Murafölde - 2020. szeptember 13., Vasárnap
#Felújítás #Magyar Falu Program #Letenye #pályázat

Megérett a felújításra – beadták a pályázatot

Megérett a felújításra – beadták a pályázatot

A padlózat felújítása is szerepel a tervekben. A képen Simon Márta, Cseresnyés Péter és Magyar Ferenc (Fotó: Cseresnyés Péter sajtófotó)

Több mint 300 millió forint értékben adott be pályázatokat a Magyar Falu Program mostani elbírálási szakaszában a Nagykanizsai Tankerületi Központ. Magyar Ferenc igazgató kifejtette, hogy a központhoz tartozó mindhárom járás, vagyis a kanizsai, a letenyei és a keszthelyi területén is van olyan intézmény, amelynek fejlesztésére elkészítették és benyújtották a szükséges dokumentációkat. Ezek között szerepel a letenyei iskola tornatermének és tornaszobájának felújítása. Az igazgató hozzátette, reméli, hogy sikeresek lesznek a pályázatok.

Simon Márta, a Letenyei Andrássy Gyula Általános Iskola intézményvezetője a részletekről szólva elmondta, hogy a tornaterem egyben közösségi tér is, ezért a pályázat keretében szeretnének arra még egy bejáratot. Az elavult padlózatot felújítanák, elkészülne a terem fűtésrekonstrukciója, a világítás korszerűsítése, valamint a tornateremhez tartozó öltözők és mosdók is megújulnának.  A tornaszoba – ahol a gyógytestnevelés órákat is tartják – szintén padlózatcserére szorul, s ott is megtörténne a fűtés és a világítás felújítása.

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő két hivatalos program között nézte meg a felújításra váró helyiségeket.  A politikus a helyszínen elmondta, a Magyar Falu Program lehetőséget biztosít az ötezer főnél kisebb települések számára a fejlesztésekre, hozzátette, ezek közé tartozik az iskolák korszerűsítése és a tornatermek felújítása is. Hangsúlyozta, a programra már eddig is jelentős forrást biztosított a kormány, jövőre pedig várhatóan az eddiginél is nagyobb összeg áll majd rendelkezésre, így aki idén nem nyer, a következő évben eséllyel pályázhat a felújításokra. Kiemelte, ez azért is fontos, mert az iskolák állapota erősíti a vidék lélekmegtartó erejét.

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2022. január 19., Szerda

Nehéz volt észrevenni a madarakat

Nehézségekbe ütközött a sasszinkron Zalában.


2022. január 11., Kedd

Újévköszöntő Nagyrécsén

Az eseményen szó volt az idei tervekről is, így egyebek mellett a helyi iskola, önkormányzati bérlakások, valamint utak felújításáról.


2022. január 09., Vasárnap

Nemcsak a gyomokat irtja, hanem a tévhiteket is

Az interneten veszi fel a harcot a téves kertészeti teóriák ellen Harcz Endre.


2022. január 05., Szerda

Nem délibáb!

Virágzik a repce Hahót határában.


2021. december 31., Péntek

Csömödér is szépül

A Magyar Falu Program keretében urnafal épült 5 millió forint támogatásból, további 12 milliót pedig eszközbeszerzésre fordított a település.


2021. december 27., Hétfő

Levizsgáztak a zalakomári karatékák

Kilencen megkapták a sárga övet.


2021. december 25., Szombat

Zalában is érezhető kisebb földrengés volt Szlovéniában

3,7-es erősségű földrengés volt a szlovén-horvát határhoz közel eső területen.


2021. december 21., Kedd

Útfelújítás Beleznán

Felújították a beleznai, József Attila utca 380 méteres szakaszát.


2021. december 20., Hétfő

Különleges termelői piac Újudvaron

Adventi időszakban még a vásár is más jelentőséget kap.


2021. december 16., Csütörtök

Az orosztonyi ovisoknak gyűjt a Pékkuckó

Játékot, könyvet, ruhát várnak az akció során.

+