Murafölde - 2022. november 03., Csütörtök
#Murakeresztúr #sportöltöző #avatás

Kibővítették a murakeresztúri sportöltözőt

Kibővítették a murakeresztúri sportöltözőt

(Fotó: Gergely Szilárd)

Közösségi térrel, irodával és új vizesblokkal bővült a murakeresztúri sportöltöző. Az új helyiségeket a régi épület tetőterében alakították ki.

Az avatást a megye kettőben szereplő labdarúgócsapat hétvégi mérkőzése után tartották. A meccsen Polgár Róbert polgármester is pályára lépett, aki a találkozó lefújása után elmondta, a fejlesztést TAO támogatásból, önerőből és a helyiek összefogásával tudta megvalósítani a település egyesülete.  

- Egy évvel ezelőtt kezdtük meg a beruházást, először tetőt cseréltünk, szigeteltük a tetőt, betonoztuk a födémet, majd ezt követően építettük be a tetőteret. Készült egy klubterem, egy iroda, egy zuhanyzó, valamint női-férfi mosdó - tette hozzá a polgármester.  

Az épületben a jövőben akár bakancsos turisták szálláshelye is lehet. A beruházás az itt sportoló fiatalok kényelmét is szolgálja.

202211031503_NKGMUR-4.jpg (1500×1001)(Fotó: Gergely Szilárd)

Az ünnepségen Gadányi Károly professzor, Murakeresztúr díszpolgára, illetve Preksen László, az MLSZ megyei társadalmi alelnöke is hangsúlyozta a sport egészségmegőrző és közösségépítő szerepét. Utóbbi hozzátette, a kistelepülések egyesületei az utánpótlás-nevelés szempontjából is fontosak.

- Akkor tudunk kinevelni professzionális labdarúgókat, ha az alapoktól kezdjük. A kistelepüléseken a tehetségeket felkutatjuk, az óvodás, iskolás korban már jól látszódik, hogy kinek van érzéke a focihoz - vélekedett Preksen László.  

202211031507_NKGMUR-6.jpg (1500×1001)(Fotó: Gergely Szilárd)

Cseresnyés Péter, Nagykanizsa és a térség országgyűlési képviselője emlékeztetett, néhány héttel ezelőtt a tótszentmártoni csapat öltözőjének teljes körű felújítása fejeződött be, most pedig a murakeresztúri épület bővítését vehették birtokba a sportolók. Mint fogalmazott, ez is azt jelzi, hogy tévednek azok az ellendrukkerek, akik rendszeresen bírálják a kormány sportpolitikáját, illetve a stadionépítéseket. 

- A mai nap is bizonyítja, hogy nem csak stadionok épültek, hanem a Kormány sporttámogatásának köszönhetően egy olyan kis falu, mint Murakeresztúr, szintén magáénak tudhat egy sporttámogatásból megvalósult öltözőfelújítást - tette hozzá Cseresnyés Péter. Az országgyűlési képviselő szerint a kormányzati sporttámogatás, épp azért, mert minden egyes nemzetnek, közösségnek fontos a saját sportja, a legjobb helyre kerül, legyen szó NBI-es focicsapatról, vagy épp NBII-es kézilabdacsapatról. 

Még érdekes lehet ...


2023. január 25., Szerda

2023. január 23., Hétfő

Járda- és kemenceavatót, valamint hagyományőrző disznótort is tartottak Dobriban

Lépésről lépésre halad előre a település, tavaly tartották a megújított kultúrház avatóját, most pedig több ok is van az ünneplésre.


2023. január 01., Vasárnap

Mától nem kell megállni a magyar-horvát határon

A két ország ez alkalomból szervezett hivatalos ünnepségét Letenyénél tartották.


2022. december 28., Szerda

Okos karácsony Surdon

Csak a szennyvízvezeték lefektetése után aszfaltoztak le 3 útszakaszt a településen.


2022. december 23., Péntek

Horgászok, figyelem!

Két tavon is horgászati tilalom lép életbe december 24-én.


2022. december 20., Kedd

Évzáró haltelepítés a Kistolmácsi-víztározón

A tó halállománya 1000 kilogramm méretes, 1,5 kilogramm átlagsúlyú ponttyal és 250 kilogramm vegyes keszeggel gazdagodott.


2022. december 14., Szerda

Jövő héten kezdődik a Molnári-Murakeresztúr-Őrtilos kerékpárút építése

A beruházás várhatóan 2023 végére fejeződik be. 


2022. december 13., Kedd

Idősek karácsonyát tartottak Murarátkán

Az ehhez hasonló ünnepségeket az elmúlt években a világjárvány miatt el kellett halasztani.


2022. december 11., Vasárnap

Rőzsét gyűjteni csak gondosan, szépen...

Megváltoztak a rőzsegyűjtés szabályai


2022. december 08., Csütörtök

Részleges horgászati tilalom lesz Kistolmácson

Pótolják a tó halállományát, emiatt nem lehet majd ideiglenesen horgászni.

+