Murafölde - 2023. szeptember 23., Szombat
#Szécsisziget #Páka #Csömödér # Iklódbördőce #kerékpártúra #Tekerj a Zöldbe!

Tekerj a zöldbe, fedezd fel Muraföldét!

Tekerj a zöldbe, fedezd fel Muraföldét!

A szécsiszigeti Kerka Vízimalmot is érinti a kerékpártúra (Fotó: Zalakocka)

Szécsisziget, Páka, Csömödér és Iklódbördőce látnivalóit és a környék természeti kincseit fedezhetik fel az érdeklődők egy Lentiből induló kerékpártúra során október első napján. A víz és a föld energiájának útján - Fedezzük fel Lenti környékének rejtett kincseit bringaháton elnevezésű kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.

Lentiből, a Termálfürdőtől indul a túra Szécsiszigetre, ahol betekinthetnek a résztvevők a „borból készült” templomba, a Kerka Vízimalomba, megkereshetik a litopunktúrás követ és megleshetik a vízibivalyokat a rezervátumban. Innen Pákára tekernek, az erdőben található bunkerrendszerig, majd Iklódbördőcén keresztül Lentiszombathelyig, ahol a több száz éves harangláb árnyékában megpihennek, mielőtt visszagurulnak a kiindulópontra.

202309222004_Pakai_bunker_foto_Kovacsne_Kocsi_Zsuzsanna.jpg (721×481)A pákai bunkerrendszerhez is eltekernek a túrázók (Fotó: Kovácsné Kocsi Zsuzsanna)

A pihenő állomásokon azt is megtudhatják, hogy:

miért hívják Zala megyét a magyar kőolaj- és földgáz bányászat bölcsőjének, miféle energiák alakítják a vidéket, milyen volt a molnárok élete, mi az a Maginot-vonal, és ki a „zalai Einstein”.

Az október 1-jén, vasárnap 10 órakor induló túra hossza 26 km, a várható menetidő pihenőkkel együtt kb. 4 óra. Az útvonal (Lenti - Máhomfa - Kerkateskánd - Szécsisziget - Páka bunkerek - Csömödér - Iklódbördőce - Lentiszombathely - Lenti) többnyire csekély szintemelkedésű, alacsony forgalmú országúton halad, ezért családokat is várnak.

Részvétel előzetes regisztrációval > https://forms.gle/nWHLkVx9BkPq6EM9A

Még érdekes lehet ...


2023. november 28., Kedd

Dél-Zalában is megkezdődött a kiváló minőségű fenyőfák kitermelése

Elkezdődött a kiváló minőségű fenyőfák kitermelése Dél-Zalában.


2023. november 24., Péntek

Túrázók, figyelem!

A Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra útvonalán, Zalaújlak térségében az erdőgazdaság fakitermelési munkát végez, a munkavégzés időszakosan veszélyhelyzetet okozhat a túraútvonalon.


2023. november 23., Csütörtök

Bővült az eszközpark

A beszerzett eszközök a közterületek gondozását, rendben tartását, illetve a rendezvények lebonyolítását, hangosítását segítik.


2023. november 17., Péntek

Több mint 10 milliárd forint jutott Dél-Zalába a Magyar Falu Programból

Négy éve indult a Magyar Falu Program, azóta csak a pályázati kiírásokon keresztül több mint 300 milliárd forintot biztosítottak több mint 30 ezer nyertesnek.


2023. november 15., Szerda

Újabb szakasszal bővült a kerékpárút-hálózat Dél-Zalában

Több mint 3 kilométer hosszban épült meg az új kerékpárút Kerkateskánd, Lovászi és Tornyiszentmiklós között, melyet szerdán avattak fel.


2023. november 12., Vasárnap

A névadó ünnepét tartották Tótszentmártonban

A hagyományos rendezvényen volt kulturális műsor, az óvodásokkal és a tótszerdahelyi iskolásokkal pedig lámpás járást is tartottak a Szent Márton szoborhoz.


Odafigyelnek az idősekre Nagybakónakon is

Jó hangulatban telt el szombaton Nagybakónakon a szépkorúak számára szervezett rendezvény, melyen a diákok műsora mellett zenés és táncos fellépők is szórakoztatták az ünnepelteket.


2023. október 31., Kedd

Idősbarát település lett Csörnyeföld

A településen az alapfeladatokon túl számos erőfeszítést tesznek az idősekért.


2023. október 29., Vasárnap

Kettős ünnep Csömödérben

A településen szombaton köszöntötték az időseket és a felújított kultúrházat is felavatták.


2023. október 28., Szombat

Pákai küldöttség az Országházban

A küldöttséget Cseresnyés Péter, Nagykanizsa és a térség országgyűlési képviselője fogadta.   


Ünnepség az időseknek Lovásziban

Lovásziban is ünnepséget szerveztek az idősek tiszteletére, a köszöntők mellett kulturális műsor és vendéglátás is várta őket az Olajbányász Művelődési Házban.


2023. október 23., Hétfő

A szépkorúakat köszöntötték Molnáriban

Idősek napi ünnepséget tartottak Molnáriban.

+