Murafölde - 2021. december 20., Hétfő
#advent #cseresnyespeter #ujudvar #vasar

Különleges termelői piac Újudvaron

Különleges termelői piac Újudvaron

Fotó forrása: Cseresnyés Péter sajtófotó

Advent alkalmával különleges termelői piacot és kézműves vásárt tartottak Újudvaron. A vásárt minden hónap harmadik szombatján rendezik, ám advent alkalmával különleges kiegészítést kapott, hiszen jótékonysági akcióval is összekötötték a helyiek.

„Egy olyan jótékonysági akcióval kötöttük össze ezt a mai napot, amely során gyűjtött bevételeinkből a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházat és a Szent Rafael Kórháznak a gyermekosztályát fogjuk segíteni. Természetesen egyeztetve az osztályos orvosokkal, hogy mire van szüksége a karácsonykor ott élő gyerekeknek, akik gyógyulásra várnak. Ezt a napot erre szánjuk, az összes bevételt, amit a helyi civil egyesület látványkonyhájában értékesítünk, többek közt a ma helyben sütött kalácsokat, egyéb süteményeket és forralt bort és minden finomságot. Amit ma meg lehet nálunk vásárolni, annak  teljes bevételét erre szánjuk”

jelentette ki Jakab Sándor, Újudvar polgármestere.

A vásárban 21 standon árultak a különböző termelők és kézművesek, akik 40 kilométeres körzetből érkeztek Újudvarra. A program kiegészült egy Rénszarvas-futással a Kanizsai Futóklub jóvoltából, ahol a 9 kilométeres TV-torony kört mintegy 60-an lefutották. A gyerekek pedig a piac környékén egy 400 méteres szakaszon róhatták a köröket. Emellett volt koncert, de így is az újudvari óvodások karácsonyi műsora volt a nap fénypontja.

A rendezvényen Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő az újudvariaknak elmondta, a vidékfejlesztés továbbra is célja a kormánynak.

„Ha azt a munkát tudjuk folytatni, amit 2010-ben elkezdtünk, akkor ez a fejlesztési lehetőség, ezek a források, a továbbiakban is rendelkezésre állnak. Csak Újudvarnál közel 1 milliárd forint fejlesztési pénz jött, így azt lehet mondani, hogy a térségbe 10 milliárdos nagyságrendben érkezett a pénz. Kimondottan a települések útjainak, járdáinak, közösségi létesítményeinek a felújítására vagy a megépítésére. Nincs olyan település ebben a térségben, amelyik ne tudna jelentősebb fejlesztéseket  felmutatni.”

Még érdekes lehet ...


2022. május 17., Kedd

Energetikai korszerűsítés Homokkomáromban és Fűzvölgyön

Hőszigetelték az épületeket, kicserélték a nyílászárókat, napelemes rendszert építettek ki, valamint korszerűsítették a fűtést.


Keresztszentelés Molnáriban

Horvát nemzetiségi napot tartottak a határközeli községben.


2022. május 16., Hétfő

Már a megszépült templomban bérmálkoztak Becsehelyen

Befejeződött a becsehelyi templom felújítása. A munkálatok költségét 2,5 millió forint önkormányzati támogatásból, valamint 15 millió forint állami támogatásból fedezték.


2022. május 13., Péntek

Befejeződik a tavaszi vetés Zala megyében

A kukorica 94 százalékát, míg a napraforgónak 87 százalékát vetették el. Szójából 7800 hektáron került földbe a mag.


2022. május 06., Péntek

Idén is keresik az Év Erdészét!

Szabó Péter, a Nagykanizsai Erdészet kerületvezető erdésze képviselheti a Zalaerdőt az országos döntőben.


2022. május 05., Csütörtök

Kétnyelvű utcanévtáblák Murakeresztúron

Cseresnyés Péter szerint a nyelv ápolása, s így a kétnyelvű utcanévtáblák kihelyezése az identitás megőrzését szolgálja.


2022. május 04., Szerda

Emléktáblát avattak a szepetneki vitézek tiszteletére

Az első világháborúban Magyarországért hősi halált halt szepetnekiek emlékművén 52 név szerepel, hét egykori helyi katona pedig a legénységi állomány számára elérhető legmagasabb elismerést, a vitézi címet is kiérdemelte.


2022. április 28., Csütörtök

Tavaszi vigadalmat tartottak Murarátkán

Disznótorral, kulturális programokkal, kézműves termékek vásárával és termelői piaccal egybekötött tavaszi vigadalmat tartottak a hétvégén Murarátkán.


2022. április 14., Csütörtök

Korszerűsítik Magyarszerdahely csapadékvízelvezető-rendszerét

231,3 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a község a Széchenyi 2020 program keretéből.


2022. március 31., Csütörtök

Hármas ünnep Murakeresztúron

Új járda, új gépjármű a Polgárőrségnek, új kerékpárok a közösségnek. Murakeresztúr egy nap lefolyása alatt háromszor is ünnepelt.


2022. március 30., Szerda

Felavatták a Kolping Alapszolgáltatási Központot Letenyén

A szociális szolgáltatásokat is nyújtó, újonnan épült letenyei intézményben egyszerre 28 embernek tudnak nappali ellátást biztosítani.

+