Murafölde - 2020. szeptember 25., Péntek
#erdő #Erdők Hete #Zalaerdő #klímaváltozás #természet #gombaismereti túra #erdőpedagógia foglalkozás #gombafaj

Óvd és gyarapítsd az erdőt az élhető klímáért!

Óvd és gyarapítsd az erdőt az élhető klímáért!

A Csónakázó-tó melletti Alsóerdei Madár tanösvény erdei életközösségével is megismerkedhetnek az érdeklődők (A kép forrása: zalaerdo.hu)

„Fedezd fel az erdőt az erdészekkel!” Az Erdők Hete jelmondata összefoglalja az 1997 óta rendszeresen megszervezett esemény fő céljait.

A programsorozat Magyarország területének egyötödét borító erdőállomány páratlan gazdagságát, közjóléti és a nemzeti vagyonban betöltött szerepét hivatott megismertetni a legszélesebb nyilvánossággal. Mindezt az erdőket legjobban ismerő, szakavatott vezetők, az erdészek segítségével, akik napi munkájuk csodáit osztják meg az érdeklődőkkel.

Az Erdők Hete rendezvénysorozat immár huszonnegyedik alkalommal várja a látogatókat – kicsiket és nagyokat egyaránt – szeptember 28. és október 4-e között szerte Magyarország erdeiben. Az évről évre nagy népszerűségnek örvendő program idei témája a klímaváltozás és az erdők kapcsolata, az erdők klímaváltozást mérséklő hatásai.

202009250639_0925_erdok_hete_2.jpg (1500×999)A programsorozat egyik állomásán a Budafai Arborétum és a Vétyemi Ősbükkös őszi arcát ismerhetik meg az erdőt szerető emberek (A kép forrása: zalaerdo.hu)

A Zalaerdő is csatlakozott az Erdők Hetéhez, és számos programmal hívja az erdőt szerető embereket a természetbe. Lesz gombaismereti túra, vadmegfigyelés, erdőpedagógia foglalkozás, az érdeklődők a zalakarosi parkerdőben az erdei életközösséget, a növény- és gombafajokat, a Csónakázó-tó szomszédságában létesített erdei tanösvényen pedig a növény- és madárfajokat ismerhetik meg.

A Zalaerdő Erdők Hete programjairól IDE kattintva tájékozódhat.

(erdokhete.hu/zalaerdo.hu)

Még érdekes lehet ...


2022. május 17., Kedd

Energetikai korszerűsítés Homokkomáromban és Fűzvölgyön

Hőszigetelték az épületeket, kicserélték a nyílászárókat, napelemes rendszert építettek ki, valamint korszerűsítették a fűtést.


Keresztszentelés Molnáriban

Horvát nemzetiségi napot tartottak a határközeli községben.


2022. május 16., Hétfő

Már a megszépült templomban bérmálkoztak Becsehelyen

Befejeződött a becsehelyi templom felújítása. A munkálatok költségét 2,5 millió forint önkormányzati támogatásból, valamint 15 millió forint állami támogatásból fedezték.


2022. május 13., Péntek

Befejeződik a tavaszi vetés Zala megyében

A kukorica 94 százalékát, míg a napraforgónak 87 százalékát vetették el. Szójából 7800 hektáron került földbe a mag.


2022. május 06., Péntek

Idén is keresik az Év Erdészét!

Szabó Péter, a Nagykanizsai Erdészet kerületvezető erdésze képviselheti a Zalaerdőt az országos döntőben.


2022. május 05., Csütörtök

Kétnyelvű utcanévtáblák Murakeresztúron

Cseresnyés Péter szerint a nyelv ápolása, s így a kétnyelvű utcanévtáblák kihelyezése az identitás megőrzését szolgálja.


2022. május 04., Szerda

Emléktáblát avattak a szepetneki vitézek tiszteletére

Az első világháborúban Magyarországért hősi halált halt szepetnekiek emlékművén 52 név szerepel, hét egykori helyi katona pedig a legénységi állomány számára elérhető legmagasabb elismerést, a vitézi címet is kiérdemelte.


2022. április 28., Csütörtök

Tavaszi vigadalmat tartottak Murarátkán

Disznótorral, kulturális programokkal, kézműves termékek vásárával és termelői piaccal egybekötött tavaszi vigadalmat tartottak a hétvégén Murarátkán.


2022. április 14., Csütörtök

Korszerűsítik Magyarszerdahely csapadékvízelvezető-rendszerét

231,3 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a község a Széchenyi 2020 program keretéből.


2022. március 31., Csütörtök

Hármas ünnep Murakeresztúron

Új járda, új gépjármű a Polgárőrségnek, új kerékpárok a közösségnek. Murakeresztúr egy nap lefolyása alatt háromszor is ünnepelt.


2022. március 30., Szerda

Felavatták a Kolping Alapszolgáltatási Központot Letenyén

A szociális szolgáltatásokat is nyújtó, újonnan épült letenyei intézményben egyszerre 28 embernek tudnak nappali ellátást biztosítani.

+