Murafölde - 2022. január 24., Hétfő
#Borsfa #Fekete István Általános Iskola #Nagykanizsai Tankerületi Központ #iskola #felújítás #Cseresnyés Péter

Rá sem lehet ismerni a borsfai iskolára!

Rá sem lehet ismerni a borsfai iskolára!

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és Bedő Helén intézményvezető a megújult iskola bejárásán (Fotók: Facebook/Cseresnyés Péter)

Kívül-belül megújult a Fekete István Általános Iskola Borsfán. Az 1,12 millárd forintos fejlesztés részeként nemcsak szebb lett az intézmény, hanem nagyobb is, amely immár a 21. század igényeinek és kihívásainak megfelelő, színvonalas oktatási környezetben fogadja a nebulókat.

A község történetének egyik legnagyobb fejlesztése valósult meg a Nagykanizsai Tankerületi Központ jóvoltából, amely az Esély a Jövőért! elnevezésű projekt részeként nyert támogatást az intézmény rekonstrukciójára, továbbá új tantermek és egy tornacsarnok kialakítására.

Bedő Helén intézményvezető kérdésünkre elmondta: az 1,12 milliárd forint értékű beruházás során kicserélték a nyílászárókat, valamint az elektromos és vízvezetékeket, korszerűsítették a fűtésrendszert és a világítást, új szaktantermeket alakítottak ki, illetve kibővítették a kétszint-tetőteres, 680 négyzetméteres épületet egy új, 750 négyzetméter alapterületű szárnnyal. Itt szintén szaktantermek kaptak helyet, valamint egy nagy aula. Az új, 790 négyzetméteres tornacsarnok az iskoláéval szomszédos telken épült meg, ezen kívül pedig felújították a szabadtéri futópályát, és kialakítottak egy 34 férőhelyese parkolót, valamint egy 27 bicikli befogadására alkalmas kerékpártárolót is.

Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője a napokban tartott bejáráson emlékeztetett rá: az iskola bővítése azért is volt indokolt, mert az utóbbi években Borsfán is nagyobb lett a családok gyermekvállalási kedve, és nagy mértékben nőtt a születések száma. Azt már közösségi oldalán fűzte hozzá, hogy

„a Borsfai Fekete István Általános Iskola jó példa arra, hogy egy vidéki oktatási intézmény ugyanolyan kitűnő feltételeket kínál az oktatás, nevelés terén, mint egy városi iskola.

Az Orbán-kormány számára fontos az, hogy a vidék lélekmegtartó erejét erősítse, s az elkészült épületeket elnézve ez a cél itt maximálisan teljesül”, tette hozzá a politikus, arra utalva, hogy az uniós forráshoz a kormány is jelentős segítséget nyújtott.

A Fekete István Általános Iskolába előreláthatóan február végén térhetnek vissza a diákok és a pedagógusok.

Még érdekes lehet ...


2022. május 17., Kedd

Energetikai korszerűsítés Homokkomáromban és Fűzvölgyön

Hőszigetelték az épületeket, kicserélték a nyílászárókat, napelemes rendszert építettek ki, valamint korszerűsítették a fűtést.


Keresztszentelés Molnáriban

Horvát nemzetiségi napot tartottak a határközeli községben.


2022. május 16., Hétfő

Már a megszépült templomban bérmálkoztak Becsehelyen

Befejeződött a becsehelyi templom felújítása. A munkálatok költségét 2,5 millió forint önkormányzati támogatásból, valamint 15 millió forint állami támogatásból fedezték.


2022. május 13., Péntek

Befejeződik a tavaszi vetés Zala megyében

A kukorica 94 százalékát, míg a napraforgónak 87 százalékát vetették el. Szójából 7800 hektáron került földbe a mag.


2022. május 06., Péntek

Idén is keresik az Év Erdészét!

Szabó Péter, a Nagykanizsai Erdészet kerületvezető erdésze képviselheti a Zalaerdőt az országos döntőben.


2022. május 05., Csütörtök

Kétnyelvű utcanévtáblák Murakeresztúron

Cseresnyés Péter szerint a nyelv ápolása, s így a kétnyelvű utcanévtáblák kihelyezése az identitás megőrzését szolgálja.


2022. május 04., Szerda

Emléktáblát avattak a szepetneki vitézek tiszteletére

Az első világháborúban Magyarországért hősi halált halt szepetnekiek emlékművén 52 név szerepel, hét egykori helyi katona pedig a legénységi állomány számára elérhető legmagasabb elismerést, a vitézi címet is kiérdemelte.


2022. április 28., Csütörtök

Tavaszi vigadalmat tartottak Murarátkán

Disznótorral, kulturális programokkal, kézműves termékek vásárával és termelői piaccal egybekötött tavaszi vigadalmat tartottak a hétvégén Murarátkán.


2022. április 14., Csütörtök

Korszerűsítik Magyarszerdahely csapadékvízelvezető-rendszerét

231,3 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a község a Széchenyi 2020 program keretéből.


2022. március 31., Csütörtök

Hármas ünnep Murakeresztúron

Új járda, új gépjármű a Polgárőrségnek, új kerékpárok a közösségnek. Murakeresztúr egy nap lefolyása alatt háromszor is ünnepelt.


2022. március 30., Szerda

Felavatták a Kolping Alapszolgáltatási Központot Letenyén

A szociális szolgáltatásokat is nyújtó, újonnan épült letenyei intézményben egyszerre 28 embernek tudnak nappali ellátást biztosítani.

+