Murafölde - 2021. október 26., Kedd
#Magyar Falu Program #Borsfa #Lenti #Cseresnyés Péter #felújítás

Újabb szakasz újult meg a Borsfát és Lentit összekötő úton

Újabb szakasz újult meg a Borsfát és Lentit összekötő úton

(A kép forrása: Cseresnyés Péter sajtófotó)

Újabb, ezúttal 1,7 kilométeres szakaszt újítottak fel és adtak át a Borsfa és Lenti közötti úton.

Az utóbbi években elvégzett felújítások minőségi változást hoztak az ott élők és az arra közlekedők számára. Mórocz József, a közútkezelő Zala megyei igazgatója elmondta:

– Ezen az útvonalon már számos felújítás történt, mindig a legrosszabb állapotú szakaszokat választjuk ki. A most átadott szakaszon teljesen új pályaszerkezet készült Borsfa és Lenti között. A településeken belül pedig megerősítettük a burkolatot, illetve minimum két réteg aszfaltot építettünk be a szakaszra. Megújultak a vízelvezető rendszerek, a hídműtárgyak; szigetelés, pályalemez-felújítás történt, illetve a korlátrendszereket, bevonatokat szintén megújítottuk három híd esetében. Rendbe tettük a padkaburkolatokat, a közúti jelzéseket, úgyhogy ez az útvonal még sokáig szolgálja a közlekedőket. A Magyar Falu Program keretében megvalósul beruházás körülbelül bruttó 550 millió forintba került.

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő emlékeztetett: a második Orbán-kormány már megalakulása idején feladatul tűzte ki a négy- és ötszámjegyű utak megújítását. Hozzátette: a több évtizedes elmaradás pótlása is egyértelműen jelzi, hogy a vidék Magyarországa, és az ott lakók életminősége prioritás a kormány számára.

– Az igazi előrelépés akkor történt, amikor a Magyar Falu Programban nemcsak a településeken belül, a belterületi utak vagy éppen járdák felújítására fordítottak pénzt, hanem ilyen hosszabb, a Közút kezelésében lévő útszakaszok megújítására is komoly összegeket fordítottak. Ebből a több forrásból sikerült egy sokak számára igen fontos, a Borsfa és Lenti közti útvonalat felújítani – szakaszosan, ahogy a költségvetés engedi. Természetesen majd újabb szakaszokat is kijelölhetünk, de most már nincs az, ami pár éve, főleg Lispeszentadorján vagy Bázakerettye környékén, hogy az ember megéri kikerülni a kátyúkat. Az itt élők és az erre közlekedők most már megújult szakaszokon, biztonságos körülmények között utazhatnak erre. Ha lesz rá lehetősége, a kormány mindenképpen folytatja ezt a munkát, ami azt jelenti, hogy további útszakaszok újulhatnak meg a jövőben, erről már egyeztettünk a közútkezelővel is.

Még érdekes lehet ...


2022. január 11., Kedd

Újévköszöntő Nagyrécsén

Az eseményen szó volt az idei tervekről is, így egyebek mellett a helyi iskola, önkormányzati bérlakások, valamint utak felújításáról.


2022. január 09., Vasárnap

Nemcsak a gyomokat irtja, hanem a tévhiteket is

Az interneten veszi fel a harcot a téves kertészeti teóriák ellen Harcz Endre.


2022. január 05., Szerda

Nem délibáb!

Virágzik a repce Hahót határában.


2021. december 31., Péntek

Csömödér is szépül

A Magyar Falu Program keretében urnafal épült 5 millió forint támogatásból, további 12 milliót pedig eszközbeszerzésre fordított a település.


2021. december 27., Hétfő

Levizsgáztak a zalakomári karatékák

Kilencen megkapták a sárga övet.


2021. december 25., Szombat

Zalában is érezhető kisebb földrengés volt Szlovéniában

3,7-es erősségű földrengés volt a szlovén-horvát határhoz közel eső területen.


2021. december 21., Kedd

Útfelújítás Beleznán

Felújították a beleznai, József Attila utca 380 méteres szakaszát.


2021. december 20., Hétfő

Különleges termelői piac Újudvaron

Adventi időszakban még a vásár is más jelentőséget kap.


2021. december 16., Csütörtök

Az orosztonyi ovisoknak gyűjt a Pékkuckó

Játékot, könyvet, ruhát várnak az akció során.


2021. december 08., Szerda

Diákok népszerűsítették a bringázást Murakeresztúron

Az önkormányzat plakátpályázatot hirdetett a fiatalok számára.

+