Murafölde - 2021. május 22., Szombat

Magyarszerdahelyi fiatal a Forbes listáján

Magyarszerdahelyi fiatal a Forbes listáján

Nihil, 2014, beton (A kép forrása: becskeiandor.hu)

Becskei Andor szobrászművésza világhírű üzleti magazin 30 sikeres magyar 30 alatt listáján szerepel, a májusi számban egy hosszabb cikket is olvashatnak róla az érdeklődők.

Türelmetlen ambícióval írják át a szabályokat, és azon dolgoznak, hogy a zöldebb, szabadabb és elfogadóbb világ végre ne utópia legyen, hanem alapvetés, írják a kiadvány egyik legszerethetőbb listájának szerkesztői. A paletta idén is széles: a fiatalok közt akad színész, sportoló, fizikus és sörfőzőmester.

A listán szerepel Becskei Andor szobrászművész is. A Zentán született, sokáig Budapesten, ma pedig már Magyarszerdahelyen élő 29 éves fiatal absztrakt minimalista szobrász, akinek munkáit a Godot és a Youngart online galéria is kínálatába vette, itt 800 ezer forint körül mozognak az alkotásai. Felfigyelt rá a mannheimi Roman Boldt Galéria is.

Becskei Andor alkotás közben (A kép forrása: becskeiandor.hu)

Becskei Andor honlapján így vall magáról: „Alkotótevékenységem középpontjában a komplex vizuális élmény és annak érzékenyítő hatása áll. Szobrászként foglalkoztat, miként lehet jelen a természetesség egy indusztriális környezetben és ipari alapanyagokból létrehozott, művi, precízen megmunkált tárgyban. Ennek nyomán munkáim többségét erős kettősség jellemzi. Az acél ridegségét feloldja egy organikus forma, folyamat vagy komponens. A természetben megtalálható, ismerős motívumokat átértelmezem, ezek határozzák meg az aktuális irányt. A munkák létrehozásának menete különösen meghatározó. Hosszadalmas és összetett folyamat, mely a precizitás és monotonitás nyomán erős meditatív állapotot eredményez, emellett utat engedek az intuícióknak és véletlennek is. A végleges forma kialakításához egy természetes folyamathoz nyúlok. A hegesztés által generált hő egyedi torzulása segíti elő a munkafolyamat lezárását és a végleges szoborkép kialakítását.


Szövet I., 2016, acél (A kép forrása: becskeiandor.hu)

Az akkurátus munkafolyamat, a monotonitás és a türelem hármasa segíti elő az átszellemült alkotómunkát és belső egyensúlyt. Szobraimmal ezt az általam megélt összhangot szeretném közvetíteni a befogadó felé. Fontosnak tartom, hogy a plasztika a néző számára is megidézze a változásban lévő anyag látványát.”

Az alkotó egyebek mellett tagja a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének, valamint a Kanizsai Képző és Iparművészek Egyesületének is. Munkái csoportos kiállításon már láthatóak voltak a Magyar Plakát Házban is.

(Forrás: Forbes/becskeiandor.hu)

Még érdekes lehet ...


2023. március 17., Péntek

Lomtalanítás Letenyén

A lomtalanítás során csak a nagydarabos, a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méretét meghaladó hulladék kerül elszállításra.


2023. március 13., Hétfő

Új falubusz Molnáriban

Az új gépjármű napokon belül szolgálatba áll, részt vesz az óvodások szállításában, a szociális étkeztetés biztosításában, valamint a homokkomáromi zarándoklaton is hasznát veszik majd.


2023. március 11., Szombat

Folytatódik a zalai településeket összekötő kerékpárút építése

A több mint 434 millió forintból megvalósuló projektben 3,1 kilométer hosszan épül aszfaltozott kerékpárút a kivitelezésre adott 200 nap alatt.


2023. március 09., Csütörtök

Őrölni is tud a múzeummá alakított szécsiszigeti vízimalom

Ünnepélyesen is felavatták a szécsiszigeti felújított vízimalmot és a mellé épített, néprajzi bemutatótérként is működő pajtát.


2023. február 28., Kedd

Terápiás foglalkozásra is alkalmas közösségi teret is kialakítottak a teljesen felújított muraszemenyei egészségházban

Az épület korszerűsítésére csaknem 85 millió forintot fordíthattak, ennek jelentős része pályázati forrás volt.


2023. február 25., Szombat

Felszentelték az eszteregnyei ravatalozót

A Magyar Falu Program pályázatán elnyert forrásból építettek új ravatalozót.


2023. február 24., Péntek

Hétvégi programajánló

Nem tudja mit csináljon, hová menjen a hétvégén? Ajánlunk néhány programot.


40 millió forintból tovább korszerűsítették az önkormányzati hivatal épületét Pákán

A beruházást a Belügyminisztérium pályázatán elnyert összegből és 2 millió forint önerőből finanszírozták.


2023. február 16., Csütörtök

A Südők csapata nyerte a kilencedik murakeresztúri böllérfesztivált

7 csapat mérettette meg magát Zala egyik legnagyobb gasztrofesztiválján, a Mura-menti malacságokon.


2023. február 08., Szerda

Hagyományőrző disznótort rendeztek Pusztaszentlászlón

A hagyományok őrzését, bemutatását és átadását is egyaránt szolgálta az immár harmadik alkalommal megrendezett program.


2023. január 31., Kedd

Bel- és külterületi utakat is felújítottak Pákán

A község több mint 100 millió forintot költhetett a célra.

+