évesen hunyt el a világ talán legnagyobb festője – aki számos filmrendezőt megihletett, kit viccesen, kit drámaian, kit egészen más módon.


Európa a magasból: Magyarország

Látványos légi utazásokon tárul elénk az ország izgalmas portréja.


2021. április 05., Hétfő

Húsvéti határjárásra fel!

Húsvéti népi hagyomány a határjárás, amelyet ma is feleleveníthetünk!


2021. április 04., Vasárnap

Erdő Péter: A feltámadt Krisztus távlatot ad kiszolgáltatottnak tűnő életünknek

Az emberi élet kiszolgáltatottságáról, a világot uraló önzésről és gyűlöletről beszélt húsvéti vigíliáján Erdő Péter, hangsúlyozva, hogy a feltámadt Krisztus más távlatot ad az életünknek.


Nemzetünk hímes tojásai

Több száz hímes tojás látható a Zsolnay Örökségkezelő kiállításán.

#Nagykanizsa

Tesztkonténer Kanizsán

Tesztkonténer Kanizsán

2020. november 20. - Kanizsa

Felismeri ezt a fiút?

Felismeri ezt a fiút?

2020. szeptember 23. - Kék hírek

Pozitív fejleményeket ígérnek

Pozitív fejleményeket ígérnek

2020. szeptember 08. - Kanizsa

Felismerik ezt a férfit?

Felismerik ezt a férfit?

2020. szeptember 02. - Kék hírek

Próbanépszámlálás kezdődik

Próbanépszámlálás kezdődik

2020. augusztus 31. - Murafölde

Megszavazták – lehet Trianon-emléktábla

Megszavazták – lehet Trianon-emléktábla

2020. augusztus 28. - Kanizsa

Vérünkben a segítség

Vérünkben a segítség

2020. július 06. - Kanizsa

Elkészülhet a zajvédő fal Palinban

Elkészülhet a zajvédő fal Palinban

2020. július 04. - Kanizsa

+